Tort cu fructe de padure

Timp pregatire
60 minute
Tort cu fructe de padure

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 100 ml ulei
  • 1/2 plic praf de copt stins cu lamaie sau otet
  • Pentru crema:
  • 500 ml frisca lichida
  • 2 ciocolate albe
  • 250 g mascarpone
  • Pentru umplutura si decor:
  • 500 g fructe de padure (zmeura, mure, afine, coacaze)

Mod de preparare

Pentru inceput pregatim blatul. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana se topeste zaharul. Punem galbenusurile (pe rand sau toate odata) si amestecam usor cu o lingura sau un tel.

Adaugam pe rand uleiul, praful de copt si faina, pe care le amestecam cu lingura usor pana se omogenizeaza compozitia. Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu ulei si faina si coacem blatul timp de 30-40 minute in cuptorul preancalzit la 180°C.

Cat timp se coace blatul preagaim crema. Punem intr-un vas frisca lichida si ciocolata. Tinem vasul la baine-marie pana se topeste ciocolata. Amestecam bine si dam la rece pana se intareste crema putin. Mixam bine si adaugam treptat mascarpone, continuand sa mixam pana se omogenizeaza crema. Blatul il taiem pe jumatate. Ungem cu crema prima jumatate de blat.

Punem fructele de padure peste primul strat de crema, apoi asezam a doua jumatate de blat peste care punem iar crema si fructe de padure. Vom pastra crema pentru a-l imbraca si pe margine.

Punem tortul la rece pentru minim 3 ore apoi putem servi.

Pofta buna!

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul divainbucatarie.ro.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise