autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Dulciuri diverse

Tort cu fructe „Diana”

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 iunie 2011

Ingrediente
500 g de pişcoturi(aproximativ), 500 g de brânză de vaci, 1 borcan cu compot de piersici, 1 borcan cu dulceaţă de caise, 1 borcan cu dulceaţă de vişine, 500 g de căpşuni, 4-6 linguri de zahăr, 3 plicuri de gelatină( a 30 g fiecare), 1 l de smântână pentru frişcă, 2 plicuri de întăritor de frişcă, 1 ciocolată albă, 2 plicuri de zahăr vanilat, fructe pentru ornat

Dificultate: Medie Timp: 3h

5 voturi

Mod de preparare

Într-o tavă rotundă se aşază pişcoturi pe fund şi pe margini.
Brânza se zdrobeşte împreună cu căpşunile şi cu vreo 4 linguri de zahăr cu blenderul. Piersicile din compot se taie cubuleţe.
Se pune la înmuiat gelatina cu 200 ml de apă rece şi cu siropul din compot. Se lasă 10 minute la înmuiat, apoi pe un foc mic de tot se topeşte, amestecând mereu. Nu trebuie să fiarbă. Se dizolvă foarte repede.
Se amestecă împreună căpşunile, 1 borcan de 400 ml de gem de vişine(cireşe sau afine, sau amestecate). Se pun cam 200 ml de smântănă în această compoziţie, precum şi piersicile cubuleţe. Se amestecă , apoi se adaugă şi gelatina, amestecându-se din nou. Se toarnă peste pişcoturi şi se pune la frigider.
După câteva ore se scoate şi se pune al doilea strat.
Se bate restul de smântână pentru a deveni frişcă. Se adaugă întăritorul de frişcă amestecat cu cele 2 plicuri de zahăr vanilat. Pentru a fi dulce eu am adăugat 1 borcan cam de 375 gem fin de caise. Ciocolata albă am topit-o pe abur şi am amestecat-o cu puţină frişcă, apoi am adăugat-o la frişcă şi am mai dat câteva ture de mixer.
Am turnat peste tort şi am nivelat.
Deasupra am pus nişte fructe, dar puteţi orna şi cu o parte din frişcă.
Tortul meu nu e prea dichisit, că nu ştiam cât de bună e gelatina şi l-am lăsat peste noapte la frigider fără să adaug şi frişca. Pişcoturile, bietele de ele, au rămas cu jumătatea de sus neacoperite şi unele au cedat nervos. De aceea e bine să vedeţi când e prinsă gelatina din primul strat să puneţi frişca.
Vă garantez însă ca gustul a fost pe placul tuturor şi că iese un tort mare care e potrivit când aveţi o ocazie deosebită, cu mai mulţi „pofticioşi”. E răcoritor, delicios şi pastelat.
Sunt încântată de gelatina de la Dr. Oetker, cea albă, mărunţită, pe care scrie reţeta pentru aspic.
Am pus în tavă folie că nu ştiam cum se comportă gelatina, dar data viitoare nu mai pun că e deranjant la tăiat.
Se poate face şi cu un blat subţire(pandişpan clasic) ca bază.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe „Diana”" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
tort de fructe

tort de fructe

blatul: se prepara un pandispan care dupa racire se taie in 3 parti crema: gelatina se moaie in

6 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Tort cu fructe

Tort cu fructe

Se bate frisca pana se intareste bine. Se pastreaza putina intr-un pahar pentru ornat la final.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 iulie 2011

    Ce bunatate!!!!!!!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 29 iunie 2011

    Wawwwwwwwwwwwww ce de arome!*****

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 28 iunie 2011

    O bunatate..........felicitari.......

Dificultate

Medie

Timp

3h

5 voturi

Ingrediente

  • 500 g de pişcoturi(aproximativ)
  • 500 g de brânză de vaci
  • 1 borcan cu compot de piersici
  • 1 borcan cu dulceaţă de caise
  • 1 borcan cu dulceaţă de vişine
  • 500 g de căpşuni
  • 4-6 linguri de zahăr
  • 3 plicuri de gelatină( a 30 g fiecare)
  • 1 l de smântână pentru frişcă
  • 2 plicuri de întăritor de frişcă
  • 1 ciocolată albă
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • fructe pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

81 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce bunatate!!!!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Prajitura cu ananas