Tort cu fructe „Diana”

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Tort cu fructe „Diana”

Ingrediente

  • 500 g de pişcoturi(aproximativ)
  • 500 g de brânză de vaci
  • 1 borcan cu compot de piersici
  • 1 borcan cu dulceaţă de caise
  • 1 borcan cu dulceaţă de vişine
  • 500 g de căpşuni
  • 4-6 linguri de zahăr
  • 3 plicuri de gelatină( a 30 g fiecare)
  • 1 l de smântână pentru frişcă
  • 2 plicuri de întăritor de frişcă
  • 1 ciocolată albă
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • fructe pentru ornat

Mod de preparare

Într-o tavă rotundă se aşază pişcoturi pe fund şi pe margini.

Brânza se zdrobeşte împreună cu căpşunile şi cu vreo 4 linguri de zahăr cu blenderul. Piersicile din compot se taie cubuleţe.

Se pune la înmuiat gelatina cu 200 ml de apă rece şi cu siropul din compot. Se lasă 10 minute la înmuiat, apoi pe un foc mic de tot se topeşte, amestecând mereu. Nu trebuie să fiarbă. Se dizolvă foarte repede.

Se amestecă împreună căpşunile, 1 borcan de 400 ml de gem de vişine(cireşe sau afine, sau amestecate). Se pun cam 200 ml de smântănă în această compoziţie, precum şi piersicile cubuleţe. Se amestecă , apoi se adaugă şi gelatina, amestecându-se din nou. Se toarnă peste pişcoturi şi se pune la frigider.

După câteva ore se scoate şi se pune al doilea strat.

Se bate restul de smântână pentru a deveni frişcă. Se adaugă întăritorul de frişcă amestecat cu cele 2 plicuri de zahăr vanilat. Pentru a fi dulce eu am adăugat 1 borcan cam de 375 gem fin de caise. Ciocolata albă am topit-o pe abur şi am amestecat-o cu puţină frişcă, apoi am adăugat-o la frişcă şi am mai dat câteva ture de mixer.

Am turnat peste tort şi am nivelat.

Deasupra am pus nişte fructe, dar puteţi orna şi cu o parte din frişcă.

Tortul meu nu e prea dichisit, că nu ştiam cât de bună e gelatina şi l-am lăsat peste noapte la frigider fără să adaug şi frişca. Pişcoturile, bietele de ele, au rămas cu jumătatea de sus neacoperite şi unele au cedat nervos. De aceea e bine să vedeţi când e prinsă gelatina din primul strat să puneţi frişca.

Vă garantez însă ca gustul a fost pe placul tuturor şi că iese un tort mare care e potrivit când aveţi o ocazie deosebită, cu mai mulţi „pofticioşi”. E răcoritor, delicios şi pastelat.

Sunt încântată de gelatina de la Dr. Oetker, cea albă, mărunţită, pe care scrie reţeta pentru aspic.

Am pus în tavă folie că nu ştiam cum se comportă gelatina, dar data viitoare nu mai pun că e deranjant la tăiat.

Se poate face şi cu un blat subţire(pandişpan clasic) ca bază.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise