Tort cu fructe si branza de vaci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort cu fructe si branza de vaci

Ingrediente

  • 5 oua mari
  • 3 linguri mari de apa fiarta
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1/2 praf de copt
  • 3 linguri ulei de masline
  • coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de vanilie
  • 700 grame de braza de vaci
  • 1 pachet de budinca de vanilie
  • 7 linguri de zahar pudra vanilat
  • 50 grame merisoare confiate.
  • o lingura de gris
  • caise din compot
  • cacao

Mod de preparare

Aprindem aragazul. Este foarte important ca temperatura din cuptorul de coacere sa fie la 180 de grade. De aceea cand punem la foc prajitura el trebuie sa fie bine incins.

Scurgem bine caisele din compot de zeama. Se lasa la uscat in strecuratoare.

Se amesteca branza grasa de vaci cu pachetul de budinca, cu 5 linguri zahar vanilat, ras de coaja lamaie, o lingura de gris, 2 galbenusuri(celelalte 3 le punem in blat)si 50 grame de merisoare confiate.

Din 5 albusuri batute spuma cu 5 linguri de zahar, 3 galbenusuri, 3 linguri de apa fiarta, 3 linguri ulei de masline, 5 linguri de faina, esenta de vanilie , coaja rasa de lamaie si praf de copt, se face o compozitie vascoasa.

Intr-o forma rotunda turnam 1/2 din compozitia de mai sus. Pe ea asezam una langa alta fructele. Daca sunt fructe proaspete este foarte bine. Asezam peste fructe crema de branza apoi turnam jumatatea cealalta de compozitie. Dam la cuptor, mai intai cam 10 minute la foc iute apoi fara sa deschidem usa potrivim la foc mic inca 30 minute. Facem testul cu batul de scobitoare. Daca iese curat scoatem forma din cuptor si o lasam sa se raceasca bine. Scoatem prajitura pe o farfurie si o pudram cu 2 linguri de zahar vanilat. Ornam dupa eveniment.

Nu trebuie neaparat acoperit cu frisca sau fondant. Este foarte bun si asa.

Un paharel de amareto impreuna cu o felie de tort face ca festinul sa fie complet.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat

Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat

Reteta simpla si delicioasa de tortilla spaniola. Afla cum sa prepari rapid aceasta mancare traditionala spaniola cu...

Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat
Ardei copti la gratar

Ardei copti la gratar

Ardei copti la gratar
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise