tort cu fructe si crema de miere

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
tort cu fructe si crema de miere

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua,100 g zahar
  • 75 g faina
  • 75 g amidon
  • 1 lgt prag de copt,1 plic vanile
  • Crema:
  • 400 ml frisca lichida
  • 100 ml miere
  • sucul de la o portocala
  • 200 g branza cremoasa(gen philadelphia)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 10 g gelatina(5 foi)
  • In plus:
  • 20 de piscoturi de sampanie
  • o cutie mare compot de fructe

Mod de preparare

Pt blat: se bat albusurile cu zahar si vanilie,se adauga galbenusurile pe rand mixand bine dupa fiecare.la urma adaugam faina amestecata cu amidon si praful de copt.

Lasam 25 de minute la cuptor la 180 de grade pana trece proba scobitorii.

Crema: pt inceput scurgem fructele din compot si pastram sucul.In jumatate din acesta punem la inmuiat gelatina,iar cu cealalta jumatate o sa insiropam blatul.

Batem frisca cu zaharul vanilat si eventual cu o lingura de zahar tos(daca nu e deja indulcita ca in cazul meu).

amestecam mierea(putin incalzita sa fie mai lichida) cu sucul de portocala strecurat,punem branza si mixam bine.Gelatina cu 1-2 linguri de zeama de compot o topim la foc foarte mic(fara sa fiarba),o lasam un pic la racit si o adaugam peste crema de branza si miere.Mixam bine,punem frisca si cu o spatula amestecam usor pana se omogenizeaza cele 2 compozitii.

In tava cu inel punem blatul,insiropam,asezam fructele din compot,apoi crema.Acoperim cu folie transparenta si lasam la frigider pana se intareste.

cand e gata,punem pe margine piscoturile(le-am uns cu putina miere sa le \"zidesc\" mai bine),ornam cu frisca si fructe.

Observatii:

1) daca nu aveti tava cu inel puteti pune in castron,cratita,etc captusite cu folie transparenta: mai intai crema si la urma blatul.cand e gata se rastoarna si se orneaza.

2)puteti inlocui blatul cu piscoturi de sampanie(asa am facut eu din criza de timp)

Oricum ar fi,e foarte bun,va asigur!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise