autor:

mihaela idriceanu

» » Torturi

tort cu fructe si crema de miere

Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 ianuarie 2010

Ingrediente
Blat:, 3 oua,100 g zahar, 75 g faina, 75 g amidon, 1 lgt prag de copt,1 plic vanile, Crema:, 400 ml frisca lichida, 100 ml miere, sucul de la o portocala, 200 g branza cremoasa(gen philadelphia), 1 plic zahar vanilat, 10 g gelatina(5 foi), In plus:, 20 de piscoturi de sampanie, o cutie mare compot de fructe

Dificultate: Medie Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Pt blat: se bat albusurile cu zahar si vanilie,se adauga galbenusurile pe rand mixand bine dupa fiecare.la urma adaugam faina amestecata cu amidon si praful de copt.
Lasam 25 de minute la cuptor la 180 de grade pana trece proba scobitorii.
Crema: pt inceput scurgem fructele din compot si pastram sucul.In jumatate din acesta punem la inmuiat gelatina,iar cu cealalta jumatate o sa insiropam blatul.
Batem frisca cu zaharul vanilat si eventual cu o lingura de zahar tos(daca nu e deja indulcita ca in cazul meu).
amestecam mierea(putin incalzita sa fie mai lichida) cu sucul de portocala strecurat,punem branza si mixam bine.Gelatina cu 1-2 linguri de zeama de compot o topim la foc foarte mic(fara sa fiarba),o lasam un pic la racit si o adaugam peste crema de branza si miere.Mixam bine,punem frisca si cu o spatula amestecam usor pana se omogenizeaza cele 2 compozitii.
In tava cu inel punem blatul,insiropam,asezam fructele din compot,apoi crema.Acoperim cu folie transparenta si lasam la frigider pana se intareste.
cand e gata,punem pe margine piscoturile(le-am uns cu putina miere sa le \"zidesc\" mai bine),ornam cu frisca si fructe.
Observatii:
1) daca nu aveti tava cu inel puteti pune in castron,cratita,etc captusite cu folie transparenta: mai intai crema si la urma blatul.cand e gata se rastoarna si se orneaza.
2)puteti inlocui blatul cu piscoturi de sampanie(asa am facut eu din criza de timp)
Oricum ar fi,e foarte bun,va asigur!
Daca ti-a placut reteta noastra "tort cu fructe si crema de miere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort fondant

Tort fondant

Punem bezelele pe bain-marie pana se topes, adaugam colorantul alimentar, apoi amestecam cu zaharul

1 vot    1 comentariu
4h
Torturi
Tort cu Fructe de Padure

Tort cu Fructe de Padure

Incepem cu prepararea blatului:..Se mixeaza cele 5 oua cu un praf de sare,cand sunt batute bine si

25 voturi    17 comentarii
1h 40 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    alina , 23 aprilie 2010

    foarte bun si foarte aspectuos.felicitari

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

    Produsul final este minunat!!!

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

    Imi place foarte mult acest tort! Voi salva reteta si abia astept sa am ocazia sa-l fac!

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      Imi place foarte mult prezentarea tortului,arata super iar panglicuta ii da un aer foarte luxos.Cred ca e o bunatate.Felicitari!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

      Un deliciu...felicitari !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Din partea mea un 10 bine meritat cu felicitari!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      e foarte gustos! Eu am preparat pentru copii si am folosit smantana foarte grasa, inlocuind frisca!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua,100 g zahar
  • 75 g faina
  • 75 g amidon
  • 1 lgt prag de copt,1 plic vanile
  • Crema:
  • 400 ml frisca lichida
  • 100 ml miere
  • sucul de la o portocala
  • 200 g branza cremoasa(gen philadelphia)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 10 g gelatina(5 foi)
  • In plus:
  • 20 de piscoturi de sampanie
  • o cutie mare compot de fructe

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela idriceanu
prajitura cu ananas

prajitura cu ananas

Din 180 g zahar se face zahar ars.Dupa ce s-a racit se pun deasupra feliile de de ananas taiate in

17 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Oul se bate cu 150 de grame de zahar si praful de sare.Adaugam faina,alternand cu laptele,astfel

13 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu cocos si ricotta

Prajitura cu cocos si ricotta

Se bat ouale cu zahar cateva minute, se adauga ricotta, nuca de cocos si la urma laptele sau lichiorul.

4 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Prajituri

alina

foarte bun si foarte aspectuos.felicitari

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Padurea Neagra Tort Padurea Neagra

Este un tort foarte placut la gust... aroma de cirese este senzationala, iar despre alcool, pot zice ca nici nu se simte. Chiar a fost

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi
Tort Anca, cu nuca Tort Anca, cu nuca

Pentru onomastica mea, am pregatit un tort de toamnă cu nuci rumenite, cremă de brânză şi struguri albi Pentru ca nuca

1 vot    2 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort Boxa