autor:

Alina

» » Torturi

Tort cu fructe si frosting de cacao

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 februarie 2014

Ingrediente
Blat:, - 7 oua, - 2 cani faina, - 1 1/2 cana zahar, - 100 g ciocolata cu lapte, - 50 g cacao, - 50 g unt nesarat cu 82%grasime, - 125 ml lapte, - 2 lgt esenta de vanilie, Crema:, - 500 ml lapte, - 4 linguri amidon din porumb, - 3 linguri de zahar, - 400 ml iaurt, - 3 banane, - ananas cuburi, - 5 capsune taiate cuburi, - zeama de la 1/2 lamaie, - 2 plicuri gelatina, , Frosting:, - 150 g unt nesarat, - 500 g zahar pudra, - 100 g cacao

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1. Intr-un vas punem laptele, ciocolata si untul pe aragaz, la foc mic, pana se topesc.
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Batem albusurile spuma cu 1 cana de zahar.
4. Batem galbenusurile spuma cu zaharul ramas.
5.Incorporam in galbenusuri mixul de ciocolata, unt si lapte.
6. Cernem faina si cacaoa, putin cate putin, in mixul de galbenusuri.
7. Adaugam si esenta de vanilie in compozitie.
8. Incorporam albusurile batute spuma in compozite, folosind o spatula.
9. Punem compozitia intr-o tava cu diametrul de 26 cm tapetata cu hartie de copt.
10. Introducem in cuptor (incalzit in prealabil) 40-60 min la 190 grade C.

Crema:
1. Oprim intr-un vas 5 linguri de lapte, iar restul il punem la fiert cu zaharul.
2. Amestecam amidonul cu cele 5 linguri de lapte.
3. Cand laptele da in fiert adaugam solutia de amidon si amestecam bine, lasam la foc mic 5-8 min timp in care amestecam. Lasam crema sa se raceasca complet.

4. Pasam bananele cu zeama de lamaie.
5. Intr-un vas mare amestecam iaurtul, crema de lapte, bananele pasate si gelatina (preparata conform instructiunilot).
6. Dam vasul la frigider 40 min.

Frosting:
Mixam untul cu zaharul si cacaoa.

Asamblare:
1. Dupa ce s-a racit complet, taiati blatul in 3.
2. Puneti o felie de blat pe farfurie.
3. Insiropati-o cu siropul din conserva de ananas.
4. Puneti crema in centrul feliei de blat si intindeti-o spre margini.
5. Taiati ananasul in cubulete si puneti-le pe crema, dupa care mai adaugati un strat subtirel de crema.
6. Pentru urmatoare felie de blat repetati pasii 3, 4 si 5 cu mentiunea ca in loc de ananas veti pune capsunele taiate.
7. Puneti si ultima felie de blat si insiropati-o putin.
8. Dati tortul la frigider 2 ore.
9. Scoateti tortul si puneti frostingul de ciocolata. Il puteti pune cu un sprit sa pur si simplu il intindeti cu un cutit inmuiat in apa fierbinte.
10. Ornati cu frisca si cirese.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe si frosting de cacao" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu crema de budinca si banane

Tort cu crema de budinca si banane

Pregatim blatul: Separam alabusurile de galbenus, le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul

12 voturi    6 comentarii
40 min
Torturi
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Se bat albusurile cu apa si zaharul spuma, adaugam cele 3 galbenusuri , se mai bate... adaugam cafeaua,

3 voturi    2 comentarii
1h 50 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • - 7 oua
  • - 2 cani faina
  • - 1 1/2 cana zahar
  • - 100 g ciocolata cu lapte
  • - 50 g cacao
  • - 50 g unt nesarat cu 82%grasime
  • - 125 ml lapte
  • - 2 lgt esenta de vanilie
  • Crema:
  • - 500 ml lapte
  • - 4 linguri amidon din porumb
  • - 3 linguri de zahar
  • - 400 ml iaurt
  • - 3 banane
  • - ananas cuburi
  • - 5 capsune taiate cuburi
  • - zeama de la 1/2 lamaie
  • - 2 plicuri gelatina
  • Frosting:
  • - 150 g unt nesarat
  • - 500 g zahar pudra
  • - 100 g cacao

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

2 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort racoros de vara- cocktail cu fructe Tort racoros de vara- cocktail cu fructe

Pregatim o forma de tort cu pereti detasabili ( 28 cm diametru), o imbracam cu folie alimentara, asezam pe marginea formei piscoturi

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort cu dulceata de capsune si bavareza de vanilie Tort cu dulceata de capsune si bavareza de vanilie

Pentru blat: se mixeaza albusurile cu praful de sare pana incep sa se spumeze. Se adauga treptat zaharul si se continua mixarea pana

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse
Tort de mere cu frisca