autor:

NicoletaC

» » Torturi

Tort cu fructe si piscoturi

Autor: NicoletaC (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: NicoletaC (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 mai 2009

Ingrediente
3 oua intregi, 250g zahar, 350ml lapte, un plic gelatina de 10g, 500g frisca, esente dupa gust, 200g piscoturi de sampanie, fructe (cat mai variate in functie de sezon): ananas rondele si bucati, kiwi, portocale, smochine, capsuni, piersici, folie alimentara.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

38 voturi

Mod de preparare

Zaharul si ouale intregi se bat cu mixerul pana se omogenizeaza compozitia care se adauga peste 250 ml lapte intr-o cratita si se dau la foc.
Gelatina se dizolva in restul de lapte (eu le mai incalzesc la microunde 30 sec) si se pune peste lapte, oua, zahar. Se fierbe pana clocoteste, amestecandu-se continuu, apoi se lasa la racit (se poate grabi racirea sub un jet de apa rece).
Frisca se bate si se amesteca cu crema racita apoi se pun fructele maruntite.
O cratita cu diametrul de 25 cm, sau mai mare, se captuseste cu folie alimentara. Se aseaza in ordine: un rand de rondele de ananas, kiwi, felii de portocale; jumatate din compozitia cu fructe; un strat de piscoturi insiropate (eu am pus sirop din conserva de piersici); cealalta jumatate din compozitia de fructe; ultimul strat de piscoturi.
Se acopera cratita si se da la frigider pentru cel putin 12 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe si piscoturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu fructe si piscoturi

Tort cu fructe si piscoturi

Gelatina se dizolva in 50ml de apa calduta.Intr-un bol se amesteca iaurtul cu gelatina dizolvata.

15 voturi    5 comentarii
1h
Torturi
Tort cu piscoturi, iaurt si fructe

Tort cu piscoturi, iaurt si fructe

Tort cu pişcoturi, iaurt şi fructe. Dacă nu ai timp sau ai altă variantă pentru zile de duminica

1 vot    0 comentarii
40 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Aurica Artic , 29 decembrie 2013

    trebuie sa fie foarte bun...

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    Cu siguranta este foarte bun.Felicitari.

  • NADIA MARIA

    NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

    O bunatate de tort.Felicitari

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      Trebuie sa fie un deliciu...

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2009

      Simplu si gustos. Si eu fac o reteta foarte asemanatoare dar cu iaurt.

    • Fara foto

      anda calestru (Bucatar) , 25 iulie 2009

      Mama, e super reteta asta, am incercat-o si eu e chiar misto;)

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 01 iunie 2009

      Incearca sa nu mai insiropezi piscoturile,pentru ca ele oricum sunt fragede si se moaie de la crema.Eu asa fac la tortul diplomat.Iar dupa ce pun gelatina in compozitie ,nu o mai fierb pentru ca se pierde efectul gelatinei.Oricum este un tort care se poate face foarte variat datorita fructelor de sezon si foarte gustos si racoritor.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

38 voturi

Ingrediente

  • 3 oua intregi
  • 250g zahar
  • 350ml lapte
  • un plic gelatina de 10g
  • 500g frisca
  • esente dupa gust
  • 200g piscoturi de sampanie
  • fructe (cat mai variate in functie de sezon): ananas rondele si bucati
  • kiwi
  • portocale
  • smochine
  • capsuni
  • piersici
  • folie alimentara.

Raporteaza reteta

Retete
de NicoletaC
Rulada cu ciuperci si verdeata

Rulada cu ciuperci si verdeata

Cepele si ciupercile se pun la inabusit cu foarte putin ulei si apa. Cand sunt gata se lasa la racit

15 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Inghetata de casa cu rom, stafide/nuci

Inghetata de casa cu rom, stafide/nuci

Untul, 200g zahar si 5 galbenusuri se freaca intr-un recipient pana la omogenizare. Intr-o cratita

11 voturi    5 comentarii
30 min
Inghetate
Pangasius cu legume

Pangasius cu legume

Telina si ardeii se taie cubulete, ceapa se taie marunt si se pun la foc la calit cu putin ulei si

4 voturi    8 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Cu siguranta este foarte bun.Felicitari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Red Velvet Cake