Zaharul si ouale intregi se bat cu mixerul pana se omogenizeaza compozitia care se adauga peste 250 ml lapte intr-o cratita si se dau la foc.
Gelatina se dizolva in restul de lapte (eu le mai incalzesc la microunde 30 sec) si se pune peste lapte, oua, zahar. Se fierbe pana clocoteste, amestecandu-se continuu, apoi se lasa la racit (se poate grabi racirea sub un jet de apa rece).
Frisca se bate si se amesteca cu crema racita apoi se pun fructele maruntite.
O cratita cu diametrul de 25 cm, sau mai mare, se captuseste cu folie alimentara. Se aseaza in ordine: un rand de rondele de ananas, kiwi, felii de portocale; jumatate din compozitia cu fructe; un strat de piscoturi insiropate (eu am pus sirop din conserva de piersici); cealalta jumatate din compozitia de fructe; ultimul strat de piscoturi.
Se acopera cratita si se da la frigider pentru cel putin 12 ore.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii