autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu fructe

Autor: melania melania (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 ianuarie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: melania melania (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 ianuarie 2007

Ingrediente
Blatul: 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina, , Crema: 50 g gelatina Dr Oetker, 150 ml apa, 4 oua, 400 g zahar, 3 linguri de faina, 400 ml lapte, , Fructe : 3 portocale, 1 compot de ananas, 3-4 kiwi

Dificultate: Medie Timp: 2h

38 voturi

Mod de preparare

Blat:

6 albuse se bat spuma cu 6 linguri de zahar. Apoi se adauga galbenusurile si 6 linguri de faina, amestecandu-se usor sa nu cada spuma. Se coace la foc potrivit, intr-o forma rotunda si mai inalta deoarece in aceasta forma se va asambla tortul. Dupa ce s-a racit se taie in 3 foi.
Crema:
I gelatina se amesteca cu 150ml apa rece si se lasa la dizolvat (circa 15 min)
II 4 albuse se bat spuma cu 200 g zahar
III Se freaca 4 galbenusuri cu 200 g zahar, se adauga 3 linguri de faina si 400 ml lapte rece

Compozitiile I si III se amesteca si se fierb pe abur, pana se ingroasa ca o smantana. Se ia de pe foc si se amesteca cu albusele batute spuma (compozitia II)

Forma in care s-a copt blatul se umezeste si si apoi se aranjeaza tortul astfel: se pune un strat de fructe, apoi crema, blat, fructe, crema, blat si se termina ultimul strat cu blat.

Se tine la rece cateva ore si se rastoarna pe platou,fiind gata ornat.

Daca se doreste se mai poate garnisi cu frisca.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort rafinat cu fructe

Tort rafinat cu fructe

Biscuitii se maruntesc cu sucitorul, sau ii puteti pune in blender, eu asa am procedat. Margarina

2 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tort cu frisca si fructe

Tort cu frisca si fructe

Pandispanul negru: 1) Zaharul se imparte in doua boluri de 150 gr. Faina se amesteca cu paful

7 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Virginia (Maestru bucatar) , 02 august 2008

    o sa il incerc de ziua mea.

Dificultate

Medie

Timp

2h

38 voturi

Ingrediente

  • Blatul: 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • Crema: 50 g gelatina Dr Oetker
  • 150 ml apa
  • 4 oua
  • 400 g zahar
  • 3 linguri de faina
  • 400 ml lapte
  • Fructe : 3 portocale
  • 1 compot de ananas
  • 3-4 kiwi

Raporteaza reteta

Fara foto

Virginia (Maestru bucatar)

o sa il incerc de ziua mea.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Ladita cu capsuni Tort Ladita cu capsuni

Din aluatul fraged am taiat pentru baza tortului o foaie pe dimensiunea dorita, pe care am copt-o la 200°C pana s-a rumenit (10

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu fructe Tort cu fructe

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort din orez si budinca