Blat:
6 albuse se bat spuma cu 6 linguri de zahar. Apoi se adauga galbenusurile si 6 linguri de faina, amestecandu-se usor sa nu cada spuma. Se coace la foc potrivit, intr-o forma rotunda si mai inalta deoarece in aceasta forma se va asambla tortul. Dupa ce s-a racit se taie in 3 foi.
Crema:
I gelatina se amesteca cu 150ml apa rece si se lasa la dizolvat (circa 15 min)
II 4 albuse se bat spuma cu 200 g zahar
III Se freaca 4 galbenusuri cu 200 g zahar, se adauga 3 linguri de faina si 400 ml lapte rece
Compozitiile I si III se amesteca si se fierb pe abur, pana se ingroasa ca o smantana. Se ia de pe foc si se amesteca cu albusele batute spuma (compozitia II)
Forma in care s-a copt blatul se umezeste si si apoi se aranjeaza tortul astfel: se pune un strat de fructe, apoi crema, blat, fructe, crema, blat si se termina ultimul strat cu blat.
Se tine la rece cateva ore si se rastoarna pe platou,fiind gata ornat.
Daca se doreste se mai poate garnisi cu frisca.
Pofta buna!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii