autor:

husni

» » Torturi

TORT CU FULGI DE MIGDALE SI FRISCA

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 29 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Germania


Reteta postata pe: 29 aprilie 2009

Ingrediente
Aluat:5galbenusuri,100gr zahar pudra,100gr margarina moale(nu topita),150gr faina,praf de copt+putin bicarbonat,esenta de migdale(daca nu aveti,puneti de vanilie),cam 1/2-1 lingura lapte rece., Deasupra aluatului se pun5 albusuri cu 250 gr zahar tos., Crema 500gr frisca(nu se indulceste) si o conserva de ananas taiat bucatele(eu tai, de obicei, fiecare bucata-care e rotunda, in 12 bucatele.Am pus si capsuni.E bun.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se face un aluat dincele amintite(galb., zahar, marg., esenta, faina+praf de copt si bicarbonat(cernute impreuna), lapte putin(ultima data am pus 1/2 lingura),depinde de uscaciunea fainii.Acest aluat se pune in 2 tavi(cu fund detasabil), cu diametrul de apr. 26 cm. Daca avem o singura tava, coacem de 2 ori.Aluatul jumi-juma.Deasupra aluatului se pun cele 5 albusuri batute cu cele 250 gr zahar tos, tot jumi-juma.Deasupra fiecarei tavi, se presara 50 gr fulgi de migdale.
Am uitat sa scriu ca tava se unge cu marg. si se tapeteaza cu faina.Se dau tavile(tava) la cuptorul incins dinainte, la foc potrivit.Dupa ce sint facute(se lasa in cuptor apr 45-50 minute),se lasa putin in tava in care a fost facut, apoi se pun , separat(nu unul peste altul).Cel mai frumos blat(asa cald) se taie in 12 bucati(vezi foto),egale,cit de cit.
Frisca se bate, ananasul se taie(dupa ce se taie se stoarce putin,ca si castravetii murati, cind ii puneti ,tocati in ceva).Ananasul, taiat, se amesteca, usor cu frisca.
Blatul, pe care vrem sa-l punem jos, se pune pe o forma de servit.Se pune peste frisca amestecata cu ananas; peste astea se pune al 2-lea blat(cel taiat), ca si cum ar fi o singura bucata.Nu se decoreaza
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT CU FULGI DE MIGDALE SI FRISCA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Croquembouche

Croquembouche

1. Se incalzeste cuptorul la 220ᵒC.Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava de copt. 2. Intr-o

16 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Torturi
Prajitura crocanta cu mure

Prajitura crocanta cu mure

1. Incalzeste cuptorul la 190ᵒC.Aseaza o foaie de placinta pe suprafata de lucru.Unge foaia cu

0 voturi    4 comentarii
20 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

    Foarte interesant !

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 10 august 2009

    Voi face tortul asta si voi posta mai multe poze.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

    Arata bine,dar de ce trebuie taiat blatul inainte?Este prea tare din cauza bezelei?

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 01 mai 2009

      Camelia...pai tortul asta trebuie sa fie minunat !!! Deci blatul este necopt atunci cind punem albusurile batute....! Sa sti ca am salvat reteta !!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Aluat:5galbenusuri,100gr zahar pudra,100gr margarina moale(nu topita),150gr faina,praf de copt+putin bicarbonat,esenta de migdale(daca nu aveti,puneti de vanilie),cam 1/2-1 lingura lapte rece.
  • Deasupra aluatului se pun5 albusuri cu 250 gr zahar tos.
  • Crema 500gr frisca(nu se indulceste) si o conserva de ananas taiat bucatele(eu tai
  • de obicei
  • fiecare bucata-care e rotunda
  • in 12 bucatele.Am pus si capsuni.E bun.

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Foarte interesant !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Bradut de Craciun