autor:

husni

» » Torturi

TORT CU FULGI DE MIGDALE SI FRISCA

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 29 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Germania


Reteta postata pe: 29 aprilie 2009

Ingrediente
Aluat:5galbenusuri,100gr zahar pudra,100gr margarina moale(nu topita),150gr faina,praf de copt+putin bicarbonat,esenta de migdale(daca nu aveti,puneti de vanilie),cam 1/2-1 lingura lapte rece., Deasupra aluatului se pun5 albusuri cu 250 gr zahar tos., Crema 500gr frisca(nu se indulceste) si o conserva de ananas taiat bucatele(eu tai, de obicei, fiecare bucata-care e rotunda, in 12 bucatele.Am pus si capsuni.E bun.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se face un aluat dincele amintite(galb., zahar, marg., esenta, faina+praf de copt si bicarbonat(cernute impreuna), lapte putin(ultima data am pus 1/2 lingura),depinde de uscaciunea fainii.Acest aluat se pune in 2 tavi(cu fund detasabil), cu diametrul de apr. 26 cm. Daca avem o singura tava, coacem de 2 ori.Aluatul jumi-juma.Deasupra aluatului se pun cele 5 albusuri batute cu cele 250 gr zahar tos, tot jumi-juma.Deasupra fiecarei tavi, se presara 50 gr fulgi de migdale.
Am uitat sa scriu ca tava se unge cu marg. si se tapeteaza cu faina.Se dau tavile(tava) la cuptorul incins dinainte, la foc potrivit.Dupa ce sint facute(se lasa in cuptor apr 45-50 minute),se lasa putin in tava in care a fost facut, apoi se pun , separat(nu unul peste altul).Cel mai frumos blat(asa cald) se taie in 12 bucati(vezi foto),egale,cit de cit.
Frisca se bate, ananasul se taie(dupa ce se taie se stoarce putin,ca si castravetii murati, cind ii puneti ,tocati in ceva).Ananasul, taiat, se amesteca, usor cu frisca.
Blatul, pe care vrem sa-l punem jos, se pune pe o forma de servit.Se pune peste frisca amestecata cu ananas; peste astea se pune al 2-lea blat(cel taiat), ca si cum ar fi o singura bucata.Nu se decoreaza
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT CU FULGI DE MIGDALE SI FRISCA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Foret Noire

Tort Foret Noire

Am folosit un blat cumparat. Am mixat 400ml frisca cu zahar, am topit untul si cand s-a racit l-am

1 vot    0 comentarii
2h
Torturi
Tort deliciu de ciocolata si frisca

Tort deliciu de ciocolata si frisca

1.Macina biscuitii si amesteca-i cu untul topit. Tapeteaza o forma de tort demontabila cu compozitia

5 voturi    0 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

    Foarte interesant !

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 10 august 2009

    Voi face tortul asta si voi posta mai multe poze.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

    Arata bine,dar de ce trebuie taiat blatul inainte?Este prea tare din cauza bezelei?

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 01 mai 2009

      Camelia...pai tortul asta trebuie sa fie minunat !!! Deci blatul este necopt atunci cind punem albusurile batute....! Sa sti ca am salvat reteta !!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Aluat:5galbenusuri,100gr zahar pudra,100gr margarina moale(nu topita),150gr faina,praf de copt+putin bicarbonat,esenta de migdale(daca nu aveti,puneti de vanilie),cam 1/2-1 lingura lapte rece.
  • Deasupra aluatului se pun5 albusuri cu 250 gr zahar tos.
  • Crema 500gr frisca(nu se indulceste) si o conserva de ananas taiat bucatele(eu tai
  • de obicei
  • fiecare bucata-care e rotunda
  • in 12 bucatele.Am pus si capsuni.E bun.

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Foarte interesant !

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu fructe de padure Tort cu fructe de padure

Se spala fructele de padure si se lasa sa se scurga. Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Intr-un alt

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
tort cu crema de sampanie