Blatul:
Puteti pregati blatul o data sau sa coaceti doua foi, rand pe rand. Eu coc foile pe rand ca imi ies mai bine.
Mixam 3 galbenusuri spuma cu 3 linguri de zahar.
Incorporam 2 linguri de ulei, apoi 1 lingurita praf de copt, 2 linguri si 1/2 faina, 1 lingura cacao.
Albusurile le mixam separat, apoi, cu o paleta, le incorporam usor in compozitia de mai sus.
Tapetam cu hartie de copt o tava cu diamentrul de 26 cm, turnam compozitia.
Introducem blatul in cuptor pentru 10-12 minute. La fel procedam cu a doua foaie.
Crema:
Intr-un tuci sau un vas cu fundul mai gros, punem ciocolata rupta bucatele si frisca lichida.
Le transferam pe foc, amestecam continuu pana de topeste ciocolata, aveti grija sa nu fiarba.
Cand ciocolata este topita, luam vasul de pe foc, dam la rece crema cateva ore.
Dupa acest timp, mixam pana obtinem o crema spumoasa, apoi adaugam mascarponele si mai mixam foarte putin.
Asezam prima foaie de blat pe un platou, il insiropam cu zeama din compotul de mandarine, punem cam 1/3 din crema si nivelam. Punem bucati de mandarine.
Venim cu a doua foaie, insiropam, imbracam tortul cu crema si mai oprim 4-5 linguri.
Crema oprita o punem in pos si facem cateva floricele pe tort.
Decoram cu mandarine si fulgi de ciocolata alba.
Dam la rece apoi servim!
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii