autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu ganache de ciocolata, mascarpone si mandarine

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 noiembrie 2014

Ingrediente
Pentru blat:, , 6 oua, 6 linguri zahar, 5 linguri faina, 2 linguri cacao, 4 linguri ulei, 2 lingurite praf de copt, , Crema:, , 3oo ml frisca lichida, 150 gr ciocolata cu lapte, 100 gr ciocolata amaruie, 250 gr mascarpone, 1 compot de mandarine(350 gr), fulgi de ciocolata alba

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Blatul:
Puteti pregati blatul o data sau sa coaceti doua foi, rand pe rand. Eu coc foile pe rand ca imi ies mai bine.
Mixam 3 galbenusuri spuma cu 3 linguri de zahar.
Incorporam 2 linguri de ulei, apoi 1 lingurita praf de copt, 2 linguri si 1/2 faina, 1 lingura cacao.
Albusurile le mixam separat, apoi, cu o paleta, le incorporam usor in compozitia de mai sus.
Tapetam cu hartie de copt o tava cu diamentrul de 26 cm, turnam compozitia.
Introducem blatul in cuptor pentru 10-12 minute. La fel procedam cu a doua foaie.
Crema:
Intr-un tuci sau un vas cu fundul mai gros, punem ciocolata rupta bucatele si frisca lichida.
Le transferam pe foc, amestecam continuu pana de topeste ciocolata, aveti grija sa nu fiarba.
Cand ciocolata este topita, luam vasul de pe foc, dam la rece crema cateva ore.
Dupa acest timp, mixam pana obtinem o crema spumoasa, apoi adaugam mascarponele si mai mixam foarte putin.
Asezam prima foaie de blat pe un platou, il insiropam cu zeama din compotul de mandarine, punem cam 1/3 din crema si nivelam. Punem bucati de mandarine.
Venim cu a doua foaie, insiropam, imbracam tortul cu crema si mai oprim 4-5 linguri.
Crema oprita o punem in pos si facem cateva floricele pe tort.
Decoram cu mandarine si fulgi de ciocolata alba.
Dam la rece apoi servim!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ganache de ciocolata, mascarpone si mandarine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort lacramioare

Tort lacramioare

Checurile: Oule se separa, se bate albusul cu un varf de cutit de sare,galbenusele se freaca cu

4 voturi    4 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu blat de ciocolata si piersici

Tort cu blat de ciocolata si piersici

Crema de iaurt: Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime,

14 voturi    6 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri ulei
  • 2 lingurite praf de copt
  • Crema:
  • 3oo ml frisca lichida
  • 150 gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 250 gr mascarpone
  • 1 compot de mandarine(350 gr)
  • fulgi de ciocolata alba

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu mousse alb si fructe de padure