autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu gem de visine

Autor: valymag96 (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 15 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valymag96 (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 15 noiembrie 2014

Ingrediente
Blat:, 7 oua, 1 cana(250 gr), zahar, 1 1/2 cana faina, un plic praf de copt, un varf cutit sare, , Crema si decor:, 1 kg. smantana dulce, 5 linguri zahar pudra, 2 plicuri intaritor pentru frisca, un borcan(400 ml) gem de visine, 250 gr visine fara samburi( de la congelator sau proaspete), 2 linguri zahar tos, o ciocolata simpla, Sirop: 1 cana zahar, 1 1/2 cana de apa, o lingurita esenta rom

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Mai intai facem blatul.Se separa galbenusurile de albusuri.Albusurile se bat spuma cu sarea, se adauga zaharul treptat pana devine ca o bezea.Galbenusurile amestecate se pun treptat peste albusuri .Se adauga faina amestecata cu praful de copt si cernuta .Se amesteca incet de jos in sus pana la incorporare.Intr-o tava detasabila de tort (25 cm) se pune hartie de copt cat fundul formei si se unge cu ulei. Adaugam compozitia de tort si se pune la cuptor pana trece testul scobitorii.Se lasa la rece.



Zaharul pentru sirop se fierbe cu apa ,iar dupa ce s-a racit se adauga esenta de rom.

Visinele proaspete sau congelate se pun intr-un vas pe foc cu doua linguri de zahar si se fierb pana se leaga.Dupa se lasa la racit.

Smantana se bate cu zaharul pudra si intaritorul pana se intareste si devine pufoasa .



Blatul de tort se taie orizontal in trei parti.Se pune pe un platou baza tortului si se stropeste cu sirop.Intr-un castron se amesteca gemul de visine cu 5-6 linguri pline de frisca.Se amesteca usor , iar jumatate din compozitie se pune peste blatul insiropat.Urmeaza a 2-a parte de blat care se insiropeaza .Se pune cealalta jumatate de crema si se adauga ultima parte de blat stropit cu putin sirop.Tortul se imbraca in frisca ,iar deasupra se pun visinele scoase una cate una din sirop.Ciocolata se rupe in patratele si se pune printre visine.Se termina decorarea

tortului cu restul de frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu gem de visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de mere

Tort de mere

Intr-o forma de tort se caramelizeaza zaharul. Merele se curata, se feliaza, se pun peste zaharul

3 voturi    1 comentariu
40 min
Torturi
Tort cu blat de nuci macinate

Tort cu blat de nuci macinate

Separam albusurile de galbenusuri si punem la mixat albusurile cu 6 linguri de zahar si zaharul vanilat,mixam

0 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Blat:
  • 7 oua
  • 1 cana(250 gr)
  • zahar
  • 1 1/2 cana faina
  • un plic praf de copt
  • un varf cutit sare
  • Crema si decor:
  • 1 kg. smantana dulce
  • 5 linguri zahar pudra
  • 2 plicuri intaritor pentru frisca
  • un borcan(400 ml) gem de visine
  • 250 gr visine fara samburi( de la congelator sau proaspete)
  • 2 linguri zahar tos
  • o ciocolata simpla
  • Sirop: 1 cana zahar
  • 1 1/2 cana de apa
  • o lingurita esenta rom

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Fantezie cu ciocolata