Mai intai facem blatul.Se separa galbenusurile de albusuri.Albusurile se bat spuma cu sarea, se adauga zaharul treptat pana devine ca o bezea.Galbenusurile amestecate se pun treptat peste albusuri .Se adauga faina amestecata cu praful de copt si cernuta .Se amesteca incet de jos in sus pana la incorporare.Intr-o tava detasabila de tort (25 cm) se pune hartie de copt cat fundul formei si se unge cu ulei. Adaugam compozitia de tort si se pune la cuptor pana trece testul scobitorii.Se lasa la rece.
Zaharul pentru sirop se fierbe cu apa ,iar dupa ce s-a racit se adauga esenta de rom.
Visinele proaspete sau congelate se pun intr-un vas pe foc cu doua linguri de zahar si se fierb pana se leaga.Dupa se lasa la racit.
Smantana se bate cu zaharul pudra si intaritorul pana se intareste si devine pufoasa .
Blatul de tort se taie orizontal in trei parti.Se pune pe un platou baza tortului si se stropeste cu sirop.Intr-un castron se amesteca gemul de visine cu 5-6 linguri pline de frisca.Se amesteca usor , iar jumatate din compozitie se pune peste blatul insiropat.Urmeaza a 2-a parte de blat care se insiropeaza .Se pune cealalta jumatate de crema si se adauga ultima parte de blat stropit cu putin sirop.Tortul se imbraca in frisca ,iar deasupra se pun visinele scoase una cate una din sirop.Ciocolata se rupe in patratele si se pune printre visine.Se termina decorarea
tortului cu restul de frisca.
Reteta de cartofi wedges. Cartofi wedges la cuptor cu boia, usuroi, piper, sare si ulei de masline. Retete de cartofi wedges...
Cartofi wedgesPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii