autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu gem de visine

Autor: valymag96 (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 15 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valymag96 (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 15 noiembrie 2014

Ingrediente
Blat:, 7 oua, 1 cana(250 gr), zahar, 1 1/2 cana faina, un plic praf de copt, un varf cutit sare, , Crema si decor:, 1 kg. smantana dulce, 5 linguri zahar pudra, 2 plicuri intaritor pentru frisca, un borcan(400 ml) gem de visine, 250 gr visine fara samburi( de la congelator sau proaspete), 2 linguri zahar tos, o ciocolata simpla, Sirop: 1 cana zahar, 1 1/2 cana de apa, o lingurita esenta rom

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Mai intai facem blatul.Se separa galbenusurile de albusuri.Albusurile se bat spuma cu sarea, se adauga zaharul treptat pana devine ca o bezea.Galbenusurile amestecate se pun treptat peste albusuri .Se adauga faina amestecata cu praful de copt si cernuta .Se amesteca incet de jos in sus pana la incorporare.Intr-o tava detasabila de tort (25 cm) se pune hartie de copt cat fundul formei si se unge cu ulei. Adaugam compozitia de tort si se pune la cuptor pana trece testul scobitorii.Se lasa la rece.



Zaharul pentru sirop se fierbe cu apa ,iar dupa ce s-a racit se adauga esenta de rom.

Visinele proaspete sau congelate se pun intr-un vas pe foc cu doua linguri de zahar si se fierb pana se leaga.Dupa se lasa la racit.

Smantana se bate cu zaharul pudra si intaritorul pana se intareste si devine pufoasa .



Blatul de tort se taie orizontal in trei parti.Se pune pe un platou baza tortului si se stropeste cu sirop.Intr-un castron se amesteca gemul de visine cu 5-6 linguri pline de frisca.Se amesteca usor , iar jumatate din compozitie se pune peste blatul insiropat.Urmeaza a 2-a parte de blat care se insiropeaza .Se pune cealalta jumatate de crema si se adauga ultima parte de blat stropit cu putin sirop.Tortul se imbraca in frisca ,iar deasupra se pun visinele scoase una cate una din sirop.Ciocolata se rupe in patratele si se pune printre visine.Se termina decorarea

tortului cu restul de frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu gem de visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu frisca si fructe

Tort cu frisca si fructe

Blat: Se bat albusurile spuma. Cand spuma este suficient de tare, se adauga zaharul si se bat in

135 voturi    18 comentarii
1h
Torturi
Tort cu capsuni (fara coacere)

Tort cu capsuni (fara coacere)

Blat: Topim untul pe care il amestecam cu biscuitii macinati si nuca macinata deasemeni. Compozitia

2 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Mixer compact cu bol

- 15 %
499.99 lei
424.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Blat:
  • 7 oua
  • 1 cana(250 gr)
  • zahar
  • 1 1/2 cana faina
  • un plic praf de copt
  • un varf cutit sare
  • Crema si decor:
  • 1 kg. smantana dulce
  • 5 linguri zahar pudra
  • 2 plicuri intaritor pentru frisca
  • un borcan(400 ml) gem de visine
  • 250 gr visine fara samburi( de la congelator sau proaspete)
  • 2 linguri zahar tos
  • o ciocolata simpla
  • Sirop: 1 cana zahar
  • 1 1/2 cana de apa
  • o lingurita esenta rom

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort tiramisu cu capsune Tort tiramisu cu capsune

Punem intr-un vas capsunile adaugam si doua linguri de zahar, sucul de lamiie si de la portocale. Le lasam peste noapte, apoi a doua

31 voturi    7 comentarii
15 min
Torturi
Tiramisu Ice Cake Tiramisu Ice Cake

Se tapeteaza o tava de cozonac cu folie alimentara. Se prepara cafea folosind aproximativ 400 ml de apa. Se racoreste putin si se aromeaza

6 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Diplomat cu mere