Biscuitii simpli au fost macinati, amestecati cu 200 g unt , asezati in tava si dati la cuptor pentru 5 minute.
Crema este facuta din 500 g de iaurt de bivolita de la Napolact, amestecat cu 200 ml de frisca lichida, 200 g de zahar si , la sfirsit , 4 foi de gelatina dizolvate in 50 ml de apa.
Fructele din tort ar fi trebuit sa fie proaspete dar cum este iarna si capsunile proaspete au gust de nimic, atunci am fiert 3 pere (curatate si taiate cubulete ) in 300 ml de vin rosu si 2 linguri de zahar (ele s-au colorat foarte frumos si au un gust deosebit de vin ) .
Tortul l-am aranjat intr-o tava rotunda cu pereti detasabili, pe fundul careia am pus deja biscuitii si au prins putina crusta in cuptor. Am pus peste biscuiti un rind de crema de iaurt, un rind de pere , inca un strat de crema si la urma am decorat cu perele ramase.
Trebuie sa stea la rece minimum 5 ore, timp in care gelatina incheaga perfect crema.
Reteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...
Strudel cu mereReteta de ciorba de peste. Ciorba de peste reteta simpla. Reteta de bors de peste. Retete cu peste.
Ciorba de pestePentru bezea mixam cele 4 albusuri cu un praf de sare pana devin spuma, apoi adaugam cate o lingura din zahar pana il terminam.
Pavlova cu nuca, mousse de castane si jeleu de gutuiRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii