Ingrediente
300 de g de biscuiti simpli, 200 g unt, 500 g de iaurt de bivolita, 200 ml de frisca lichida,, 200 g de zahar, 4 foi de gelatina dizolvate in 50 ml de apa., 3 pere (curatate si taiate cubulete ) in 300 ml de vin rosu si 2 linguri de zahar
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
5 voturi
Mod de preparare
Crema este facuta din 500 g de iaurt de bivolita de la Napolact, amestecat cu 200 ml de frisca lichida, 200 g de zahar si , la sfirsit , 4 foi de gelatina dizolvate in 50 ml de apa.
Fructele din tort ar fi trebuit sa fie proaspete dar cum este iarna si capsunile proaspete au gust de nimic, atunci am fiert 3 pere (curatate si taiate cubulete ) in 300 ml de vin rosu si 2 linguri de zahar (ele s-au colorat foarte frumos si au un gust deosebit de vin ) .
Tortul l-am aranjat intr-o tava rotunda cu pereti detasabili, pe fundul careia am pus deja biscuitii si au prins putina crusta in cuptor. Am pus peste biscuiti un rind de crema de iaurt, un rind de pere , inca un strat de crema si la urma am decorat cu perele ramase.
Trebuie sa stea la rece minimum 5 ore, timp in care gelatina incheaga perfect crema.