Ingredientele pentru blat se impart in doua parti egale, pentru ca vom face doua blaturi, fiecare din cate 4 oua.
Ouale se separa, se bate cu mixerul albusul tare, se adauga zaharul, dupa care se bate din nou pana cand devine foarte teapan. Pe rand se adauga galbenusurile si se amesteca usor cu telul, de sus in jos, semintele de vanilie/esenta, apoi amestecul de faina si cacao cernute in prealabil. La final se toarna untul topit si racit, amestecand usor. Se toarna in tava tapetata cu hrtie de copt si si coace la foc mediu pana cand trece testul scobitorii. Fiecare din blaturi se imparte in doua foi, obtinand astfel 4 foi.
Pentru sirop se fierbe zaharul cu apa, iar cand este oprit focul se adauga esenta de vanilie. Se lasa la racit.
Pentru jeleu se pun intr-o craticioara fructele impreuna cu zaharul si se fierb cca 10 min la foc mic, pana se dizolva zaharul.Se lasa sa se raceasca putin, apoi le pasam in blender si se lasa la racit complet.
Pentru crema: gelatina se pune la hidratat timp de 10 minute dupa care se dizolva pe foc fara a se fierbe. Se lasa la racit.
Frisca se mixeaza pana cand devine ferma.
In iaurt se pune jumatate din cantitatea de gelatina. Cealalta jumatate de gelatina se pune in jeleul de fructe si se omogenizeaza. Se amesteca frisca cu iaurtul, apoi se adauga zaharul pudra cernut si jumatate din cantitatea de jeleu.
Montare:
Intr-un inel detasabil se aseaza prima foaie, se umezeste cu putin sirop, apoi se toarna 1/3 din cantitatea de crema si se niveleaza. se pune 1/3 din cantitatea de jeleu si se indinde usor cu lingura pentru a face irizatii.
Se aseaza a doua foaie, se insiropeaza, apoi se pune crema si jeleul. La fel se procedeaza si pentru a treia foaie.
Se pune tortul la frigider pentru minim 8 ore.
Apoi se poate scoate din forma si se aseaza pe margine napolitanele KitKat.
Se pregateste ganacheul de ciocolata.
Frisca lichida se pune pe foc si se adauga ciocolata rupta bucati. Se amesteca pana cand devine omogena si toata ciocolata e topita. Se lasa putin la racit, dar nu pana cand e racita complet. Se toarna pe tort si se niveleaza putin, iar dupa ce se mai raceste se pot trage cateva urme cu lingura si se aseaza ornamentele de ciocolata (purcelusii roz :) )
Se poate lega cu o fundita pentru un aspect mai festiv.
Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazieSalata de cartofi cu oua – o reteta simpla, gustoasa si rapida, perfecta pentru orice masa. Preparata din ingrediente...
Salata de cartofi cu oua. Reteta simpla, si gustoasa, foarte simplu de preparatO reteta simpla, rapida si sanatoasa de salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Perfecta ca garnitura alaturi de peste, carne,...
Salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Reteta simpla, rapida si sanatoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii