autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu iaurt si fructe de padure

Autor: antoemma (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoemma (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 decembrie 2014

Ingrediente
Blat: 8 oua, 8 linguri zahar (Green Sugar), 8 linguri faina, 2 linguri cacao, 150 gr unt, 1 pastaie de vanilie/esenta de vanilie., Sirop: 100 gr zahar, 150 ml apa, esenta de vanilie., Crema: 600 ml iaurt natural gras, 500 ml frisca lichida, 7 lg zahar pudra, 10 g gelatina granule, Jeleu de fructe de padure: 500 gr fructe de padure congelate sau proaspete, 6 linguri zahar tos., Decor: 200 gr ciocolata cu lapte, 200 gr frisca lichida, 12 pachete napolitane KitKat, decoratiuni din pasta de zahar

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Ingredientele pentru blat se impart in doua parti egale, pentru ca vom face doua blaturi, fiecare din cate 4 oua.
Ouale se separa, se bate cu mixerul albusul tare, se adauga zaharul, dupa care se bate din nou pana cand devine foarte teapan. Pe rand se adauga galbenusurile si se amesteca usor cu telul, de sus in jos, semintele de vanilie/esenta, apoi amestecul de faina si cacao cernute in prealabil. La final se toarna untul topit si racit, amestecand usor. Se toarna in tava tapetata cu hrtie de copt si si coace la foc mediu pana cand trece testul scobitorii. Fiecare din blaturi se imparte in doua foi, obtinand astfel 4 foi.

Pentru sirop se fierbe zaharul cu apa, iar cand este oprit focul se adauga esenta de vanilie. Se lasa la racit.

Pentru jeleu se pun intr-o craticioara fructele impreuna cu zaharul si se fierb cca 10 min la foc mic, pana se dizolva zaharul.Se lasa sa se raceasca putin, apoi le pasam in blender si se lasa la racit complet.

Pentru crema: gelatina se pune la hidratat timp de 10 minute dupa care se dizolva pe foc fara a se fierbe. Se lasa la racit.
Frisca se mixeaza pana cand devine ferma.
In iaurt se pune jumatate din cantitatea de gelatina. Cealalta jumatate de gelatina se pune in jeleul de fructe si se omogenizeaza. Se amesteca frisca cu iaurtul, apoi se adauga zaharul pudra cernut si jumatate din cantitatea de jeleu.

Montare:
Intr-un inel detasabil se aseaza prima foaie, se umezeste cu putin sirop, apoi se toarna 1/3 din cantitatea de crema si se niveleaza. se pune 1/3 din cantitatea de jeleu si se indinde usor cu lingura pentru a face irizatii.
Se aseaza a doua foaie, se insiropeaza, apoi se pune crema si jeleul. La fel se procedeaza si pentru a treia foaie.
Se pune tortul la frigider pentru minim 8 ore.
Apoi se poate scoate din forma si se aseaza pe margine napolitanele KitKat.

Se pregateste ganacheul de ciocolata.
Frisca lichida se pune pe foc si se adauga ciocolata rupta bucati. Se amesteca pana cand devine omogena si toata ciocolata e topita. Se lasa putin la racit, dar nu pana cand e racita complet. Se toarna pe tort si se niveleaza putin, iar dupa ce se mai raceste se pot trage cateva urme cu lingura si se aseaza ornamentele de ciocolata (purcelusii roz :) )
Se poate lega cu o fundita pentru un aspect mai festiv.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu iaurt si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu crema de iaurt si fructe de padure

Tort cu crema de iaurt si fructe de padure

Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare si se adauga pe rand zaharul.

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Torturi
Tort cu vin si crema de iaurt si fructe de padure

Tort cu vin si crema de iaurt si fructe de padure

Mierea se amesteca cu cacaua,margarina moale,zaharul pudra vanilat.Transferam intr-un vas mai mare,adaugam

3 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Adela Cotea , 16 decembrie 2014

    foarte simpatic :)

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Blat: 8 oua
  • 8 linguri zahar (Green Sugar)
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 150 gr unt
  • 1 pastaie de vanilie/esenta de vanilie.
  • Sirop: 100 gr zahar
  • 150 ml apa
  • esenta de vanilie.
  • Crema: 600 ml iaurt natural gras
  • 500 ml frisca lichida
  • 7 lg zahar pudra
  • 10 g gelatina granule
  • Jeleu de fructe de padure: 500 gr fructe de padure congelate sau proaspete
  • 6 linguri zahar tos.
  • Decor: 200 gr ciocolata cu lapte
  • 200 gr frisca lichida
  • 12 pachete napolitane KitKat
  • decoratiuni din pasta de zahar

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de morcovi