autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu iaurt si fructe

Autor: melania melania (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: melania melania (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 ianuarie 2007

Ingrediente
Blat:, 10 oua, 10 linguri de apa, 20 linguri faina, 20 linguri zahar, , Crema:, 600 g iaurt crema, 250 g zahar praf, 30 g gelatina Dr. Oetcker, 500 g frisca, bucati de fructe (ex: 1 compot deananas+1 compot de piersici + fructe de sezon ), , Pentru ornat: 500 g frisca batuta,

Dificultate: Medie Timp: 2h

52 voturi

Mod de preparare

Blatul: se bat spuma 10 albuse cu 10 linguri de apa si 20 linguri de zahar pana cand albusul este tare. Se adauga galbenusele si 20 linguri de faina. Se toarna in tava unsa si tapetata cu faina si se coace la foc potrivit. Dupa ce se raceste se taie in 3 foi.

Crema: Se bate frisca si se pune la rece. Se amesteca iaurtul cu zaharul, se adauga gelatina preparata, fructele si apoi frisca batuta.

Prepararea gelatinei: Se lasa gelatina in apa rece (atat cat sa o acopere bine) timp de 10 minute. Apoi se incalzeste cu grija pana devine lichida. Atentie sa nu fiarba.

Blaturile se insiropeaza cu sucul din compot, iar intre foi se pune crema si apoi se orneaza cu frisca si fructe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu iaurt si fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu iaurt de fructe

Tort cu iaurt de fructe

Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile, apoi faina in ploaie. Compozitia se toarna

4 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort de iaurt cu fructe

Tort de iaurt cu fructe

Pentru blat ouale spuma timp de un minut. Se adauga treptat zaharul si zaharul vanilinat si se

3 voturi    11 comentarii
3h 45 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    melania melania (Chef de cuisine):

    Mie mi-a iesit din prima foarte bine, desi am avut retineri pentru ca nu am mai lucrat pana atunci cu gelatina. Dar l-am facut de multe ori si in diferite combinatii (cu diferite fructe si cu iaurt cu fructe sau simplu) si de fiecare data a fost super si am avut mult succes. S-a suflat in doi timpi si trei miscari, desi nu e mic de fel!

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

    Un tort bun si racoritor !

Dificultate

Medie

Timp

2h

52 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 10 oua
  • 10 linguri de apa
  • 20 linguri faina
  • 20 linguri zahar
  • Crema:
  • 600 g iaurt crema
  • 250 g zahar praf
  • 30 g gelatina Dr. Oetcker
  • 500 g frisca
  • bucati de fructe (ex: 1 compot deananas+1 compot de piersici + fructe de sezon )
  • Pentru ornat: 500 g frisca batuta

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Un tort bun si racoritor !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Halloween pumpkin and chocolate cake Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C. Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina. Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins. Muffins: Cernem

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de toamna pentru siluete fine Tort de toamna pentru siluete fine

Pentru blat Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina. Se amesteca toate ingredientele pana ad avea o consistenta omogena Se

0 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Pancakes Marocane-Baghrir