autor:

Fara foto

» » Prajituri

Tort cu inghetata de ciocolata

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 ianuarie 2010

Ingrediente
* Pentru blat:, * 200 g biscuiti obisnuiti, * 100 g unt, * 1/2 cana miez de nuca, * Pentru inghetata de ciocolata:, * 5 galbenusuri, * 500 ml lapte, * 100 g zahar, * 150 g ciocolata amaruie, * esenta de vanilie

Dificultate: Medie Timp: 4h

13 voturi

Mod de preparare

Blat:

Punem totul la robot si mixam pana obtinem pesmetul de biscuit.Intr-o tava cu inel detasabil,turnam pesmetul de biscuit si cu fundul unui pahar tasam bine pana se formeaza blatul bine legat.

Inghetata:

Galbenusurile le frecam bine cu zaharul si vanilia,cu o lingura de lemn,pana devin ca o crema si isi dubleaza volumul. Laptele il punem la fiert si in momentul in care da in clocot,se da departe si se toarna treptat peste crema de galbenusuri,amestecand continuu.Se mai pune putin pe foc,fara sa fiarba.Se strecoara printr-o sita deasa si se pune la racit intr-un vas cu apa cu gheata.Se amesteca din cand in cand.
Dupa ce s-a racit bine,se da la congelator.Se amesteca de cateva ori in vas,sa spargem acele de gheata ce se formeaza.

Peste blatul de biscuit punem inghetata,nivelam si dam din nou la congelator.

Inainte de servire se orneaza cu 50 g ciocolata topita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu inghetata de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cookies cu ciocolata si cirese confiate

Cookies cu ciocolata si cirese confiate

Incalzeste cuptorul la 200⁰C. Bate untul cu toate felurile de zahar si scortisoara.Adauga oul

1 vot    2 comentarii
30 min
Prajituri
Tort aniversar

Tort aniversar

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul

18 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2012

    Felicitari...Nota 10...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 august 2010

    O bunatate !

  • Fara foto

    ioana , 05 februarie 2010

    interesanta!!:-)

Dificultate

Medie

Timp

4h

13 voturi

Ingrediente

  • * Pentru blat:
  • * 200 g biscuiti obisnuiti
  • * 100 g unt
  • * 1/2 cana miez de nuca
  • * Pentru inghetata de ciocolata:
  • * 5 galbenusuri
  • * 500 ml lapte
  • * 100 g zahar
  • * 150 g ciocolata amaruie
  • * esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

58 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

Felicitari...Nota 10...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Rulada cu blat de cafea si umplutura de gem de gutui cu perle de tapioca Rulada cu blat de cafea si umplutura de gem de gutui cu perle de tapioca

1. Intai se pune intr-un ibric la fiert o cana de apa si cand da in clocot se pun perlele de tapioca la fiert. Se lasa sa fiarba cca

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tarta cu fructe Tarta cu fructe

Se face un aluat, se tine la rece, apoi se împarte în două bucăți inegale, se întinde o foaie mare in tava unsa

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cozonac cu nuca,cacao si rahat