Tort cu inimioare glazurate cu ciocolata

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Tort cu inimioare glazurate cu ciocolata

Ingrediente

  • Pt blat: 5 albusuri, 5 linguri de zahar, 1/2 plic praf de copt dr oetker, 5 linguri faina, 2 linguri de stafide inmuiate in 2 linguri esenta de rom.
  • Crema: 1 plic de crema cu gust de ciocolata la rece, 250 ml lapte rece, 3 linguri zahar pudra, 1 vanilie.
  • Pt insiropat blatul: 1 cana pt ceai cu cafea foarte tare si f. dulce (aproximativ 250 ml cafea).
  • Pt decor: cateva wafe din comert, bombonele gumate, 2 cuburi mari de ciocolata menaj la care am adaugat 2 linguri de apa, 1 lingura zahar pudra, o bucatica de unt cat o nuca, 3 picaturi de otet, frunze de menta uscate.

Mod de preparare

Pt acest tort am folosit doar albusuri, pe care le-am strans intro cutiuta de plastic si le-am pastrat congelate. Albusurile au provenit de la ouale la care am folosit doar galbenusurile. Asadar, pregatim un pandispan din 5 albusuri batute spuma cu 5 linguri de zahar, 1 vanilie, 5 linguri de faina alba cernuta si 1/2 plic praf de copt. Coacem blatul in cuptorul preincalzit vreo 15-20 minute. Blatul racit se insiropeaza cu 1 cana cafea. Pregatim crema respectand indicatiile de pe plic, ungem tortul apoi il ornam cu inimioare decupate din wafe si trase in glazura de ciocolata. Deasupra tortului presaram menta uscata bine maruntita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise