autor:

Alina

» » Torturi

Tort cu Inka si mousse de fructe

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 februarie 2014

Ingrediente
Blat:, 3 oua, 1 cana faina, 3/4 cana zahar, 1 lg esenta de rom, 40 g inka, 100 ml lapte, 1 lgt rasa praf de copt, , Crema:, 500 ml frisca lichida, 370 g iaurt, 15 g gelatina, 350 g pepene galben, 50 g nectarina, 100 g caise, 30-40 picaturi indulcitor natural din stevia, , 1 nectarina pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1. Separam albusurile de galbenusuri.
2. Albusurile le batem cu 1/2 cana de zahar, iar galbenusurile cu restul de zahar.
3. Dizolvam inka in laptele caldut.
4. Inka dizovata se mixeaza cu galbenusurile. Peste acestea se adauga faina amestecata cu praful de copt si esenta de rom.
5. Se incorporeaza albusurile in compozitie cu ajutorul unei spatule.
6. Puneti compozitia intr-o tava (24cm) tapetata cu hartie de copt si dati in cuptorul preincalzit 5 min la 220 grade C, apoi reducem temperatura la 180 grade C, 20-30 min, sau pana cand trece testul scobitorii :P.

Pentru crema:
1. Punem caisele taiate, nectarinele si pepenele galben taiat cuburi in blender si mixam.
2. Dupa ce batem frisca bine, dam deoparte 1/2 din ea. In jumatatea ramasa punem iaurtul si 10 g de gelatina hidratata (conform instructiunilor) si indulcitorul natural.
3. Amestecam piureul de fructe cu 5 g de gelatina hidratata si cu vreo 3 linguri din amestecul de frisca si iaurt.

Asamblare:
1. Tapetati o tava detasabila cu folie alimentara si puneti blatul in tava. Deasupra blatului puneti 1/2 din compozitia de frisca cu iaurt, puneti apoi piureul de fructe, si restul de frisca cu iaurt. Nivelati dupa fiecare strat pus.
Eu am pus niste biscuiti sfaramati deasupra (vreo 4) si o bucatica din blat (care mi-a ramas de la nivelat) :D
2. Dati la frigider minim 4 ore.
3. Cand il puneti pe platou pentru servire, ornati-l cu frisca (jumatatea care ati dat-o deoparte;) si un trandafir din felii de nectarina.

Nota!
Daca nu aveti indulcitor, puteti folosi zahar.

POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu Inka si mousse de fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Egiptean

Tort Egiptean

Pregatirea folior: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile cu un praf

5 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Tort Te iubesc

Tort Te iubesc

Pregatirea blatului: Se bat ouale intregi cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul si se mixeaza

2 voturi    0 comentarii
24h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 1 cana faina
  • 3/4 cana zahar
  • 1 lg esenta de rom
  • 40 g inka
  • 100 ml lapte
  • 1 lgt rasa praf de copt
  • Crema:
  • 500 ml frisca lichida
  • 370 g iaurt
  • 15 g gelatina
  • 350 g pepene galben
  • 50 g nectarina
  • 100 g caise
  • 30-40 picaturi indulcitor natural din stevia
  • 1 nectarina pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Halloween pumpkin and chocolate cake Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C. Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina. Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins. Muffins: Cernem

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de toamna pentru siluete fine Tort de toamna pentru siluete fine

Pentru blat Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina. Se amesteca toate ingredientele pana ad avea o consistenta omogena Se

0 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
tort cu crema de sampanie
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide