autor:

Laura_Nechita

» » Torturi

Tort cu jeleu de ciocolata si de fructe

Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 februarie 2015

Ingrediente
400 gr smantana grasa, - 200 gr ciocolata alba, - 200 gr ciocolata neagra, - 1 cana cafea naturala, - 2 pachete biscuiti oreo, - 1 cub mic unt (20-30 gr), - 400 gr ciocolata cu lapte, - 200 ml suc proaspat de portocale, - 100 ml apa rece, - 100 ml suc sfecla rosie, - 200 gr mure +zmeura, - 4 linguri zahar alb, - 1 cub unt ( 50 gr), - 1 canita lapte ( 150 ml), - 2 pliculete gelatina ( 20 gr), - dragoste cat cuprinde

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Mai intai de toate, pregatim ingredientele la indemana si formele in care vom pune desertul.
Eu am folosit doua forme de mini tort si trei cupe de sticla.
Hidratam 1 plic de gelatina in apa rece si alt plic in sucul de sfecla. Maruntim biscuitii la robot. Topim untul in cuptor si apoi il turnam peste biscuiti. Amestecam bine si obtinem o compozitie densa, lipicioasa. Punem compozitia de biscuiti in forma/formele pregatire si presam bine cu o lingura metalica pana formam o baza cu nivel egal. Punem la copt in cuptor, la foc iute, aproximativ 5 minute. Apoi, scoatem si lasam la racit.
Intr-un vas, punem pe foc, 200 gr smantana, lasam pana cand incepe sa fiarba si punem peste ea ciocolata alba rupta in bucati. Dam vasul de pe foc si amestecam in continuu pana se topeste ciocolata si devine vascoasa. Adaugam jumatate din gelatina hidratata in apa si amestecam pana se dizolva. La sfarsit adaugam sucul de portocale si amestecam. Turnam un strat aproximativ egal cu cel de biscuiti in forma/forme. Dam la frigider sau daca vreti sa se intareasca mai repede, puneti in congelator.
In alt vas, punem pe foc, 200 gr de smantana, lasam pana cand incepe sa fiarba si punem peste ea 200 gr de ciocolata neagra. Dam vasul de pe foc, si amestecam in continuuu pana se topeste ciocolata. Adaugam jumatate din gelatina hidratata in apa si amestecam pana se topeste. Adaugam cafeaua si omogenizam. Lasam un pic sa se raceasca, apoi scoatem formele din frigider sau congelator si cu ajutorul unei linguri, turnam din compozitie peste stratul alb. Nu turnati direct din vas pentru ca e posibil sa se amestece compozitiile. Dam din nou la rece.
Intr-un vas, punem fructele, adaugam 1 cana apa si le blenduim. Strecuram sucul obtinut si il punem intr-un vas pe foc. Adaugam 4 linguri de zahar alb si lasam pana se topeste zaharul. Dam deoparte si adaugam restul de gelatina hidratat in suc de sfecla. Amestecam pana se topeste gelatina si lasam un pic la racit.
Scoatem formele de la rece,cu o lingura turnam din compozitia de fructe peste stratul negru si dam din nou la rece.
Topim 400 gr de ciocolata cu lapte, adaugam o cana cu lapte si un cub de unt si amestecam pana obtinem o compozitie omogena. Adaugam restul de gelatina hidratat in suc de sfecla si amestecam pana se topeste. Lasam un pic la racit.
Scoatem formele de la rece, desfacem peretii, scoatem deserturile si le asezam pe un grilaj sau pe un tocator de lemn. Cu o lingura, incepem sa turnam glazura de ciocolata, pana imbracam totul. Nu incercati sa o nivelati ulterior cu un cutit sau o spatula fiindca veti lasa urme.
Dam la rece si apoi ornam dupa bunul plac. Eu am ales sa fac o bordura de inimioare din ciocolata si am pudrat un pic de cacao.
Are o textura cremoasa, ciocolatoasa, si ofera o explozie de arome: cafea, portocala, fructe de padure.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu jeleu de ciocolata si de fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Saint Honore cu iaurt si fructe

Tort Saint Honore cu iaurt si fructe

Se pune la fiert laptele,sarea,zaharul si untul,se lasa sa dea in clocot,apoi se adauga faina dintr-o

15 voturi    9 comentarii
3h 45 min
Torturi
Tort   Lapte de pasare

Tort Lapte de pasare

Diametrul tortului de 22 cm. Blatul: mixam ouale cu zaharul, adaugam faina cu praful de copt

17 voturi    19 comentarii
12h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

2 voturi

Ingrediente

  • 400 gr smantana grasa
  • - 200 gr ciocolata alba
  • - 200 gr ciocolata neagra
  • - 1 cana cafea naturala
  • - 2 pachete biscuiti oreo
  • - 1 cub mic unt (20-30 gr)
  • - 400 gr ciocolata cu lapte
  • - 200 ml suc proaspat de portocale
  • - 100 ml apa rece
  • - 100 ml suc sfecla rosie
  • - 200 gr mure +zmeura
  • - 4 linguri zahar alb
  • - 1 cub unt ( 50 gr)
  • - 1 canita lapte ( 150 ml)
  • - 2 pliculete gelatina ( 20 gr)
  • - dragoste cat cuprinde

Raporteaza reteta

Retete
de Laura_Nechita
Chec zebra

Chec zebra

Intr-un castron, am pus in ordine 1 cana lapte, uleiul, zaharul si am amestecat bine cu un tel. Am

42 voturi    43 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot,

18 voturi    6 comentarii
40 min
Prajituri
Cheesecake cu afine si mure

Cheesecake cu afine si mure

Biscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul

21 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
tort cu crema rocher