Tort cu lamaie de la gheata

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 ceasca faina,
  • 75 g unt,
  • 2-3 linguri apa foarte rece,
  • 1 1/2 ceasca zahar,
  • 1/4 ceasca zeamil,
  • 1 1/4 ceasca apa,
  • 1/2 ceasca zeama de lamaie,
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie,
  • 4 galbenusuri batute usor,
  • 30 g unt (suplimentar),
  • 2 lamai mijlocii,
  • 1/2 ceasca zahar fin,
  • inca 1/2 ceasca apa

Mod de preparare

# Se cerne faina intr-un castron mare, se adauga untul taiat bucatele si se freaca intre palme pana ce amestecul devine sfaramicios. Se incorporeaza apa (aproape toata) si se framanta un aluat mai tare, dupa care se mai framanta circa un minut pe planseta infainata, se intinde si se imbraca cu el o forma rotunda (diametrul 23 cm), inclusiv marginile. Se acopera cu o folie si se tine 30 de minute la frigider. Se incinge cuptorul la 180gr., se pun peste aluat o coala de hartie pentru copt si un strat de boabe de fasole, se pre-coace circa 5 minute si se lasa sa se raceasca.

# Intr-o cratita se amesteca zaharul, zeamilul si apa, pana ce se obtine o crema neteda, dupa care se adauga zeama si coaja de lamaie si se pune sa fiarba pe foc potrivit, amestecand intruna. Se face focul mai mic, se incorporeaza galbenusurile si se mai lasa sa fiarba un minut. Se ia de pe foc, se incorporeaza untul si se pune deoparte.

# Se taie lamaile rondele subtiri. Se amesteca - intr-o craticioara - zaharul cu apa, se pune pe foc potrivit si se amesteca - fara sa fiarba - pana ce se topeste zaharul. Se lasa sa dea in clocot, se introduc feliile de lamaie si se fierb un minut - fara a le amesteca. Se scot apoi din sirop si se lasa sa se scurga.

Se toarna crema de lamaie peste aluatul pre-copt (de pe care s-au inlaturat hartia si stratul de boabe de fasole) si se aseaza deasupra feliile de lamaie (ca tiglele). Se da tortul la congelator si se ingheata peste noapte. Inainte de a-l servi se lasa tortul sa stea 5 minute la temperatura camerei, se taie bucati si se serveste cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise