autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu lamaie de la gheata

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 ceasca faina, , 75 g unt, , 2-3 linguri apa foarte rece, , 1 1/2 ceasca zahar, , 1/4 ceasca zeamil, , 1 1/4 ceasca apa, , 1/2 ceasca zeama de lamaie, , 1 lingura coaja rasa de lamaie, , 4 galbenusuri batute usor, , 30 g unt (suplimentar), , 2 lamai mijlocii, , 1/2 ceasca zahar fin,, inca 1/2 ceasca apa

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

# Se cerne faina intr-un castron mare, se adauga untul taiat bucatele si se freaca intre palme pana ce amestecul devine sfaramicios. Se incorporeaza apa (aproape toata) si se framanta un aluat mai tare, dupa care se mai framanta circa un minut pe planseta infainata, se intinde si se imbraca cu el o forma rotunda (diametrul 23 cm), inclusiv marginile. Se acopera cu o folie si se tine 30 de minute la frigider. Se incinge cuptorul la 180gr., se pun peste aluat o coala de hartie pentru copt si un strat de boabe de fasole, se pre-coace circa 5 minute si se lasa sa se raceasca.
# Intr-o cratita se amesteca zaharul, zeamilul si apa, pana ce se obtine o crema neteda, dupa care se adauga zeama si coaja de lamaie si se pune sa fiarba pe foc potrivit, amestecand intruna. Se face focul mai mic, se incorporeaza galbenusurile si se mai lasa sa fiarba un minut. Se ia de pe foc, se incorporeaza untul si se pune deoparte.
# Se taie lamaile rondele subtiri. Se amesteca - intr-o craticioara - zaharul cu apa, se pune pe foc potrivit si se amesteca - fara sa fiarba - pana ce se topeste zaharul. Se lasa sa dea in clocot, se introduc feliile de lamaie si se fierb un minut - fara a le amesteca. Se scot apoi din sirop si se lasa sa se scurga.
Se toarna crema de lamaie peste aluatul pre-copt (de pe care s-au inlaturat hartia si stratul de boabe de fasole) si se aseaza deasupra feliile de lamaie (ca tiglele). Se da tortul la congelator si se ingheata peste noapte. Inainte de a-l servi se lasa tortul sa stea 5 minute la temperatura camerei, se taie bucati si se serveste cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu lamaie de la gheata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Biscotino

Tort Biscotino

Deschidem cutia de compot si turnam siropul intr-un vas. Peste sirop adaugam stafidele si le lasam

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
Tort de brânză

Tort de brânză

Cuptorul se preincălzeşte la cca.170 grade. O formă rotundă de tort, cu diametrul de 24 cm se

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 ceasca faina
  • 75 g unt
  • 2-3 linguri apa foarte rece
  • 1 1/2 ceasca zahar
  • 1/4 ceasca zeamil
  • 1 1/4 ceasca apa
  • 1/2 ceasca zeama de lamaie
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 4 galbenusuri batute usor
  • 30 g unt (suplimentar)
  • 2 lamai mijlocii
  • 1/2 ceasca zahar fin,
  • inca 1/2 ceasca apa

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort tiramisu