autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu lamaie de la gheata

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 ceasca faina, , 75 g unt, , 2-3 linguri apa foarte rece, , 1 1/2 ceasca zahar, , 1/4 ceasca zeamil, , 1 1/4 ceasca apa, , 1/2 ceasca zeama de lamaie, , 1 lingura coaja rasa de lamaie, , 4 galbenusuri batute usor, , 30 g unt (suplimentar), , 2 lamai mijlocii, , 1/2 ceasca zahar fin,, inca 1/2 ceasca apa

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

# Se cerne faina intr-un castron mare, se adauga untul taiat bucatele si se freaca intre palme pana ce amestecul devine sfaramicios. Se incorporeaza apa (aproape toata) si se framanta un aluat mai tare, dupa care se mai framanta circa un minut pe planseta infainata, se intinde si se imbraca cu el o forma rotunda (diametrul 23 cm), inclusiv marginile. Se acopera cu o folie si se tine 30 de minute la frigider. Se incinge cuptorul la 180gr., se pun peste aluat o coala de hartie pentru copt si un strat de boabe de fasole, se pre-coace circa 5 minute si se lasa sa se raceasca.
# Intr-o cratita se amesteca zaharul, zeamilul si apa, pana ce se obtine o crema neteda, dupa care se adauga zeama si coaja de lamaie si se pune sa fiarba pe foc potrivit, amestecand intruna. Se face focul mai mic, se incorporeaza galbenusurile si se mai lasa sa fiarba un minut. Se ia de pe foc, se incorporeaza untul si se pune deoparte.
# Se taie lamaile rondele subtiri. Se amesteca - intr-o craticioara - zaharul cu apa, se pune pe foc potrivit si se amesteca - fara sa fiarba - pana ce se topeste zaharul. Se lasa sa dea in clocot, se introduc feliile de lamaie si se fierb un minut - fara a le amesteca. Se scot apoi din sirop si se lasa sa se scurga.
Se toarna crema de lamaie peste aluatul pre-copt (de pe care s-au inlaturat hartia si stratul de boabe de fasole) si se aseaza deasupra feliile de lamaie (ca tiglele). Se da tortul la congelator si se ingheata peste noapte. Inainte de a-l servi se lasa tortul sa stea 5 minute la temperatura camerei, se taie bucati si se serveste cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu lamaie de la gheata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Se pun ouale in vasul de la robot impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si incepem sa mixam, adaugand

8 voturi    4 comentarii
2h
Torturi
Red velvet cheesecake

Red velvet cheesecake

Biscuitii ii bagam la robot si ii rasnim, nu foarte marunt. Topim untul, il adaugam peste biscuiti

21 voturi    13 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
699.99 lei
559.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 ceasca faina
  • 75 g unt
  • 2-3 linguri apa foarte rece
  • 1 1/2 ceasca zahar
  • 1/4 ceasca zeamil
  • 1 1/4 ceasca apa
  • 1/2 ceasca zeama de lamaie
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 4 galbenusuri batute usor
  • 30 g unt (suplimentar)
  • 2 lamai mijlocii
  • 1/2 ceasca zahar fin,
  • inca 1/2 ceasca apa

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort cu mousse de piersici.