autor:

autor

» » Torturi

Tort cu lămâie și migdale

    Reteta postata pe: 04 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 04 februarie 2014

Ingrediente
Ingrediente pentru blat, 200g unt la temperatura camerei, 175g zahăr brun, 3 ouă mari, 200g făină, 1 linguriță praf de copt, coaja de la 2 lămâi, Ingrediente pentru cremă, 2 gălbenușuri, 75g zahăr brun, 50g unt, 2 lămâi, suc și coajă rasă, 1/3 cană migdale măcinate, 1 cutie mică mascarpone (250g)

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

1 vot

Mod de preparare

Pentru blat am bătut spumă untul cu zahărul și coaja de lămâie, cu mixerul, până s-au combinat bine și compoziția și-a dublat volumul. Apoi, pe rând, am turnat ouăle, având grijă să mixez bine după adăugarea fiecărui ou, astfel încât să se amestece complet. La final, am adăugat făina amestecată cu praful de copt, încorporând-o cu grijă, cu o spatulă mare. Am pus compoziția în forma de tort (eu am folosit una de silicon, așa că nu am avut nevoie să o tapetez, dar pentru o altă formă, ungeți-o cu puțin unt și tapetați-o cu făină) cu diametru de 22cm (puteți folosi o tavă cu diametrul de 20 de cm, va ieși puțin mai înalt) și am dat-o la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru cam 40 de minute (verificați, totuși, cu o scobitoare). Am scos tava din cuptor și am lăsat să se răcească pe un grilaj, apoi, când a fost complet răcit, am tăiat blatul în două.



Pentru cremă, am amestecat pe bain marie gălbenușurile cu zahărul, sucul și coaja rasă de la lămâi până s-a topit zahărul și compoziția a început să se îngroașe. Am dat-o la o parte, am strecurat-o, pentru a obține o cremă fină și am adăugat untul, amestecând bine, până la omogenizare. Apoi am lăsat-o să se răcească. Când s-a răcit, am amestecat-o cu migdalele măcinate și mascarponele.



Am turnat jumătate din cremă pe unul dintre blaturi, am pus celălalt blat deasupra și am ornat cu cealaltă jumătate de cremă și am mai presărat câțiva fulgi de migdale și fâșii din coajă de lămâie.



A fost apreciat, savurat și n-a mai rămas nici o bucățică. Misiune îndeplinită!



Alte retete delicioase gasiti pe blogul Mariana Kitchening.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu lămâie și migdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de migdale cu crema de lamaie

Tort de migdale cu crema de lamaie

Se amestecă 100 g unt şi 150 g zahăr până se obţine o cremă spumoasă. Se adaugă apoi, încetul

14 voturi    3 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort diplomat

Tort diplomat

Se pun ouale in vasul de la robot impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si incepem sa mixam, adaugand

10 voturi    5 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat
  • 200g unt la temperatura camerei
  • 175g zahăr brun
  • 3 ouă mari
  • 200g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • coaja de la 2 lămâi
  • Ingrediente pentru cremă
  • 2 gălbenușuri
  • 75g zahăr brun
  • 50g unt
  • 2 lămâi
  • suc și coajă rasă
  • 1/3 cană migdale măcinate
  • 1 cutie mică mascarpone (250g)

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

107 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

68 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort racoritor de  inghetata cu capsuni si oreo Tort racoritor de inghetata cu capsuni si oreo

Se separa ouale in doua boluri. Se bat albusurile cu jumatate din zahar si galbenusurile cu uleiul de cocos. Se bate smantana cu zahar

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat Tort diplomat

Se pune gelatina la hidratat in 3 linguri de apă rece şi se lasă până preparăm cremele. Se pregateste budinca de vanilie

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema de ciocolata decorat cu frisca