autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu lamaie

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6-8 persoane): 1 blat de tort (din aluat fraged) cu diametrul de 22 cm., Pentru umplutura: 3 oua, , 6 linguri zahar,, 6 linguri frisca dulce nebatuta, , 100 g migdale macinate, , coaja si zeama de la o lamaie mare, , 1-2 picaturi esenta de migdale., Pentru cuvertura si glazura: 4 lamai cu coaja subtire, , 75 g zahar, , 3 linguri jeleu de mere.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se aseaza blatul pe o tava si se incinge cuptorul la 180gr..
Pentru umplutura se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce se ingroasa si devin cremoase, dupa care se incorporeaza toate celelalte ingrediente si se amesteca bine.
Se intinde umplutura peste blat, se da la cuptor si se coace 15-20 de minute pana ce se rumeneste si se intareste.
Pentru glazura se taie lamaile (spalate si sterse) felii subtiri si se indeparteaza samburii. (Daca coaja este prea groasa, se mai ia putin din ea, ca sa nu fie tortul amar.)
Se dizolva zaharul in 150 ml apa, pe foc potrivit, se lasa sa dea in clocot, se introduc feliile de lamaie si se scot dupa 3-5 minute.
Se fierbe siropul - la foc nu prea mare - pana ce scade la jumatate si se dizolva in el jeleul de mere, amestecand intruna. Intre timp, se incalzeste grilul.
Se aseaza feliile de lamaie - ca tiglele - peste umplutura de pe blat, se ung bine cu glazura si se tin cateva minute sub gril, pana ce glazura incepe sa bolboroseasca si sa se caramelizeze, iar feliile de lamaie sa devina aramii. Tortul se serveste caldut sau rece.
Variatie: In loc de lamai, se pot folosi portocale. Se incorporeaza in umplutura zeama si coaja rasa de la o portocala, iar pentru cuvertura se taie felii 4 portocale mai mici si se fierb in sirop. Iar glazura se ingroasa cu 3 linguri de gem de portocale trecut prin sita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu cocos si crema de lamaie

Tort cu cocos si crema de lamaie

1. Pentru prepararea blatului de aluat, incalzeste cuptorul la 160ᵒC.Intr-un bol mare, amesteca

21 voturi    10 comentarii
1h 15 min
Torturi
Tort de lamaie

Tort de lamaie

Crema: 700 ml lapte cu 200 grame de zahar si ciocolata rupta bucatele se pun la foc.Cand incepe

8 voturi    9 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 30 august 2010

    Racoritor ! Iata si tortul meu de lamaie...

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6-8 persoane): 1 blat de tort (din aluat fraged) cu diametrul de 22 cm.
  • Pentru umplutura: 3 oua
  • 6 linguri zahar,
  • 6 linguri frisca dulce nebatuta
  • 100 g migdale macinate
  • coaja si zeama de la o lamaie mare
  • 1-2 picaturi esenta de migdale.
  • Pentru cuvertura si glazura: 4 lamai cu coaja subtire
  • 75 g zahar
  • 3 linguri jeleu de mere.

Raporteaza reteta

mirey

mirey (Chef de cuisine)

Racoritor ! Iata si tortul meu de lamaie...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Chec cu smantana, nuci si scortisoara