Pentru blat se bat bine albusurile cu zaharul si un plic zahar vanilat. Se amesteca in compozitia de albus galbenusurile, faina si praful de copt. Se coace blatul in forma de tort tapetata cu hartie de copt apoi se lasa sa se racesca complet. Trei lamii se spala si se taie felii subtiri apoi se pun la fiert in 250 ml apa rece. Se fierb 5-7 min apoi se scot. Sucul ramas se amesteca cu 160 g zahar si se dau citeva clocote. Se lasa sa se raceasca, se pun feliile de lamaie si se lasa peste noapte sa se patrunda. Se freaca 4 galbenusuri cu 50 g zahar si iaurtul. Se pune gelatina la muiat si se incorporeaza in amestecul de iaurt. Se da aceasta crema 30 min la frigider. Albusurile se bat cu 50 g zahar si se amesteca si ele in crema de iaurt. Se pune crema pe blat si se orneaza cu feliile de lamiie. Se pune la fridider cel putin 3 ore inainte de servire.
Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...
Negresa pufoasa de postCeapa si ardeiul tocate, morcovul, telina si pastarnacul date pe razatoarea cu ochiuri mari se pun la calit in ulei,
Bors de dovlecei cu stevieDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii