Tort cu lichior de oua

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 150gr. de ciocolata
  • 6 oua
  • 220gr.zahar
  • 2prafuri de vanilie
  • 3lg.de cacao
  • 1compot de visine
  • 2lg. de amidon alimentar
  • 2
  • 5dl. lapte
  • 1budinca de vanilie
  • 200gr. crema de branza(mascarpone)
  • 5lg. de lichior de oua
  • 50gr.fulgi de migdale
  • 100gr.masa de martipan
  • 5dl.frisca
  • 1 pachet intaritor de frisca
  • 20gr.fistic natur
  • nu sarat;pentru ornat:drajeuri colorate;

Mod de preparare

Ciocolata se topeste in bain- marie. Se separa ouale.Albusurile se bat spuma, se adauga 170-180gr.zahar si un praf de vanilie.Incorporam galbenusurile,cacao adaugata treptat si faina amestecata cu praful de copt si data proaspat prin sita.Apoi adaugam ciocolata lichida si punem compozitia intr-o forma de tort captusita cu folie de aluminiu(diam. 26cm.) si coacem in cuptor preincalzit ,la 175gr.C,timp de 35min.Se scoate tortul din forma si se lasa sa se raceasca. Visinile, fara samburi, se scurg de suc.In 4lg. de suc dizolvam amidonul alimentar , restul se pune la fiert cu 20gr.zahar. Adaugam amidonul dizolvat, dam 2-3 clocote si punem visinele.Tortul se taie in doua.Pe prima foaie se aseaza visinele. Praful de budinca se amesteca cu 4lg. de lapte.Restul de lapte se pune la fiert cu restul de zahar.Adaugam praful de budinca, fierbem pana se ingroasa, punem crema de branza si lichiorul de oua.Aceasta crema o asezam peste visine, acoperim cu cea de a doua foaie.Lasam la frigider 4ore ca sa se intareasca visinele si crema.Intr-o tigaie Teflon (fara ulei) rumenim fulgii de migdale .Din masa de martipan facem 5 bile mari si 5 bile mici;pe bila mare se aseaza bila mica, se fac aripioare si un cioculet din migdale si vom obtine 5 puisori(putem face si alte modele).Acoperim tortul cu fgisca batuta cu o vanilie si cu intaritorul de frisca.Partile laterale le ornam cu migdale, iar deasupra presaram fistic si asezam cei 5 puisori realizati din martipan.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise