Ciocolata se topeste in bain- marie. Se separa ouale.Albusurile se bat spuma, se adauga 170-180gr.zahar si un praf de vanilie.Incorporam galbenusurile,cacao adaugata treptat si faina amestecata cu praful de copt si data proaspat prin sita.Apoi adaugam ciocolata lichida si punem compozitia intr-o forma de tort captusita cu folie de aluminiu(diam. 26cm.) si coacem in cuptor preincalzit ,la 175gr.C,timp de 35min.Se scoate tortul din forma si se lasa sa se raceasca. Visinile, fara samburi, se scurg de suc.In 4lg. de suc dizolvam amidonul alimentar , restul se pune la fiert cu 20gr.zahar. Adaugam amidonul dizolvat, dam 2-3 clocote si punem visinele.Tortul se taie in doua.Pe prima foaie se aseaza visinele. Praful de budinca se amesteca cu 4lg. de lapte.Restul de lapte se pune la fiert cu restul de zahar.Adaugam praful de budinca, fierbem pana se ingroasa, punem crema de branza si lichiorul de oua.Aceasta crema o asezam peste visine, acoperim cu cea de a doua foaie.Lasam la frigider 4ore ca sa se intareasca visinele si crema.Intr-o tigaie Teflon (fara ulei) rumenim fulgii de migdale .Din masa de martipan facem 5 bile mari si 5 bile mici;pe bila mare se aseaza bila mica, se fac aripioare si un cioculet din migdale si vom obtine 5 puisori(putem face si alte modele).Acoperim tortul cu fgisca batuta cu o vanilie si cu intaritorul de frisca.Partile laterale le ornam cu migdale, iar deasupra presaram fistic si asezam cei 5 puisori realizati din martipan.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii