autor:

Vekas

» » Torturi

Tort cu lichior de oua

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 mai 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 mai 2006

Ingrediente
150gr. de ciocolata, 6 oua,220gr.zahar,2prafuri de vanilie,3lg.de cacao,1compot de visine, 2lg. de amidon alimentar,2,5dl. lapte, de vanilie,200gr. crema de branza(mascarpone),5lg. de lichior de oua,50gr.fulgi de migdale,100gr.masa de martipan,5dl.frisca,1 pachet intaritor de frisca, natur, nu saratpentru ornat:drajeuri colorate

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Ciocolata se topeste in bain- marie. Se separa ouale.Albusurile se bat spuma, se adauga 170-180gr.zahar si un praf de vanilie.Incorporam galbenusurile,cacao adaugata treptat si faina amestecata cu praful de copt si data proaspat prin sita.Apoi adaugam ciocolata lichida si punem compozitia intr-o forma de tort captusita cu folie de aluminiu(diam. 26cm.) si coacem in cuptor preincalzit ,la 175gr.C,timp de 35min.Se scoate tortul din forma si se lasa sa se raceasca. Visinile, fara samburi, se scurg de suc.In 4lg. de suc dizolvam amidonul alimentar , restul se pune la fiert cu 20gr.zahar. Adaugam amidonul dizolvat, dam 2-3 clocote si punem visinele.Tortul se taie in doua.Pe prima foaie se aseaza visinele. Praful de budinca se amesteca cu 4lg. de lapte.Restul de lapte se pune la fiert cu restul de zahar.Adaugam praful de budinca, fierbem pana se ingroasa, punem crema de branza si lichiorul de oua.Aceasta crema o asezam peste visine, acoperim cu cea de a doua foaie.Lasam la frigider 4ore ca sa se intareasca visinele si crema.Intr-o tigaie Teflon (fara ulei) rumenim fulgii de migdale .Din masa de martipan facem 5 bile mari si 5 bile mici;pe bila mare se aseaza bila mica, se fac aripioare si un cioculet din migdale si vom obtine 5 puisori(putem face si alte modele).Acoperim tortul cu fgisca batuta cu o vanilie si cu intaritorul de frisca.Partile laterale le ornam cu migdale, iar deasupra presaram fistic si asezam cei 5 puisori realizati din martipan.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu lichior de oua" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu crema caramel

Tort cu crema caramel

4 galbenusuri se freaca cu patru linguri de zahar pina devine o crema spumoasa. Se pune apoi pe bain

5 voturi    1 comentariu
1h
Torturi
Tort de mere cu crema de zahar ars

Tort de mere cu crema de zahar ars

Pui la topit intr-o cratita inaltuta 7 linguri zahar,dupa ce s-a topit caramelizezi cratita si

11 voturi    6 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 150gr. de ciocolata
  • 6 oua,220gr.zahar,2prafuri de vanilie,3lg.de cacao,1compot de visine
  • 2lg. de amidon alimentar,2,5dl. lapte, de vanilie,200gr. crema de branza(mascarpone),5lg. de lichior de oua,50gr.fulgi de migdale,100gr.masa de martipan,5dl.frisca,1 pachet intaritor de frisca, natur
  • nu saratpentru ornat:drajeuri colorate

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema fina si trufe de ciocolata