autor:

Fara foto

» » Prajituri

Tort cu mac

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 ianuarie 2010

Ingrediente
* Pentru blat:, * 200 g unt, * 150 g zahar, * 100 g mac, * 5 oua, * 1 praf de copt, * 2 cani faina, * esenta de vanilie, * Pentru crema:, * 400 ml frisca lichida, * 200 g ciocolata alba, * 1 plic Crem Ole de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 3h

26 voturi

Mod de preparare

Blat:

Macul il punem la inmuiat in apa fierbinte, timp de 1 ora, apoi il scurgem bine de apa intr-o sita deasa.

Untul moale, la temperatura camerei il frema bine cu zaharul (pudra) pana devine ca o crema. Adaugam macul si vanilia si omogenizam.

Separam albusurile de galbenusuri. Acestea din urma le adaugam, unul cate unul, in crema de unt, mixand bine dupa fiecare.

Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam cate putin, in crema de unt cu mac.

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, ca pentru bezea. Rasturnam peste compozitia de mai sus si ametecam usor, cu miscari de jos in sus.

Turnam aluatul rezultat intr-o tava rotunda (24 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor, la foc mediu, pana incepe sa se rumeneasca.

Crema:

Ciocolata rupta bucati o punem la topit impreuna cu frisca lichida. Omogenizam si dam la rece, 1-2 ore.

Mixam aceasta compozitie si cand incepe sa se ingroase adaugam praful de budinca. Mixam in continuare pana se intareste.

Blatul copt si racit il taiem in 2. Crema o punem intre cele 2 blaturi.

Acoperim tortul cu frisca si ornam dupa preferinta.

Eu am vrut sa fac un \"tort ceas\" pentru noaptea de Revelion. Prin urmare am spritat 12 moturi de frisca, fiecare fiind marcat de cifre de ciocolata.

Cifrele le-am desenat mai intai pe hartie de copt, apoi le-am pictat cu pensonul. :)) Am pus cred ca vreo 4 straturi de ciocolata, intre fiecare strat fiind o pauza de congelator de cateva minute. :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort cu mac si glazura de lamaie

Tort cu mac si glazura de lamaie

1. Se incince cuptorul la 180°C.Se unge cu unt o tava rotunda pentru torturi. 2. Coaja rasa de

2 voturi    5 comentarii
2h
Torturi
tort cu mac

tort cu mac

* SE amesteca spuma untul sau margarina cu 65 gr.zahar,dupa care se incprporeaza galbenusurile unul

4 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 19 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Aurelia Bibart , 16 decembrie 2013

    IMI PLACE

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2013

    arata minunat...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2012

    Imi place cum arata tortul, felicitari!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2011

      Imi place ca are mac, sunt preferatele mele deserturile cu mac.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 09 august 2010

      O bunatate !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 martie 2010

      Cred ca e foarte bun tortul cu mac, eu i-as mai spune si ,,ora 12,, Felicitari!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

      Felicitari,deosebit!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

      Super fin!Felicitari si pentru decor.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

      La cum arata tortuletul tau tare delicios trebuie sa fie...

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      imi plac prajiturile cu mac.am salvat-o

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

      Foarte frumos expusa atat reteta cat si pozele.Sunt sigura ca este un deliciu acest tort.Ai votul meu,felicitari.

    • Fara foto

      miha278 (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

      Multumesc fetelor! Meryln, noua ne-a placut tare mult. Sper sa va placa si voua. :)

    • meryln116

      meryln116 (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      Tare-mi place cum arata...l-am salvat si-l voi incerca si eu, felicitari ! sunt convinsa ca este si tare gustos.

    • Fara foto

      miha278 (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Multumesc Silvia. :)

    • Fara foto

      miha278 (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Lumi, nu stiam de chestia asta cu rasnitul. Multumesc!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2010

      cred ca e delicios dar trebuie sa rasnesti macul sa iasa mai omogena compozitia!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2010

      Cred ca e foarte bun

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2010

      Cred ca este o bunatate.Felicitari,imi place cum arata.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2010

      Foarte bun tort

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

26 voturi

Ingrediente

  • * Pentru blat:
  • * 200 g unt
  • * 150 g zahar
  • * 100 g mac
  • * 5 oua
  • * 1 praf de copt
  • * 2 cani faina
  • * esenta de vanilie
  • * Pentru crema:
  • * 400 ml frisca lichida
  • * 200 g ciocolata alba
  • * 1 plic Crem Ole de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

54 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

arata minunat...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Figurine din padispan