Tort cu mac

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru circa 12 felii):
  • Aluatul - 8 albusuri,
  • 8 linguri apa rece,
  • 300 g zahar,
  • coaja rasa de la o lamaie,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 8 galbenusuri,
  • 6 mere,
  • 250 g mac macinat,
  • 200 g nuca macinata,
  • 50 g faina.
  • In plus: unt pentru forma,
  • zahar pentru pudrat.

Mod de preparare

Se bat albusurile cu apa rece, pana ce spuma este foarte tare, si se adauga zaharul, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat si - la sfarsit - galbenusurile.

Se curata merele de coaja, se indeparteaza partea lemnoasa, se taie cubulete si se incorporeaza in spuma preparata anterior, dupa care se adauga usor nuca si faina.

Se unge cu unt o forma cu peretii detasabili (diametrul: 28 cm) si se tapeteaza cu hartie pentru copt. Se toarna aluatul in forma si se coace in cuptorul incins la 200gr.C (pe sina de jos). Rece, se pudreaza cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte sarate cu branza

Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel.

Placinte sarate cu branza
Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie. Cum prepari acasa reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie.

Cotlet de porc cu rosii la tigaie
Dulceata din fructe de soc

Dulceata din fructe de soc

Reteta de dulceata din fructe de soc. Cum se prepara reteta de dulceata din fructe de soc fara conservant.

Dulceata din fructe de soc