blatul: se separa albusurile de galbenusuri;peste albusuri se pun cele 4 linguri cu apa si se bat cu mixerul pana se intaresc.Se adauga zaharul in 3 reprize,galbenusurile pe rand si la urma faina(care se amesteca cu spatula sau lg de lemn).In tava unsa cu unt se pune aluatul si se da la cuptor la foc mediu pt 30-40 minute.Cand e rece se taie in 3.
Gelatina se pune la inmuiat pt minim 10 minute.
Frisca se bate cu zaharul vanilat.
Pepenele galben curatat si taiat bucati se face piure,se adauga 50 g zahar si o lg de zeama de lamaie si se incalzeste pe foc.Se adauga 12 g gelatina si se amesteca pana cand aceasta se topeste.
Cand e rece compozitia amestecam cu jumatate din frisca batuta.
Scurgem fructele de mango din compot,le facem piure,adaugam restul de zahar,incalzim pe foc.Punem restul de gelatina(8 grame) si amestecam.Cand e rece ,amestecam cu restul de frisca.
Umplem foile de blat pe care le insiropam cu zeama de la compot si dam la rece peste noapte(sau cel putin 4 ore).

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii