blatul: se separa albusurile de galbenusuri;peste albusuri se pun cele 4 linguri cu apa si se bat cu mixerul pana se intaresc.Se adauga zaharul in 3 reprize,galbenusurile pe rand si la urma faina(care se amesteca cu spatula sau lg de lemn).In tava unsa cu unt se pune aluatul si se da la cuptor la foc mediu pt 30-40 minute.Cand e rece se taie in 3.
Gelatina se pune la inmuiat pt minim 10 minute.
Frisca se bate cu zaharul vanilat.
Pepenele galben curatat si taiat bucati se face piure,se adauga 50 g zahar si o lg de zeama de lamaie si se incalzeste pe foc.Se adauga 12 g gelatina si se amesteca pana cand aceasta se topeste.
Cand e rece compozitia amestecam cu jumatate din frisca batuta.
Scurgem fructele de mango din compot,le facem piure,adaugam restul de zahar,incalzim pe foc.Punem restul de gelatina(8 grame) si amestecam.Cand e rece ,amestecam cu restul de frisca.
Umplem foile de blat pe care le insiropam cu zeama de la compot si dam la rece peste noapte(sau cel putin 4 ore).

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii