autor:

mihaela idriceanu

» » Torturi

tort cu mango si mousse de pepene galben

Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 august 2010

Ingrediente
pt blat:, 4 oua, 4 linguri apa, 8 linguri zahar, 8 linguri faina, pt creme:, 500 ml frisca lichida, 100 g zahar, 20 g gelatina, 1/2 pepene galben(al meu era maricel), o cutie compot de mango, 2 plicuri zahar vanilat

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

blatul: se separa albusurile de galbenusuri;peste albusuri se pun cele 4 linguri cu apa si se bat cu mixerul pana se intaresc.Se adauga zaharul in 3 reprize,galbenusurile pe rand si la urma faina(care se amesteca cu spatula sau lg de lemn).In tava unsa cu unt se pune aluatul si se da la cuptor la foc mediu pt 30-40 minute.Cand e rece se taie in 3.
Gelatina se pune la inmuiat pt minim 10 minute.
Frisca se bate cu zaharul vanilat.
Pepenele galben curatat si taiat bucati se face piure,se adauga 50 g zahar si o lg de zeama de lamaie si se incalzeste pe foc.Se adauga 12 g gelatina si se amesteca pana cand aceasta se topeste.
Cand e rece compozitia amestecam cu jumatate din frisca batuta.
Scurgem fructele de mango din compot,le facem piure,adaugam restul de zahar,incalzim pe foc.Punem restul de gelatina(8 grame) si amestecam.Cand e rece ,amestecam cu restul de frisca.
Umplem foile de blat pe care le insiropam cu zeama de la compot si dam la rece peste noapte(sau cel putin 4 ore).
Daca ti-a placut reteta noastra "tort cu mango si mousse de pepene galben" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu piersici

Tort cu piersici

Blatul - mixam oulae cu zaharul, zaharul vanilat pana isi tripleaza volumul. Faina o amestecam cu

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Torturi
Tort cu menta

Tort cu menta

Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat le-am batut bine

12 voturi    8 comentarii
2h 10 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 august 2010

    Foarte frumos ornat!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 august 2010

    Super !

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 05 august 2010

    E atat de frumos incat mi-ar fi greu sa-l tai...

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 04 august 2010

      felicitari pentru tort cred ca este bun

    • mihaela idriceanu

      mihaela idriceanu (Chef de cuisine) , 03 august 2010

      doamnele mele dragi,va multumesc pt aprecieri si urari;tortul a fost facut pt fetita mea care a implinit de curand 2 ani.Si eu va apreciez in egala masura!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 03 august 2010

      Foarte frumos!!!Felicitãri :)

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 august 2010

      Foarte frumos ! si cu siguranta la fel de bun. La multi ani ! celei/lui care a implinit 2 anisori. *****

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 03 august 2010

      Cine a fost beneficiarul sau beneficiara acestui splendid tort? A implinit doi ani? Sa-ti traiasca! Felicitari pentru creatie!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 03 august 2010

      La multi ani sarbatoritei si felicitari pentru tort , mamicii !

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 02 august 2010

      Foarte frumos arata.Felicitari si LA MULTI ANI!sarbatoritului,sau sarbatoritei.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 august 2010

      10 CU FELICITARI!

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 02 august 2010

      Felicitari arata super!!!!!!!!!!!cuvintele sunt de prisos....

    • mihaela idriceanu

      mihaela idriceanu (Chef de cuisine) , 02 august 2010

      sectiune!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • pt blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri apa
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • pt creme:
  • 500 ml frisca lichida
  • 100 g zahar
  • 20 g gelatina
  • 1/2 pepene galben(al meu era maricel)
  • o cutie compot de mango
  • 2 plicuri zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela idriceanu
prajitura cu ananas

prajitura cu ananas

Din 180 g zahar se face zahar ars.Dupa ce s-a racit se pun deasupra feliile de de ananas taiate in

17 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Oul se bate cu 150 de grame de zahar si praful de sare.Adaugam faina,alternand cu laptele,astfel

13 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu cocos si ricotta

Prajitura cu cocos si ricotta

Se bat ouale cu zahar cateva minute, se adauga ricotta, nuca de cocos si la urma laptele sau lichiorul.

4 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte frumos ornat!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tortul Iubirii