autor:

Laura_Nechita

» » Torturi

Tort cu marmelada de fructe si ciocolata

Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 ianuarie 2015

Ingrediente
pentru marmelada de portocale, 500 gr de portocale/clementine curatate de coaja si de pielita, 70 gr zahar brut, , pentru marmelada de fructe de padure (afine +mure + zmeura), 500 gr mix de fructe, 70 gr zahar brut, , pentru crema, 600 gr mascarpone, 500 gr smantana grasa, 4 lg zahar pudra, 300 gr ciocolata neagra, pentru blat, 8 oua, 8 lg zahar brut, 8 lg faina, 2 lg cacao neagra, 1 praf sare, pentru sirop, 2 portocale, 4 lg zahar brut, 600 ml apa, pentru ornat, 500 gr smantana grasa, 4 lg zahar pudra, vanilie, bomboane ciocolata

Dificultate: Medie Timp: 2h 20 min

6 voturi

Mod de preparare

Mai intai de toate, pastram ingredientele pentru blat cateva ore la temperatura camerei.
Blatul
Pregatim un blat simplu, obisnuit.
Intr-un castron,mixam albusurile cu un praf se sare pana obtinem o spuma densa si tare.Adaugam zaharul si mixam in continuare. Adaugam galbenusurile, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Apoi adaugam faina si cacaoa, amestecam pana omogenizam compozitia.
Pregatim o forma rotunda prevazuta cu hartie de copt si turnam compozitia. Eu am folosit doua forme de copt, cu diametrul de 24 cm.
Punem la copt, in cuptorul incins, la foc mediu, aproximativ 40 minute.
Blatul nu necesita praf de copt, el va creste frumos si fara.
Dupa ce s-a copt, il scoatem si il lasam la racit pe un gratar din inox.
Siropul
Spalam bine doua portocale si le stoarcem sucul. Intr-un vas, punem apa si zahar si sucul de portocala obtinut, si punem la fiert. Lasam sa fiarba cam 10 minute, apoi dam deoparte la racit.
Marmelada
Pentru fiecare dintre marmelade, punem fructele si zaharul la fiert in vase diferite. Cand incep sa fiarba, cu ajutorul blenderului, mixam fructele pana obtinem un piure.
In cazul fructelor de padure, nu trebuie sa fiarba mult. Luam de pe foc si cu ajutorul unei strecuratori, indepartam semintele din marmelada, obtinand o pasta fina. Stiu, e un pas suplimentar care necesita un pic de timp si rabdare.
In cazul marmeladei de portocale, ea va lasa suc mult astfel ca trebuie sa lasam un pic mai mult sa fiarba, ca sa se inchege.
Dam deoparte si lasam la racit.
Crema
Intr-un vas (preferabil metalic), batem smantana bine pana obtinem o textura pufoasa, tare. Adaugam zaharul si mixam inca putin.
Atentie: mixand smantana prea mult, riscam sa transformam totul in unt, asa ca mixati atat cat sa obtineti o textura pufoasa, ferma.
Adaugam in frisca cate o lingura -doua de mascarpone, pana incorporam toata branza.
Apoi, impartim compozitia in trei vase.
Intr-unul, adaugam marmelada de fructe de padure si amestecam pana la omogenizare.
In cel de-al doilea vas, adaugam marmelada de portocale si amestecam pana la omogenizare.
In cel de-al treilea vas, adaugam ciocolata topita in prealabil. In aceasta compozitie, adaugam ciocolata fierbine, astfel crema va deveni foarte fluida. Lasam un pic in frigider, cat sa se raceasca, nu sa se intareasca.
Taiem blaturile in cate doua straturi. Intr-o forma in care am copt un blat, asezam o hartie de copt.
Asezam primul strat de blat, il insiropam bine si asezam jumatate din crema de portocale. Deasupra turnam cateva linguri din crema fluida de ciocolata. Asezam al doilea strat de blat, insiropam si turnam toata crema de fructe de padure. Turnam cateva linguri de crema de ciocolata. Asezam al treilea strat de blat, insiropam, asezam restul de crema de portocale si cateva linguri de crema de ciocolata. Asezam ultimul strat de blat, insiropam, apoi turnam restul de crema de ciocolata. Acoperim cu hartie de copt, presand un pic si dam la rece pana a doua zi.
A doua zi, batem smantana pentru frisca si ornam tortul. Eu am oprit doua linguri din cremele de fructe si am amestecam in frisca pentru un pic de culoare.Am ornat cu bomboane de ciocolata.
Dam din nou la rece pana in momentul servirii.
Este un tort racoritor, foarte gustos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu marmelada de fructe si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
tort de ciocolata si frisca si mandarine

tort de ciocolata si frisca si mandarine

Pentru blat: Se freaca untul cu zaharul, se adauga ouale, ciocolata topita, zaharul vanilat si

17 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort in patru culori (cu ciocolata si sos de caramel)

Tort in patru culori (cu ciocolata si sos de caramel)

Acesta a fost desertul de pe masa de Paste, insa daca doresti sa il decorezi altfel, se preteaza

4 voturi    5 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • merisor

    merisor (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2015

    Ce bunatate de tort ai facut aici, Laurici!

  • Fara foto

    Mery Serban , 18 ianuarie 2015

    foarte aromata

Dificultate

Medie

Timp

2h 20 min

6 voturi

Ingrediente

  • pentru marmelada de portocale
  • 500 gr de portocale/clementine curatate de coaja si de pielita
  • 70 gr zahar brut
  • pentru marmelada de fructe de padure (afine +mure + zmeura)
  • 500 gr mix de fructe
  • 70 gr zahar brut
  • pentru crema
  • 600 gr mascarpone
  • 500 gr smantana grasa
  • 4 lg zahar pudra
  • 300 gr ciocolata neagra
  • pentru blat
  • 8 oua
  • 8 lg zahar brut
  • 8 lg faina
  • 2 lg cacao neagra
  • 1 praf sare
  • pentru sirop
  • 2 portocale
  • 4 lg zahar brut
  • 600 ml apa
  • pentru ornat
  • 500 gr smantana grasa
  • 4 lg zahar pudra
  • vanilie
  • bomboane ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de Laura_Nechita
Chec zebra

Chec zebra

Intr-un castron, am pus in ordine 1 cana lapte, uleiul, zaharul si am amestecat bine cu un tel. Am

41 voturi    43 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot,

16 voturi    6 comentarii
40 min
Prajituri
Cheesecake cu afine si mure

Cheesecake cu afine si mure

Biscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul

21 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri
merisor

merisor (Chef de cuisine)

Ce bunatate de tort ai facut aici, Laurici!

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema de cacao