Ingrediente
Pentru blat:, forma de tort cu margine detasabila: 24 cm, 8 oua, 240 g faina (minus doua linguri de faina, se vor inlocui cu 2 linguri de cacao), 240 g zahar pudra, 4 linguri ulei, 4 linguri apa calduta, 1 praf de copt, sare, Pentru crema:, 4 oua, 150 g zahar, zeama de la 3 lamai, coaja de la 1 lamaie sau limon verde, 100 g unt, 500 g mascarpone, 1 gelatina, Pentru decor:, ciocolata si migdale razuite
Dificultate: Medie | Timp: 2h
3 voturi
Mod de preparare
Crema: batem ouale cu zaharul, adaugam zeama de la 3 lamai apoi asezam vasul deasupra unui vas cu apa fierbinte. Amestecam in permanenta compozitia pana cand incepe sa se intareasca. Lasam sa se raceasca putin apoi adaugam untul. Lasam sa se raceasca complet.
Batem mascarpone cu mixerul si adaugam coaja de la lamaie. Adaugam crema de oua si gelatina (respectati reteta de pe ambalajul gelatinei).
Ungem fiecare foaie de blat cu crema, imbracam tortul cu crema.
Ornam tortul cu ciocolata si migdale razuite.