Crema:
Gelatina o punem la inmuiat in 5 linguri de apa rece.
Ciocolata o topim impreuna cu 150 ml frisca. Omogenizam si lasam sa se racoreasca. Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina si siropul de menta.Amestecam pana la omogenizare.
Dam la frigider pana la racirea completa,dupa care incorporam restul de frisca batuta,usor,cu miscari de jos in sus.
Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana albusurile devin tari si lucioase,ca la bezea.
Galbenusurile se amesteca cu apa minerala si se toarna peste albusul batut. Urmeaza apoi cacaoa si praful de budinca. La sfarsit incorporam si faina amestecata cu praful de copt, usor cu miscari de sus in jos.
Se coace intr-o tava (20/20cm) tapetata cu faina, la foc mediu pentru 25-30 minute.
Glazura:
Ciocolata rupta bucatele o topim impreuna cu frisca lichida si lasam la racit.
Blatul il taiem in doua (sau 3). Primul blat il insiropam si-l punem in tava in care am copt, tapetata cu folie alimentara. Repartizam crema uniform, acoperim cu cel de-al doilea blat insiropat. Dam la frigider pentru cateva ore.
Dupa ce s-a intarit crema, se rastoarna tortul pe platou, se acopera cu glazura si ciocolata cu menta.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii