Se curata merele de coaja si de seminte.
Se golesc cu varful unui cutit ascutit si se pun pentru 5 min. in apa cu sare care clocoteste.
Se scot si se scurg, timp in care se pun 6 linguri de zahar intr-o cratita cu peretii inalti, se tine pe foc pentru ca zaharul sa devina aramiu, se adauga untul si se intinde pe toata suprafata vasului, apoi se ia cratita de pe foc.
Se pun merele scurse unele langa altele, se toarna deasupra un aluat de pandispan facut din ingredientele de mai sus si se coace tortul la foc potrivit, 40 min.
Se scoate, se raceste in forma, se rastoarna, dupa ce s-a insiropat foarte bine, pe un platou, se acopera cu frisca dupa ce a stat la rece doua ore.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii