autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu mere

Autor: Manolache Oana Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 decembrie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Manolache Oana Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 decembrie 2007

Ingrediente
10 mere, 75 g unt, 6 linguri zahar, 6 oua, 6 linguri faina, 8 linguri apa rece, sare ( pentru blat), 100 g zahar, 100 ml apa, 2 linguri rom ( pentru sirop), frisca,

Dificultate: Medie Timp: 1h

28 voturi

Mod de preparare

Se curata merele de coaja si de seminte.

Se golesc cu varful unui cutit ascutit si se pun pentru 5 min. in apa cu sare care clocoteste.

Se scot si se scurg, timp in care se pun 6 linguri de zahar intr-o cratita cu peretii inalti, se tine pe foc pentru ca zaharul sa devina aramiu, se adauga untul si se intinde pe toata suprafata vasului, apoi se ia cratita de pe foc.

Se pun merele scurse unele langa altele, se toarna deasupra un aluat de pandispan facut din ingredientele de mai sus si se coace tortul la foc potrivit, 40 min.

Se scoate, se raceste in forma, se rastoarna, dupa ce s-a insiropat foarte bine, pe un platou, se acopera cu frisca dupa ce a stat la rece doua ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mere si crema de zahar ars

Tort cu mere si crema de zahar ars

Zaharul se caramelizeaza in vasul de tort, intinzandu-se bine pe peretii acestuia si se lasa la rece

79 voturi    35 comentarii
2h
Prajituri
Tort de mere cu crema de zahar ars

Tort de mere cu crema de zahar ars

Se pune cana cu zahar intr-un vas pe foc impreuna cu o lingura de apa si se lasa la topit;cand a

7 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

28 voturi

Ingrediente

  • 10 mere
  • 75 g unt
  • 6 linguri zahar
  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 8 linguri apa rece
  • sare ( pentru blat)
  • 100 g zahar
  • 100 ml apa
  • 2 linguri rom ( pentru sirop)
  • frisca

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Sah-Mat