autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu mere

Autor: Manolache Oana Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 decembrie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Manolache Oana Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 decembrie 2007

Ingrediente
10 mere, 75 g unt, 6 linguri zahar, 6 oua, 6 linguri faina, 8 linguri apa rece, sare ( pentru blat), 100 g zahar, 100 ml apa, 2 linguri rom ( pentru sirop), frisca,

Dificultate: Medie Timp: 1h

28 voturi

Mod de preparare

Se curata merele de coaja si de seminte.

Se golesc cu varful unui cutit ascutit si se pun pentru 5 min. in apa cu sare care clocoteste.

Se scot si se scurg, timp in care se pun 6 linguri de zahar intr-o cratita cu peretii inalti, se tine pe foc pentru ca zaharul sa devina aramiu, se adauga untul si se intinde pe toata suprafata vasului, apoi se ia cratita de pe foc.

Se pun merele scurse unele langa altele, se toarna deasupra un aluat de pandispan facut din ingredientele de mai sus si se coace tortul la foc potrivit, 40 min.

Se scoate, se raceste in forma, se rastoarna, dupa ce s-a insiropat foarte bine, pe un platou, se acopera cu frisca dupa ce a stat la rece doua ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mere

Tort cu mere

Merele se spala, se curata de coaja si se taie felii. Se pun intr-o tava si se presara peste ele

19 voturi    9 comentarii
45 min
Torturi
Tort de mere - Maria

Tort de mere - Maria

1 kg de mere 50 gr de unt 100 gr de zahar 50-70 gr de nuca pisata dulceata de visine, de caise,

7 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

28 voturi

Ingrediente

  • 10 mere
  • 75 g unt
  • 6 linguri zahar
  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 8 linguri apa rece
  • sare ( pentru blat)
  • 100 g zahar
  • 100 ml apa
  • 2 linguri rom ( pentru sirop)
  • frisca

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
TORT DE CAPSUNI