Tort cu mere

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Tort cu mere

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 8 oua, 16 linguri zahar, 8 linguri ulei, 8 linguri faina, esenta de vanilie
  • Pentru stratul de mere:
  • 1 kg cu mere, 2-3 linguri zahar, 50 g unt,
  • 1 lingurita scortisoara , 1/2 lingurita cardamom
  • Pentru decor:
  • frisca, fulgi de migdale

Mod de preparare

Merele se spala, se curata de coaja si se taie felii. Se pun intr-o tava si se presara peste ele zahar, scortisoara ,cardamom .Deasupra se repartizeaza untul taiat in bucati mici. Se da tava la cuptor pana se inmoaie putin merele.

Se separa ouale.Se bat albusurile cu zaharul se adauga galbenusurile ,uleiul,esenta si faina. Se imparte compozitia in doua.

Prima jumatate se aseaza deasupra merelor .

Se da tava din nou la cuptor pentru 20-25 minute.

Se lasa sa se racoreasca putin si se rastoarna pe platou, astfel incat merele sa ramana deasupra.

In aceeasi tava se coace o a doua foaie din jumatatea de aluat oprita. Dupa ce s-a copt si este rece ,se aseaza deasupra merelor, acestea ramand la mijloc.

Se insiropeaza cu putin sirop de zahar ars , apoi se imbraca tortul cu frisca si se presara fulgi de migdale.

Pentru un aspect mai deosebit se poate

amesteca in o parte din frisca , o lingurita cu cacao.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

Se spala fasolea, apoi se pune in apa rece, la hidratat.

Iahnie de fasole
Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor