autor:

maria

» » Torturi

Tort cu mere

Autor: maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 noiembrie 2010

Ingrediente
blat:5 oua mari,5 linguri cu varf faina,5 linguri cu zahar,o lingurita praf copt,o lingurita scortisoara,un praf sare, o lingura zeama de lamaie., umplutura:6 mere mari,zahar,scortisoara,nucsoara,stafide,nuca macinata si un pic de rom, glazura:frisca lichida 300 ml, ornat:nuci caramelizate

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 50 min

6 voturi

Mod de preparare

Mai intai curatam merele de coaja le scoatem mijlocul cu seminte.Tapetam o forma rotunda cu unt.Facem o umplutura pentru mere,;din nuca macinata ,stafide,un pic de rom,scortisoara si nucsoara le amestecam si umplem merele.Fiecare mar umplut il dam prin zahar amestecat cu scortisoara si le asezam in forma.Dam la cuptor pana se inmoaie bine merele(la mine a durat 30 minute)

In acest timp facem blatul.Separam albusurile de galbenus,galbenusurile cu jumatate din zahar le mixam bine pina se albesc si se topeste zaharul apoi punem faina amestecata cu praful de copt si scortisoara cernute ,in trei reprize.Albusurile le batem spuma cu un pic de sare apoi adaugam restul de zahar cu zeama de lamaie pane se face ca o bezea.Punem mai intai o parte din albus peste compozitia cu galbenusuri,incorporam usor cu o lingura de lemn apoi punem si restul de albus.Scoatem merele din cuptor si turnam compozitia de blat peste ele cat mai uniform.Dam la cuptor pentru 30 minute.In acest timp batem frisca o punem la rece.Caramelizam cateva nuci;cred ca stiti si voi cum dar totusi o sa scriu cum:3,4 linguri de zahar le caramelizam avem grija sa-l supraveghem sa nu se arda cand s-a topit zaharul si a devenit maroniu deschis il luam de pe foc si punem miezul de nuca,amestecam cu coada lingurii de lemn pina se glaseaza bine nuca si o rasturnam pe o hartie de copt sa se raceasca.Cand s-a racit dam prin robot sau il pisam cu ciocanul de snitele.

Scoatem blatul de la cuptor si asa cald dam cu cutitul pe marginea lui si il rasturnam invers sa fie cu merele deasupra.,il acoperim cu un prosop si il lasam sa se raceasca in bucatarie.Cand s-a racit complet l-am insiropat (asa place familionului meu),am pus frisca din belsug l-am ornat si gata la rece,pana dupa-amiaza cand vine nora mea pe care o cheama Andreea

Ii urez un calduros LA MULTI ANI sa ne traiasca si sa fie fericita alaturi de baiatul meu
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mere

Tort cu mere

Se incinge cuptorul la 180⁰C.Se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina o forma de copt rotunda

9 voturi    7 comentarii
1h
Torturi
Tort de mere special

Tort de mere special

etapa I. - se curata merele de coaja si de casuta de simburi cu un cutit special (cilindric, capabil

98 voturi    21 comentarii
1h
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • maria

    maria (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2010

    Multumesc foarte mult pentru aprecieri sant intradevar norocoase nurorile mele (pentru ca am doua) ,si fericite alaturi de sotii lor.Si eu sant multumita de ele sant fete bune Multumesc si pentru urari si voi sa fiti sanatoase si fericite alaturi de cei dragi Va pup pe toate

  • mihaela idriceanu

    mihaela idriceanu (Chef de cuisine) , 01 decembrie 2010

    clasicul tort de mere cu un gust inegalabil! eheeee,cu asa soacra noara d-voastra tre sa fie tare fericita!:)

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 decembrie 2010

    Tare bine mai arata! iar dupa cum l-ai descris..cu siguranta este si foarte bun. La multi ani ! nurorii tale si tu sa fii sanatoasa, sa-ti poti dezmierda copilasii inca multi , multi ani.*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 01 decembrie 2010

      Aratã delicios!!!

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2010

      foarte buna reteta, trebuie sa o fac si eu! Felicitari!!!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h 50 min

6 voturi

Ingrediente

  • blat:5 oua mari,5 linguri cu varf faina,5 linguri cu zahar,o lingurita praf copt,o lingurita scortisoara,un praf sare, o lingura zeama de lamaie.
  • umplutura:6 mere mari,zahar,scortisoara,nucsoara,stafide,nuca macinata si un pic de rom
  • glazura:frisca lichida 300 ml
  • ornat:nuci caramelizate

Raporteaza reteta

Retete
de maria
Eclere

Eclere

Intr-o olita se pun la fiert apa uleiul si sarea.Cand da primul clocot se adauga toata faina luandu-se

12 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
coronita umpluta cu branza

coronita umpluta cu branza

Pentru aluat am procedat asa: am cernut faina intr-un lighenas,am pregatit drojdia cu o lingurita

4 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
placinta din aluat dospit cu crema de smantana

placinta din aluat dospit cu crema de smantana

cum preparam: intr-un vas se freaca drojdia cu zaharul pana cand se lichefiaza se adauga untul moale

1 vot    2 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

maria (Chef de cuisine)

Multumesc foarte mult pentru aprecieri sant intradevar norocoase nurorile mele (pentru ca am doua) ,si fericite alaturi de sotii lor.Si eu sant multumita de ele sant fete bune Multumesc si pentru urari si voi sa fiti sanatoase si fericite alaturi de cei dragi Va pup pe toate

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort "Pasiunea dintre ciocolata si zmeura"
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania