Ingrediente
blat:5 oua mari,5 linguri cu varf faina,5 linguri cu zahar,o lingurita praf copt,o lingurita scortisoara,un praf sare,si o lingura zeama de lamaie., umplutura:6 mere mari,zahar,scortisoara,nucsoara,stafide,nuca macinata si un pic de rom, glazura:frisca lichida 300 ml, ornat:nuci caramelizate
Dificultate: Ridicata | Timp: 1h 50 min
6 voturi
Mod de preparare
In acest timp facem blatul.Separam albusurile de galbenus,galbenusurile cu jumatate din zahar le mixam bine pina se albesc si se topeste zaharul apoi punem faina amestecata cu praful de copt si scortisoara cernute ,in trei reprize.Albusurile le batem spuma cu un pic de sare apoi adaugam restul de zahar cu zeama de lamaie pane se face ca o bezea.Punem mai intai o parte din albus peste compozitia cu galbenusuri,incorporam usor cu o lingura de lemn apoi punem si restul de albus.Scoatem merele din cuptor si turnam compozitia de blat peste ele cat mai uniform.Dam la cuptor pentru 30 minute.In acest timp batem frisca o punem la rece.Caramelizam cateva nuci;cred ca stiti si voi cum dar totusi o sa scriu cum:3,4 linguri de zahar le caramelizam avem grija sa-l supraveghem sa nu se arda cand s-a topit zaharul si a devenit maroniu deschis il luam de pe foc si punem miezul de nuca,amestecam cu coada lingurii de lemn pina se glaseaza bine nuca si o rasturnam pe o hartie de copt sa se raceasca.Cand s-a racit dam prin robot sau il pisam cu ciocanul de snitele.
Scoatem blatul de la cuptor si asa cald dam cu cutitul pe marginea lui si il rasturnam invers sa fie cu merele deasupra.,il acoperim cu un prosop si il lasam sa se raceasca in bucatarie.Cand s-a racit complet l-am insiropat (asa place familionului meu),am pus frisca din belsug l-am ornat si gata la rece,pana dupa-amiaza cand vine nora mea pe care o cheama Andreea
Ii urez un calduros LA MULTI ANI sa ne traiasca si sa fie fericita alaturi de baiatul meu
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 01 decembrie 2010
Aratã delicios!!!
Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2010
foarte buna reteta, trebuie sa o fac si eu! Felicitari!!!*****