autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu mere

Autor: Petruta Tenescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Petruta Tenescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 noiembrie 2014

Ingrediente
Ingrediente umplutura:, 1 kg mere dulci, 5 linguri zahar, 1 plic zahar vanilat, 1 cana apa, , Ingrediente blat:, 2 oua, 1 cana zahar, 2 cani faina, 1/2 pafar ulei, 100 ml lapte, 1 plic praf de copt, 1 praf de sare, 1 plic zahar vanilat, esenta de rom

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Secretul unei prajituri bune este sa adaugati toate ingredientele ca la maioneza. Merele se curata si se taie felii potrivite. Se pune pe foc o cratita de marime potrivita, se adauga apa cu zaharul si zaharul vanilat si se dau in fiert. Se adauga merele si se lasa sa fiarba pana cand scade apa si merele se inmoaie si devin putin transparente.



Blatul se prepara astfel:

Se separa albusul si se amesteca cu zaharul. Se freaca cu mixerul pana devine ca o spuma (nu foarte mult). Se adauga galbenusurile, praful de sare si toate esentele si se mai bate cu mixerul 2 minute.Se adauga uleiul si laptele, iar la final se adauga faina amestecata cu praful de copt.



Cand merele sunt gata se adauga blatul deasupra si se baga la cuptor pana devine usor rumenit. Se scoate din cuptor si se rastoarna pe o farfurie, astfel ca merele sa fie deasupra. Puteti servi cu frisca deasupra.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Torta di mele(tort de mere)

Torta di mele(tort de mere)

1).se lasa deoparte 1 ling.unt+2ling.zahar 2).se bat ouale cu zaharul(intregi si nu foarte tare

13 voturi    12 comentarii
30 min
Prajituri
Tort cu mere si mascarpone

Tort cu mere si mascarpone

BLAT: Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat cu un praf de sare,se adauga treptat

40 voturi    10 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Laura Lora , 13 noiembrie 2014

    am sa incerc si eu ,,sa vedem ce iese

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente umplutura:
  • 1 kg mere dulci
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 cana apa
  • Ingrediente blat:
  • 2 oua
  • 1 cana zahar
  • 2 cani faina
  • 1/2 pafar ulei
  • 100 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de Petruta Tenescu
Tochitura a la Trusii

Tochitura a la Trusii

Se pune ulei intr-o cratita potrivita. Se pune la incins, dupa care se pune carnea de porc, carnea

6 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Mic dejun ca la noi acasa

Mic dejun ca la noi acasa

Se pune o tigaie pe foc, se pune ulei si se lasa la incins. Se face o gaura in feliile de paine si

3 voturi    2 comentarii
15 min
Aperitive cu oua
Spanac cu ou

Spanac cu ou

Se pune uleiul la incins, se adauga ceapa si se lasa sa se caleasca putin. Se toaca marunt rosiile

2 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort diplomat Tort diplomat

Se pune gelatina la hidratat in 3 linguri de apă rece şi se lasă până preparăm cremele. Se pregateste budinca de vanilie

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Tort spirala de ciocolata si cafea Tort spirala de ciocolata si cafea

Se prepară aluatul pentru blat : se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul şi se bat în continuare.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Tort Raffaello cu zmeura