autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu mere

Autor: adelina cruceru (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adelina cruceru (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 mai 2008

Ingrediente
1,5 kg mere, 10 linguri de zahar, 5 oua la temperatura camerei, 5 linguri de faina, 1 pliculet de zahar vanilat, 10 nuci, boabe de visine din dulceata

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se curata merele de coaja si se scoate cotorul. Pe fundul unei cratite cu diametrul de 25-30 cm se pun 5 linguri de zahar intr-un strat uniform peste care se pun merele unele langa altele. In mijlocul merelor, unde au fost casutele cu samburi, se pun nuci si boabe de visine. Se dau la cuptor pana se coc. Se lasa sa se raceasca.
2Se face aluatul pandispan. Se despart albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma, apoi se pune zaharul si se bat iar pana se face spuma tare. Se pune faina si se amesteca usor avand grija sa nu iasa aerul din albusuri. Daca ati amestecat prea mult si nu sunteti sigur(a) ca va creste puteti pune in compozitie o jumatate de lingurita de praf de copt stins cu putin otet sau zeama de lamaie.
3Se da la cuptor cam 30 de minute la foc mediu, 350°F, pana se rumeneste frumos. Cand s-a racit se intoarce pe un platou.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
TORT CU MERE

TORT CU MERE

Aşezaţi pe foc cratiţa în care urmează să preparaţi tortul, puneţi 4 linguri de zahăr în

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Torturi
Tort cu mere

Tort cu mere

Merele se spala, se curata de coaja si se taie felii. Se pun intr-o tava si se presara peste ele

19 voturi    9 comentarii
45 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg mere
  • 10 linguri de zahar
  • 5 oua la temperatura camerei
  • 5 linguri de faina
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 10 nuci
  • boabe de visine din dulceata

Raporteaza reteta

Retete
de adelina cruceru
tort de piersici cu iaurt si frisca

tort de piersici cu iaurt si frisca

2 plicuri de gelatina se pun la inmuiat in zeama unui borcan, cutie mare de compot de piersici se

16 voturi    8 comentarii
1h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort cu frisca si portocale