TORT CU MERE

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 mere
  • gem
  • miez de nucă
  • 1 cană + 14 linguri de zahăr
  • 7 ouă
  • 7 linguri făină
  • 2 pachete de praf de budincă de vanilie
  • 800 ml. lapte
  • frişcă bătută
  • unt pentru uns tava.

Mod de preparare

Se curăţă merele de coajă, se taie pe jumătate şi se scobesc de casuţa cu sâmburi, se unplu cu gem şi nucă tăiată.

Într-o tavă emailată se pune o cană de zahăr, care se întinde pe toată suprafaţa tăvii unse cu unt. Se aşează jumătăţile de mere cu umplutura în jos pe zahăr, după care se introduce la cuptor până se coc cât de cât merele. Într timp se face un blat de tort obişnuit din 7 ouă, 7 linguri făină şi 7 linguri de zahăr. Acest blat se pune peste merele coapte şi se mai coace până este gata copt şi blatul de tort.

După ce s-a copt şi blatul de tort se scoate din cuptor şi se răstoarnă pe un platou sau o tavă cu merele în sus şi se lasă să se răcească.

Într timp cât se răceşte tortul se face o budincă de vanilie din 800 ml lapte, 7 linguri de zahăr şi 2 pachete de praf de budincă. Se lasă să se răcească şi apoi se pune peste blatul de tort.

Se ornează cu frişcă şi se dă la rece.

Se serveşte rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise