Se curăţă merele de coajă, se taie pe jumătate şi se scobesc de casuţa cu sâmburi, se unplu cu gem şi nucă tăiată.
Într-o tavă emailată se pune o cană de zahăr, care se întinde pe toată suprafaţa tăvii unse cu unt. Se aşează jumătăţile de mere cu umplutura în jos pe zahăr, după care se introduce la cuptor până se coc cât de cât merele. Într timp se face un blat de tort obişnuit din 7 ouă, 7 linguri făină şi 7 linguri de zahăr. Acest blat se pune peste merele coapte şi se mai coace până este gata copt şi blatul de tort.
După ce s-a copt şi blatul de tort se scoate din cuptor şi se răstoarnă pe un platou sau o tavă cu merele în sus şi se lasă să se răcească.
Într timp cât se răceşte tortul se face o budincă de vanilie din 800 ml lapte, 7 linguri de zahăr şi 2 pachete de praf de budincă. Se lasă să se răcească şi apoi se pune peste blatul de tort.
Se ornează cu frişcă şi se dă la rece.
Se serveşte rece.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii