autor:

Fara foto

» » Torturi

TORT CU MERE

Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 iunie 2008

Ingrediente
8 mere, gem, miez de nucă, 1 cană + 14 linguri de zahăr, 7 ouă, 7 linguri făină, 2 pachete de praf de budincă de vanilie, 800 ml. lapte, frişcă bătută, unt pentru uns tava.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Se curăţă merele de coajă, se taie pe jumătate şi se scobesc de casuţa cu sâmburi, se unplu cu gem şi nucă tăiată.
Într-o tavă emailată se pune o cană de zahăr, care se întinde pe toată suprafaţa tăvii unse cu unt. Se aşează jumătăţile de mere cu umplutura în jos pe zahăr, după care se introduce la cuptor până se coc cât de cât merele. Într timp se face un blat de tort obişnuit din 7 ouă, 7 linguri făină şi 7 linguri de zahăr. Acest blat se pune peste merele coapte şi se mai coace până este gata copt şi blatul de tort.
După ce s-a copt şi blatul de tort se scoate din cuptor şi se răstoarnă pe un platou sau o tavă cu merele în sus şi se lasă să se răcească.
Într timp cât se răceşte tortul se face o budincă de vanilie din 800 ml lapte, 7 linguri de zahăr şi 2 pachete de praf de budincă. Se lasă să se răcească şi apoi se pune peste blatul de tort.
Se ornează cu frişcă şi se dă la rece.
Se serveşte rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT CU MERE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de mere  cu visine si jeleu

Tort de mere cu visine si jeleu

12 linguri de zahar se caramelizeaza apoi se intinde pe maginile tavi.Merele se curata de coaja se

3 voturi    4 comentarii
2h
Torturi
Tort cu mere si nuci caramelizate

Tort cu mere si nuci caramelizate

Preparare blat Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul treptat

3 voturi    1 comentariu
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • 8 mere
  • gem
  • miez de nucă
  • 1 cană + 14 linguri de zahăr
  • 7 ouă
  • 7 linguri făină
  • 2 pachete de praf de budincă de vanilie
  • 800 ml. lapte
  • frişcă bătută
  • unt pentru uns tava.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata