Tort cu mere
1. 200 grame zahar se prajesc intr-o cratita de 6 litri pana la roz si se intind pe toti peretii laterali.
2. Dupa racire se taie felii 6 mere curatate si se aseaza pe fundul cratitei.
3. Apoi se amesteca la rece si se toarna peste mere o compozitie din:
6 oua
1 litru lapte
4 vanilii
12 linguri zahar
Totul se lasa la cuptor cca. 30 minute - pana se face o pojghita deasupra
4. Se bate un blat din:
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
1 praf de copt
Acesta se toarna peste prima compozitie si se da la cuptor cca. 20 min. - pana vedem ca blatul este rumen (copt).
Apoi se rastoarna pe un platou (atentie! cu margini mai inalte), ca siropul sa ramana sub el (siropul se va inbiba in blatul de tort).
5. Dupa racire se orneaza tortul cu frisca si, de ce nu?, cu flori facute din bomboane sugus.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii