Tort cu mere si budinca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Merele
  • 4 mere mari
  • 2 linguri de zahar
  • scortisoara
  • Budinca
  • 1 budinca de vanilie
  • 350 ml lapte
  • Blat
  • 2 oua la temperatura camerei
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de zahar
  • 150 ml frisca pentru ornat

Mod de preparare

Se spala si se curata merele de coaja si cotor. Se taie in felii subtiri si se aranjeaza in cerc pe fundul unei cratite. Se incalzeste cuptorul la 400°F (200°C). Peste mere se pun cele 2 linguri de zahar si scortisoara. Se dau la cuptor aproximativ 20 minute pana sunt aproape coapte.Intre timp se face budinca. In loc de 500 ml de lapte cat scrie pe pachet de face cu 350 ml (pentru sarlota care cere 750 ml se pun 500 ml lapte). Se scoate cratita din cuptor si se pune budinca peste mere. Se lasa cateva minute.Se despart cele 2 oua. Se bat albusurile spuma, se pune zaharul, se bat pana se intaresc iar. Se adauga galbenusurile si faina. Se amesteca usor sa nu se lase. Se pune peste budinca si de la cuptor, 350°F 25 minute. Tortul se lasa sa se raceasca bine, se da la frigider 2 ore. Se rastoarna pe un platou. Se serveste a doua zi ornat cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce

Turta dulce

Turta dulce
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise