Tort cu mere si crema de zahar ars

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg mere
  • 8 oua
  • 18 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1/2 l lapte
  • Blatul:
  • 4 oua, 4 linguri zahar si 4 linguri faina.
  • Crema de zahar ars:
  • 4 oua, 4 linguri zahar, 1/2 l lapte

Mod de preparare

Merele se curata si se dau pe razatoarea mare.

Intr-o cratita sau tava de yena se pun 6 linguri zahar si se caramelizeaza, apoi se adauga merele rase presarate cu 4 linguri zahar si se dau la cuptor pana isi schimba culoarea si mai scade(nu complet) zeama lasata. Se scoate tava de la cuptor si se pune crema de zahar ars. Se baga la cuptor si se tine pana se leaga crema de zahar ars. Intre timp se face blatul care se pune peste crema fierbinte si se da iar la cuptor pana se coace. Cand s-a racit, desprindem marginile cu un cutit, punem un platou deasupra si rasturman tortul astfel incat blatul sa fie jos. Deasupra se orneaza cu frisca iar blatul se va insiropa singur de la crema de zahar ars.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise