autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu mere si crema de zahar ars

Autor: roro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: roro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 martie 2009

Ingrediente
1 kg mere, 8 oua, 18 linguri zahar, 4 linguri faina, 1/2 l lapte, Blatul:, 4 oua, 4 linguri zahar si 4 linguri faina., Crema de zahar ars:, 4 oua, 4 linguri zahar, 1/2 l lapte

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Merele se curata si se dau pe razatoarea mare.
Intr-o cratita sau tava de yena se pun 6 linguri zahar si se caramelizeaza, apoi se adauga merele rase presarate cu 4 linguri zahar si se dau la cuptor pana isi schimba culoarea si mai scade(nu complet) zeama lasata. Se scoate tava de la cuptor si se pune crema de zahar ars. Se baga la cuptor si se tine pana se leaga crema de zahar ars. Intre timp se face blatul care se pune peste crema fierbinte si se da iar la cuptor pana se coace. Cand s-a racit, desprindem marginile cu un cutit, punem un platou deasupra si rasturman tortul astfel incat blatul sa fie jos. Deasupra se orneaza cu frisca iar blatul se va insiropa singur de la crema de zahar ars.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere si crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de mere cu crema de zahar ars

Tort de mere cu crema de zahar ars

In forma (cratita) in care vrem sa facem tortul , caramelizam 8 linguri zahar , impreuna cu 2 lingurite

42 voturi    22 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu mere si crema de zahar ars

Tort cu mere si crema de zahar ars

Topim zaharul intr-o cratita rotunda in care vom face tortul. Cand s-a topit si s-a caramelizat zaharul

147 voturi    19 comentarii
1h 15 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

    Un tort gustos si racoros!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg mere
  • 8 oua
  • 18 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1/2 l lapte
  • Blatul:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar si 4 linguri faina.
  • Crema de zahar ars:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1/2 l lapte

Raporteaza reteta

mirey

mirey (Chef de cuisine)

Un tort gustos si racoros!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort in trei culori