autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu mere si crema de zahar ars

Autor: roro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: roro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 martie 2009

Ingrediente
1 kg mere, 8 oua, 18 linguri zahar, 4 linguri faina, 1/2 l lapte, Blatul:, 4 oua, 4 linguri zahar si 4 linguri faina., Crema de zahar ars:, 4 oua, 4 linguri zahar, 1/2 l lapte

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Merele se curata si se dau pe razatoarea mare.
Intr-o cratita sau tava de yena se pun 6 linguri zahar si se caramelizeaza, apoi se adauga merele rase presarate cu 4 linguri zahar si se dau la cuptor pana isi schimba culoarea si mai scade(nu complet) zeama lasata. Se scoate tava de la cuptor si se pune crema de zahar ars. Se baga la cuptor si se tine pana se leaga crema de zahar ars. Intre timp se face blatul care se pune peste crema fierbinte si se da iar la cuptor pana se coace. Cand s-a racit, desprindem marginile cu un cutit, punem un platou deasupra si rasturman tortul astfel incat blatul sa fie jos. Deasupra se orneaza cu frisca iar blatul se va insiropa singur de la crema de zahar ars.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere si crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de mere cu crema de zahar ars

Tort de mere cu crema de zahar ars

Se curata merele de coaja si se elimina cotorul.Vasul se unge cu unt,adaugam merele si umplutura

7 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort de mere cu crema de zahar ars

Tort de mere cu crema de zahar ars

Se pune cana cu zahar intr-un vas pe foc impreuna cu o lingura de apa si se lasa la topit;cand a

7 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

    Un tort gustos si racoros!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg mere
  • 8 oua
  • 18 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1/2 l lapte
  • Blatul:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar si 4 linguri faina.
  • Crema de zahar ars:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1/2 l lapte

Raporteaza reteta

mirey

mirey (Chef de cuisine)

Un tort gustos si racoros!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort cu ciocolata la maxim