Se curata merele de coaja si se taie in jumatati, daca sunt mai mici sau sferturi, daca sunt mai mari. Se prepara crema de zahar ars din 6 oua, 12 linguri de zahar si 1 litru de lapte. Se bat ouale cu zaharul si apoi se toarna laptele peste compozitie, amestecand continuu timp de 5 minute. Se ard 8-10 linguri de zahar intr-o forma de tort sau cratita. Dupa ce s-a topit zaharul se inclina forma, astfel incat sa se tapeteze peretii acesteia. In forma se aseaza merele curatate si peste acestea se toarna crema de zahar ars. Cand crema este prinsa, se toarna in forma, peste aceasta, o compozitie de blat de tort, din 6 oua, 6 linguri de zahar, 4 linguri de faina si un varf de cutit de praf de copt stins cu zeama de lamaie. Dupa ce blatul este copt (se verifica cu o scobitoare), se intoarce forma de tort pe un platou si se pune la rece. Se acopera tortul cu frisca batuta si se orneaza dupa preferinta. Pofta buna!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii