Tort cu mere si crema de zahar ars

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 12 oua
  • 26-28 linguri de zahar
  • 1 l lapte
  • 4 linguri faina
  • 4 mere
  • praf de copt
  • zeama de lamaie
  • 250 ml frisca lichida.

Mod de preparare

Se curata merele de coaja si se taie in jumatati, daca sunt mai mici sau sferturi, daca sunt mai mari. Se prepara crema de zahar ars din 6 oua, 12 linguri de zahar si 1 litru de lapte. Se bat ouale cu zaharul si apoi se toarna laptele peste compozitie, amestecand continuu timp de 5 minute. Se ard 8-10 linguri de zahar intr-o forma de tort sau cratita. Dupa ce s-a topit zaharul se inclina forma, astfel incat sa se tapeteze peretii acesteia. In forma se aseaza merele curatate si peste acestea se toarna crema de zahar ars. Cand crema este prinsa, se toarna in forma, peste aceasta, o compozitie de blat de tort, din 6 oua, 6 linguri de zahar, 4 linguri de faina si un varf de cutit de praf de copt stins cu zeama de lamaie. Dupa ce blatul este copt (se verifica cu o scobitoare), se intoarce forma de tort pe un platou si se pune la rece. Se acopera tortul cu frisca batuta si se orneaza dupa preferinta. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Compot de visine pentru iarna

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Dulceata de visine
Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Se curata ceapa si se pune la calit in uleiul de masline alaturi de baconul taiat marunt.

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise