autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu mere si lamaie

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane):, Aluat fraged pentru blat: 250 g faina, , 1 lingurita zahar pudra, , 1/2 lingurita sare, , 150 g unt rece taiat bucatele, , 1 galbenus batut cu o lingurita zeama de lamaie si 2 linguri apa de la gheata. Umplutura: 4 mere acrisoare, , 1 ou, , 4 linguri zahar, , 4 linguri unt topit, , zeama si coaja unei lamai, , 1 galbenus batut, , eventual frisca pentru servit impreuna cu tortul.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Se pun intr-un castron faina, sarea si untul rupt bucatele si se freaca intre palme, pana ce amestecul devine nisipos. Se adauga oul batut cu o lingura de apa, cu restul de apa se clateste ceasca de galbenus si se toarna peste aluat si se incorporeaza cu furculita, amestecand pana ce incepe sa se lege. Se framanta apoi aluatul cu mana, se strange intr-o bila, se inveleste in hartie pentru copt si un servet umed si se tine cel putin o ora la frigider.
Se intinde aluatul pe planseta (de 1/2 cm grosime), se imbraca cu el o forma rotunda cu pereti detasabili (20 cm diametrul), se inteapa cu furculita si se coace 10 minute in cuptorul incins la 200gr. (inainte de a-l da la cuptor, se acopera cu hartie pentru copt si cu un strat de boabe de fasole uscata).
Se reduce temperatura la 180gr. si se mai coace inca 8-10 minute, dupa ce s-au indepartat hartia si boabele.
Resturile de aluat ramase cand a fost pus in forma se intind pe planseta in forma de dreptunghi (grosimea 3 mm) si se taie fasii late de 6 mm.
Se curata merele de coaja, se taie mai intai in patru, se indeparteaza partea lemnoasa, se taie apoi felii subtiri si se aseaza - ca solzii de peste - peste aluatul copt.
Se freaca oul intreg cu zaharul, se adauga untul, zeama si coaja rasa de lamaie si se toarna peste feliile de mar.
Se ung marginile aluatului cu galbenus si se intind fasiile de aluat in forma de grilaj peste umplutura, apasandu-le la capete cu degetele, se ung si ele cu galbenus si se da totul la cuptor (190gr.). Se coace 25-30 de minute, pana ce se rumeneste aluatul de deasupra si se patrund merele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere si lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Prajitura cu iaurt

Prajitura cu iaurt

In primul rand trebuie sa va explic ca masura de la ingrediente se refera la cutia in care a fost

2 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
Prajitura  cu crema de  ciocolata si piersici

Prajitura cu crema de ciocolata si piersici

Aceasta prajitura este deosebita la gust deoarece imbina perfect ciocolata cu piersica din compot

4 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane):
  • Aluat fraged pentru blat: 250 g faina
  • 1 lingurita zahar pudra
  • 1/2 lingurita sare
  • 150 g unt rece taiat bucatele
  • 1 galbenus batut cu o lingurita zeama de lamaie si 2 linguri apa de la gheata. Umplutura: 4 mere acrisoare
  • 1 ou
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri unt topit
  • zeama si coaja unei lamai
  • 1 galbenus batut
  • eventual frisca pentru servit impreuna cu tortul.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Saint Honore Tort Saint Honore

Tort Saint Honoré (sfântul-patron al bucătarilor şi patiserilor) cu aluat opărit, decorat cu cremă de vanilie şi cremă

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tort tiramisu cu capsune Tort tiramisu cu capsune

Punem intr-un vas capsunile adaugam si doua linguri de zahar, sucul de lamiie si de la portocale. Le lasam peste noapte, apoi a doua

31 voturi    7 comentarii
15 min
Torturi
Tort Tiramisu