autor:

dicarmencitta1957

» » Torturi

Tort cu miere si nuci

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 octombrie 2009

Ingrediente
500 g miez de nuca, 300 g zahar brun (trestie de zahar), 1 cub unt, 75g biscuiti (petit beurre sfaramati), coaja rasa de portocala, 8 oua, 500 g frisca batuta (Hulala vegetala)., 3 linguri miere lichida, 5 foi gelatina, cacao si bombonele colorate pentru ornat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

5 voturi

Mod de preparare

Se taie 150 g de nuca marunt, se incalzeste untul cu 50 g de zahar, se introduce nuca si se zahariseste. Apoi se scoate pe o farfurie (fund de lemn) si se lasa sa se raceasca. Restul de nuca se macina si se amesteca cu biscuitii sfaramati si coaja rasa de portocala. Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma. Se incalzeste cuptorul la 175 grade C. Se amesteca bine galbenusurile cu zaharul ramas si se incorporeaza nuca cu biscuitii si coaja de portocala si pe urma albusurile batute. Aluatul astfel obtinut se toarna intr-o forma rotunda (unsa) si se coace circa 50 de minute. Se amesteca usor frisca cu mierea lichida, dupa care se introduce gelatina dizolvata in putina apa calduta. Se intinde peste blatul copt si racit si se decoreaza cu nucile zaharisite, cacaoa pudra si bomboanele colorate. Felul cum se orneaza tortul ramane la aprecierea celui care il pregateste.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu miere si nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu blat de cacao si crema de vanilie cu nuca

Tort cu blat de cacao si crema de vanilie cu nuca

Blatul: Intr-un bol mic, se bat bine ouale impreuna cu smantana si se lasa deoparte. Intr-un bol

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort diplomat cu fructe

Tort diplomat cu fructe

Se taie ananasul bucatele si il punem la scurs intr-o sita peste un castron (fara sa aruncam siropul).

3 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Ramona

    Ramona (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2009

    Nuca zaharisit(caramelizata) e foarte delicoasa! Iarna fac nuca cu zahar doar asa, simplu, pentru gustul ei deosebit!

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

    Cred ca e tare bun.Salvez si eu reteta.

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

    Interesanta reteta, imi place.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2009

      cred ca este ft bun!

    • Adrian

      Adrian (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

      yami

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

      Foarte bun.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

5 voturi

Ingrediente

  • 500 g miez de nuca
  • 300 g zahar brun (trestie de zahar)
  • 1 cub unt
  • 75g biscuiti (petit beurre sfaramati)
  • coaja rasa de portocala
  • 8 oua
  • 500 g frisca batuta (Hulala vegetala).
  • 3 linguri miere lichida
  • 5 foi gelatina
  • cacao si bombonele colorate pentru ornat.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

Ramona (Chef de cuisine)

Nuca zaharisit(caramelizata) e foarte delicoasa! Iarna fac nuca cu zahar doar asa, simplu, pentru gustul ei deosebit!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort Tamisa