autor:

Fara foto

» » Prajituri

Tort cu mouse de ciocolata alba si mure

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Ingrediente
* Pentru blat avem nevoie de:, * 4 oua, * 50 g zahar, * 40 g Crem Ole de ciocolata, * esenta de rom, * Pentru mousse de ciocolata avem nevoie de:, * 200 g ciocolata alba, * 350 ml frisca lichida, * 6 g gelatina, * Pentru mousse de mure avem nevoie de:, * 200 g ciocolata alba, * 250 g mure, * 350 g frisca lichida, * 10 g gelatina, * glazura de ciocolata:, * 150 g zahar, * 50 g cacao, * 100 ml frisca lichida, * 100 ml apa, * 1 lingurita gelatina

Dificultate: Medie Timp: 3h

17 voturi

Mod de preparare

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze.
Se toarna aluatul intr-o tava de 20/20 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) cam 25-30 minute. Se apasa blatul cu degetul, daca adancitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.

Mousse de ciocolata:

Gelatina o punem la inmuiat in 4 linguri de apa rece.
Ciocolata o topim impreuna cu 150 ml frisca. Omogenizam si lasam sa se racoreasca. Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina si amestecam pana la dizolvarea acesteia.
Dam la frigider pana la racirea completa,dupa care incorporam restul de frisca batuta,usor,cu miscari de jos in sus.

Mousse de mure:

Se prepara ca si mousse de ciocolata alba,iar la sfarsit incorporam si piureul de mure. Murele le-am facut piure in blender,apoi le-am trecut prin sita,sa nu aiba seminte,m-am gandit ca n-o sa le placa copiilor. A ramas mai putin din cantitatea initiala,dar a fost bun si aromat.

Glazura de ciocolata:

Cacaoa o amestecam cu zahar,dupa care o \"desfacem\" cu frisca lichida si apa.
Se pune vasul pe foc si se fierbe,in jur de 10 minute,pana se ingroasa putin.
Se strecoara de eventualele cocoloase si se lasa la racit.Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget,adaugam gelatina hidratata si omogenizam.

In tava de tort in care am copt blatul,tapetata cu folie alimentara,incepem asamblarea.
Punem primul strat de mousse de ciocolata alba,apoi cel de mure.

Acoperim cu blatul copt si racit,invelim in folie si dam la frigider cateva ore. Eu l-am lasat peste noapte.

Dam deoparte folia de pe tort,punem platoul peste tava si rasturnam tortul cu o miscare ferma.

Scoatem si restul de folie si acoperim cu glazura de ciocolata.

Am ornat cu frisca si mure.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mouse de ciocolata alba si mure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu mere

Tarta cu mere

Se amesteca faina, sarea, praful de copt cu amestecul de unt, ou, apa, zahar si lamaie. Se imparte

3 voturi    1 comentariu
50 min
Prajituri
Summer fruit Cheesecake

Summer fruit Cheesecake

Biscuitii bagati-i la robot si prefaceti-i in praf...sau macelariti-i bine de tot cu sucitorul....ideea

1 vot    2 comentarii
1h
Prajituri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Madalina_Iliuta

    Madalina_Iliuta (Chef de cuisine):

    ca toate retetele puse de miha si asta e una foarte buna. eu ca sa nu se oxideze mousse-ul cu mure si sa se pastreze o culoare frumoasa am pus in el si o lingurita de zeama de lamaie. ah, si glazura! glazura e perfecta si imbraca foarte frumos si bine tortul.

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Ramona

    Ramona (Chef de cuisine) , 23 decembrie 2015

    Pur si simplu este grozava! Felicitari!!!!

  • Fara foto

    Elena Barbulescu , 09 iulie 2014

    Si nepotelului meu ii place tortuletul

  • Fara foto

    Radulescu Flori , 08 iulie 2014

    super tare

    • Ana_Dioszegi

      Ana_Dioszegi (Bucatar sef) , 07 iulie 2014

      f buna e de nedescris in cuvinte

    • Fara foto

      Viorica Apostol , 22 iunie 2014

      cred ca e super

    • Fara foto

      Claudia Stefan , 05 ianuarie 2014

      arata demential....

    • Fara foto

      Mirela Corina Moldoveanu , 23 iunie 2013

      bun

    • Fara foto

      mira mirmur (Maestru bucatar) , 09 septembrie 2010

      blatul deci se prepara fara faina? si cand il punem creme ole-ul este preparat? sau se pune praful?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

17 voturi

Ingrediente

  • * Pentru blat avem nevoie de:
  • * 4 oua
  • * 50 g zahar
  • * 40 g Crem Ole de ciocolata
  • * esenta de rom
  • * Pentru mousse de ciocolata avem nevoie de:
  • * 200 g ciocolata alba
  • * 350 ml frisca lichida
  • * 6 g gelatina
  • * Pentru mousse de mure avem nevoie de:
  • * 200 g ciocolata alba
  • * 250 g mure
  • * 350 g frisca lichida
  • * 10 g gelatina
  • * glazura de ciocolata:
  • * 150 g zahar
  • * 50 g cacao
  • * 100 ml frisca lichida
  • * 100 ml apa
  • * 1 lingurita gelatina

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

54 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Ramona (Chef de cuisine)

Pur si simplu este grozava! Felicitari!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Rulada cu crema de vanilie
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania