Tort cu mouse de ciocolata alba

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
redusa
Tort cu mouse de ciocolata alba

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 7 oua mari
  • 7 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 7 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Pentru mouse-ul de ciocolata alba:
  • 400 g ciocolata alba
  • 400ml frisca lichida
  • 2 lingurite gelatina inmuiata in apa rece
  • Pentru glazura:
  • 200 g ciocolata alba
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 g zahar
  • 50g unt
  • Pentru insiropat:
  • 100 ml apa
  • 50 g zahar
  • 2 linguri lichior de portocale
  • Pentru décor:
  • fructe
  • confiate frisca

Mod de preparare

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza pana devin lucioase, ca pentru bezea. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, pana devin ca o crema, apoi se rastoarna peste spuma de albusuri si se amesteca usor. Se adauga apoi si faina amestecata cu praful de copt si cacao.

Se amesteca usor de jos in sus si se toarna compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor la foc mediu pentru 30 de minute. Se face proba cu scobitoarea. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Sirop:

Amestecam apa cu zaharul si punem la foc si dam cateva clocote, pana se topeste zaharul.Dam deoparte, lasam la racit, apoi insiropam felii de blat.(Eu am adaugat in sirop si putin lichior de portocale).

Mousse ciocolata alba:

Topim ciocolata impreuna cu 200 ml de frisca.Cand s-a racorit punem gelatina si omogenizam.Restul de frisca o batem bine si adaugam peste crema de ciocolata si o incorporam usor.

Glazura:

Topim ciocolata impreuna cu celelalte ingrediente si lasam sa se raceasca,apoi putem acoperii tortul.

Asamblare;

Blatul racit se taie in 3 parti. Fiecare parte se insiropeaza. Crema se imparte in 3 si se pune intre blaturi.

Se acopera cu glazura si apoi ornam cu frisca si fructe confiate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise