autor:

Varadi Silvia

» » Torturi

Tort cu mouse de ciocolata alba

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 februarie 2013

Ingrediente
Pentru blat:, 7 oua mari, 7 linguri zahar, 4 linguri ulei, 7 linguri faina, 1 lingura cacao, 1/2 lingurita praf de copt, 2 pliculete zahar vanilat, Pentru mouse-ul de ciocolata alba:, 400 g ciocolata alba, 400ml frisca lichida, 2 lingurite gelatina inmuiata in apa rece, Pentru glazura:, 200 g ciocolata alba, 100 ml frisca lichida, 50 g zahar, 50g unt, Pentru insiropat:, 100 ml apa, 50 g zahar, 2 linguri lichior de portocale, Pentru décor:, fructe, confiate frisca

Dificultate: Redusa Timp: 2h 10 min

15 voturi

Mod de preparare

Blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza pana devin lucioase, ca pentru bezea. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, pana devin ca o crema, apoi se rastoarna peste spuma de albusuri si se amesteca usor. Se adauga apoi si faina amestecata cu praful de copt si cacao.

Se amesteca usor de jos in sus si se toarna compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor la foc mediu pentru 30 de minute. Se face proba cu scobitoarea. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.
Sirop:
Amestecam apa cu zaharul si punem la foc si dam cateva clocote, pana se topeste zaharul.Dam deoparte, lasam la racit, apoi insiropam felii de blat.(Eu am adaugat in sirop si putin lichior de portocale).
Mousse ciocolata alba:
Topim ciocolata impreuna cu 200 ml de frisca.Cand s-a racorit punem gelatina si omogenizam.Restul de frisca o batem bine si adaugam peste crema de ciocolata si o incorporam usor.
Glazura:
Topim ciocolata impreuna cu celelalte ingrediente si lasam sa se raceasca,apoi putem acoperii tortul.
Asamblare;
Blatul racit se taie in 3 parti. Fiecare parte se insiropeaza. Crema se imparte in 3 si se pune intre blaturi.
Se acopera cu glazura si apoi ornam cu frisca si fructe confiate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mouse de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mouse de ciocolata alba si mure

Tort cu mouse de ciocolata alba si mure

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul si un praf de sare, ca la

17 voturi    8 comentarii
3h
Prajituri
tort cu crema de ciocolata si miere

tort cu crema de ciocolata si miere

Pentru blat: Se freaca untul cu zaharul, se adauga ouale, ciocolata topita, zaharul vanilat si

8 voturi    2 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 19 februarie 2013

    Sidy,te pup si eu. Cat de curand o sa postez si la mine pe blog.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 19 februarie 2013

    Florenta,am folosit gelatina alimentara.

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 19 februarie 2013

    Arata foarte bine si pare tare bun!***** Nu are rost sa cer o felie, cred ca sa evaporat tot!!!!!

    • Angel Gabriel Lungu

      Angel Gabriel Lungu (Chef de cuisine) , 18 februarie 2013

      Foarte frumos arata ornamentele

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 18 februarie 2013

      Nu pot sa cred !!!! Bine ai revenit draga Silvye ! Si vad ca nu ai venit oricum ci cu acest minunat tort....excelent. Te tzuc si astept sa scri retete noi si la tine pe blog.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 17 februarie 2013

      Foarte bun si frumos ornat ! *****

    • Florenta Dinu

      Florenta Dinu (Chef de cuisine) , 17 februarie 2013

      Foarte bine arata ! Imi spui si mie de care gelatina ai folosit pentru mousse(alimentara sau pentru tarte)?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 10 min

15 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 7 oua mari
  • 7 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 7 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Pentru mouse-ul de ciocolata alba:
  • 400 g ciocolata alba
  • 400ml frisca lichida
  • 2 lingurite gelatina inmuiata in apa rece
  • Pentru glazura:
  • 200 g ciocolata alba
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 g zahar
  • 50g unt
  • Pentru insiropat:
  • 100 ml apa
  • 50 g zahar
  • 2 linguri lichior de portocale
  • Pentru décor:
  • fructe
  • confiate frisca

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Sidy,te pup si eu. Cat de curand o sa postez si la mine pe blog.

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu fructe de padure Tort cu fructe de padure

Se spala fructele de padure si se lasa sa se scurga. Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Intr-un alt

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Kinder paradiso