Blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza pana devin lucioase, ca pentru bezea. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, pana devin ca o crema, apoi se rastoarna peste spuma de albusuri si se amesteca usor. Se adauga apoi si faina amestecata cu praful de copt si cacao.
Se amesteca usor de jos in sus si se toarna compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor la foc mediu pentru 30 de minute. Se face proba cu scobitoarea. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.
Sirop:
Amestecam apa cu zaharul si punem la foc si dam cateva clocote, pana se topeste zaharul.Dam deoparte, lasam la racit, apoi insiropam felii de blat.(Eu am adaugat in sirop si putin lichior de portocale).
Mousse ciocolata alba:
Topim ciocolata impreuna cu 200 ml de frisca.Cand s-a racorit punem gelatina si omogenizam.Restul de frisca o batem bine si adaugam peste crema de ciocolata si o incorporam usor.
Glazura:
Topim ciocolata impreuna cu celelalte ingrediente si lasam sa se raceasca,apoi putem acoperii tortul.
Asamblare;
Blatul racit se taie in 3 parti. Fiecare parte se insiropeaza. Crema se imparte in 3 si se pune intre blaturi.
Se acopera cu glazura si apoi ornam cu frisca si fructe confiate.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii