autor:

Fara foto

» » , Retete de Pasti, Prajituri

Tort cu mouse de ciocolata si nuci

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 ianuarie 2010

Ingrediente
* Pentru blat:, * 5 oua, * 150 g zahar, * 3 linguri de ulei, * 3 linguri sirop de zahar ars, * 150 g faina, * 2-3 linguri de cacao, * 50 g nuca macinata, * 2 plicuri zahar vanilat, * 1 lingurita praf de copt, * Pentru mousse-ul de ciocolata si nuci:, * 1 ciocolata cu lapte, * 300 ml frisca lichida, * 100 g nuca macinata, * 1 lingurita gelatina inmuiata in apa rece, * Pentru glazura:, * 100 g ciocolata amaruie, * 50 g unt, * 50 ml frisca lichida, * 1 lingura coniac

Dificultate: Medie Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

Blat:

Intr-un vas punem 100 g zahar la caramelizat.Cand incepe sa se aureasca,turnam 200 ml apa rece (atentie la aburi!) si lasam sa se topeasca. Din siropul rezultat vom folosi 3 linguri la blat,iar restul pentru insiropat.

Separam ouale.Albusurile le mixam bine impreuna cu un praf de sare.Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare,ca pentru bezea.

Galbenusurile le amestecam cu uleiul,zaharul vanilat si siropul de zahar ars si le turnam peste albusuri.Daca spuma de albusuri are consistenta corecta,amestecul de galbenusuri va ramane la suprafata.

Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. La sfarsit nuca macinata.

Turnam compozitia intr-o tava ( 26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 180 de grade,pentru 30-35 de minute.

Mousse-ul de ciocolata si nuci:

Topim ciocolata impreuna cu 100 ml de frisca.Cand s-a racorit punem gelatina si omogenizam.

Restul de frisca o batem bine.Adaugam peste ciocolata si amestecam usor.Dupa ce s-a omogenizat adaugam si nuca macinata.

Glazura:

Topim ciocolata impreuna cu untul,frisca si coniacul.Lasam sa se raceasca.



Blatul copt si racit il taiem in 3 parti.Insiropam fiecare parte si umplem cu crema.Pastram cateva linguri de crema pentru a finisa marginile ce vor fi \"imbracate\" cu nuca.

Acoperim cu glazura de ciocolata si ornam cu frisca si jumatati de nuca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mouse de ciocolata si nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu mac, visine si coacaze rosii

Prajitura cu mac, visine si coacaze rosii

Pastram ingredientele 2 ore la temperatura camerei. Pregatim o tava cu hartie de copt. Pornim cuptorul. Spalam

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Trandafirasi BELLA

Trandafirasi BELLA

-Se intinde pe masa de lucru o foaia de aluat,se masoara pe lungime in patru bucati egale si se taie.Se

27 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Constantin Maria-rita , 18 mai 2013

    MINUNATIE!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

    Waw ce bunatate!!!Vreau si eu o feliuta!!!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

    Arata super cred ca este ft buuun!

Dificultate

Medie

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • * Pentru blat:
  • * 5 oua
  • * 150 g zahar
  • * 3 linguri de ulei
  • * 3 linguri sirop de zahar ars
  • * 150 g faina
  • * 2-3 linguri de cacao
  • * 50 g nuca macinata
  • * 2 plicuri zahar vanilat
  • * 1 lingurita praf de copt
  • * Pentru mousse-ul de ciocolata si nuci:
  • * 1 ciocolata cu lapte
  • * 300 ml frisca lichida
  • * 100 g nuca macinata
  • * 1 lingurita gelatina inmuiata in apa rece
  • * Pentru glazura:
  • * 100 g ciocolata amaruie
  • * 50 g unt
  • * 50 ml frisca lichida
  • * 1 lingura coniac

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

58 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Waw ce bunatate!!!Vreau si eu o feliuta!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu Ciocolata