autor:

Fara foto

» » , Retete de Pasti, Prajituri

Tort cu mouse de ciocolata si nuci

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 ianuarie 2010

Ingrediente
* Pentru blat:, * 5 oua, * 150 g zahar, * 3 linguri de ulei, * 3 linguri sirop de zahar ars, * 150 g faina, * 2-3 linguri de cacao, * 50 g nuca macinata, * 2 plicuri zahar vanilat, * 1 lingurita praf de copt, * Pentru mousse-ul de ciocolata si nuci:, * 1 ciocolata cu lapte, * 300 ml frisca lichida, * 100 g nuca macinata, * 1 lingurita gelatina inmuiata in apa rece, * Pentru glazura:, * 100 g ciocolata amaruie, * 50 g unt, * 50 ml frisca lichida, * 1 lingura coniac

Dificultate: Medie Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

Blat:

Intr-un vas punem 100 g zahar la caramelizat.Cand incepe sa se aureasca,turnam 200 ml apa rece (atentie la aburi!) si lasam sa se topeasca. Din siropul rezultat vom folosi 3 linguri la blat,iar restul pentru insiropat.

Separam ouale.Albusurile le mixam bine impreuna cu un praf de sare.Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare,ca pentru bezea.

Galbenusurile le amestecam cu uleiul,zaharul vanilat si siropul de zahar ars si le turnam peste albusuri.Daca spuma de albusuri are consistenta corecta,amestecul de galbenusuri va ramane la suprafata.

Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. La sfarsit nuca macinata.

Turnam compozitia intr-o tava ( 26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 180 de grade,pentru 30-35 de minute.

Mousse-ul de ciocolata si nuci:

Topim ciocolata impreuna cu 100 ml de frisca.Cand s-a racorit punem gelatina si omogenizam.

Restul de frisca o batem bine.Adaugam peste ciocolata si amestecam usor.Dupa ce s-a omogenizat adaugam si nuca macinata.

Glazura:

Topim ciocolata impreuna cu untul,frisca si coniacul.Lasam sa se raceasca.



Blatul copt si racit il taiem in 3 parti.Insiropam fiecare parte si umplem cu crema.Pastram cateva linguri de crema pentru a finisa marginile ce vor fi \"imbracate\" cu nuca.

Acoperim cu glazura de ciocolata si ornam cu frisca si jumatati de nuca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mouse de ciocolata si nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cremes

Cremes

Se prepara o coca din ou, apa, otet si 100 g faina si alta compozitie din 100 g faina si margarina

90 voturi    16 comentarii
45 min
Prajituri
Prajitura Frantuzeasca

Prajitura Frantuzeasca

Punem faina intr-un vas, adaugam praful de copt, cacaoa, zaharul, untul/margarina la temperatura

32 voturi    10 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Constantin Maria-rita , 18 mai 2013

    MINUNATIE!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

    Waw ce bunatate!!!Vreau si eu o feliuta!!!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

    Arata super cred ca este ft buuun!

Dificultate

Medie

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • * Pentru blat:
  • * 5 oua
  • * 150 g zahar
  • * 3 linguri de ulei
  • * 3 linguri sirop de zahar ars
  • * 150 g faina
  • * 2-3 linguri de cacao
  • * 50 g nuca macinata
  • * 2 plicuri zahar vanilat
  • * 1 lingurita praf de copt
  • * Pentru mousse-ul de ciocolata si nuci:
  • * 1 ciocolata cu lapte
  • * 300 ml frisca lichida
  • * 100 g nuca macinata
  • * 1 lingurita gelatina inmuiata in apa rece
  • * Pentru glazura:
  • * 100 g ciocolata amaruie
  • * 50 g unt
  • * 50 ml frisca lichida
  • * 1 lingura coniac

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

57 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Waw ce bunatate!!!Vreau si eu o feliuta!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Alba ca Zapada