Tort cu mousse de capsuni

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
medie
Tort cu mousse de capsuni

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 9 oua
  • 9 linguri zahar
  • 45 gr unt
  • 6 linguri lapte
  • 12 linguri faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • Mousse de capsuni:
  • 350 ml frisca lichida
  • 300 gr capsuni congelate
  • 4 foi de gelatina (7 gr au in total)
  • 3 linguri de zahar
  • Pentru insiropat:
  • 1 cana de apa
  • 2 linguri zahar pudra
  • fasii de coaja de lamaie
  • Pentru glazura:
  • 150 ml frisca lichida
  • 120 gr ciocolata alba
  • trufe pentru decor
  • bilute de ciocolata pentru decor
  • felii de portocala pentru decor

Mod de preparare

Intai de toate punem capsunile la decongelat.

Blatul:

Eu fac foile de blat separat mereu, acum voi alegeti daca coaceti blatul intreg sau foile rand pe rand.

Mixam 3 albusuri spuma cu un praf de sare.

Cele 3 galbenusuri le mixam cu 3 linguri de zahar, 15 gr de unt topit si 2 linguri de lapte.

Incorporam 4 linguri de faina, 1 lingurita de praf de copt, iar la final albusurile, pe care le invartim cu o paleta de silicon.

Tapetam cu hartie de copt o tava cu diametrul de 26 cm, turnam compozitia.

Dam in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 10-12 minute, pana este coapta foaia de blat.

O scoatem si o lasam sa se raceasca. La fel procedam si cu celelalte.

Mousse de capsuni:

Foile de gelatina le punem la hidratat in apa rece 10 minute.

Capsunile le trecem prin blender si facem un piure.

Le amestecam cu 3 linguri pe zahar, le punem pe foc pana ce, acesta din urma se topeste.

Luam de pe foc, lasam sa se racoreasca putin, atat cat sa fie cald sa punem foile de gelatina si amestecam. Lasam piureul sa se raceasca.

Frisca lichida o mixam spuma, turnam piureul de capsuni si amestecam usor cu o paleta.

Siropul:

Apa o amestecam cu zaharul pudra, fasiile de coaja de lamaie si le punem pe foc sa fiarba 5 minute, apoi il lasam sa se racoreasca.

Oprim 5-6 linguri din mousse.

In tava in care am copt blatul asezam prima foaie de blat, insiropam, punem jumatate din mousse, iar blat, insiropam restul de mousse.

Asezam si ultima foaie insiropata.

Dam tortul la frigider pentru 2-3 ore.

Il scoatem dupa acest timp, il asezam pe un platou, imbracam marginile cu crema oprita.

Glazura:

Intr-un bol de inox punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele.

Punem pe baie de aburi pana se topeste ciocolata, apoi dam deoparte.

O turnam usor peste tort, lasam sa curga putin si pe margini.

Decoram tortul cu trufe, bilute de ciocolata si felii de portocala!

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor