autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu mousse de capsuni

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 ianuarie 2015

Ingrediente
Pentru blat:, 9 oua, 9 linguri zahar, 45 gr unt, 6 linguri lapte, 12 linguri faina, 3 lingurite praf de copt, Mousse de capsuni:, 350 ml frisca lichida, 300 gr capsuni congelate, 4 foi de gelatina (7 gr au in total), 3 linguri de zahar, Pentru insiropat:, 1 cana de apa, 2 linguri zahar pudra, fasii de coaja de lamaie, Pentru glazura:, 150 ml frisca lichida, 120 gr ciocolata alba, trufe pentru decor, bilute de ciocolata pentru decor, felii de portocala pentru decor

Dificultate: Medie Timp: 2h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Intai de toate punem capsunile la decongelat.
Blatul:
Eu fac foile de blat separat mereu, acum voi alegeti daca coaceti blatul intreg sau foile rand pe rand.
Mixam 3 albusuri spuma cu un praf de sare.
Cele 3 galbenusuri le mixam cu 3 linguri de zahar, 15 gr de unt topit si 2 linguri de lapte.
Incorporam 4 linguri de faina, 1 lingurita de praf de copt, iar la final albusurile, pe care le invartim cu o paleta de silicon.
Tapetam cu hartie de copt o tava cu diametrul de 26 cm, turnam compozitia.
Dam in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 10-12 minute, pana este coapta foaia de blat.
O scoatem si o lasam sa se raceasca. La fel procedam si cu celelalte.
Mousse de capsuni:
Foile de gelatina le punem la hidratat in apa rece 10 minute.
Capsunile le trecem prin blender si facem un piure.
Le amestecam cu 3 linguri pe zahar, le punem pe foc pana ce, acesta din urma se topeste.
Luam de pe foc, lasam sa se racoreasca putin, atat cat sa fie cald sa punem foile de gelatina si amestecam. Lasam piureul sa se raceasca.
Frisca lichida o mixam spuma, turnam piureul de capsuni si amestecam usor cu o paleta.
Siropul:
Apa o amestecam cu zaharul pudra, fasiile de coaja de lamaie si le punem pe foc sa fiarba 5 minute, apoi il lasam sa se racoreasca.
Oprim 5-6 linguri din mousse.
In tava in care am copt blatul asezam prima foaie de blat, insiropam, punem jumatate din mousse, iar blat, insiropam restul de mousse.
Asezam si ultima foaie insiropata.
Dam tortul la frigider pentru 2-3 ore.
Il scoatem dupa acest timp, il asezam pe un platou, imbracam marginile cu crema oprita.
Glazura:
Intr-un bol de inox punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele.
Punem pe baie de aburi pana se topeste ciocolata, apoi dam deoparte.
O turnam usor peste tort, lasam sa curga putin si pe margini.
Decoram tortul cu trufe, bilute de ciocolata si felii de portocala!
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
tort  cu mousse de capsuni

tort cu mousse de capsuni

Mod de preparare: Pt blat: Batem ouale cu apa calda timp de 1 minut,adaugam zaharul,apoi faina amestecata

5 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu mousse de ciocolata si iaurt de capsuni

Tort cu mousse de ciocolata si iaurt de capsuni

pt blat: albusurile se mixeaza bine cu zaharul , se pun galbenusurile, apoi treptat laptele, uleiul,

32 voturi    13 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsy Ciobanu , 09 ianuarie 2015

    Multumesc.

  • Fara foto

    Rocsy Ciobanu , 09 ianuarie 2015

    Multumesc mult.

  • Fara foto

    Nasu Adrian , 09 ianuarie 2015

    Super bun....merita ancercat...

    • Fara foto

      Haiduc Mogosmortean Maria , 07 ianuarie 2015

      O reteta foarte buna merita sa o incercati

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 07 ianuarie 2015

      Cu siguranta merge...

    • Fara foto

      Monica Iulia Pop , 06 ianuarie 2015

      Merge si cu zmeura?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 9 oua
  • 9 linguri zahar
  • 45 gr unt
  • 6 linguri lapte
  • 12 linguri faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • Mousse de capsuni:
  • 350 ml frisca lichida
  • 300 gr capsuni congelate
  • 4 foi de gelatina (7 gr au in total)
  • 3 linguri de zahar
  • Pentru insiropat:
  • 1 cana de apa
  • 2 linguri zahar pudra
  • fasii de coaja de lamaie
  • Pentru glazura:
  • 150 ml frisca lichida
  • 120 gr ciocolata alba
  • trufe pentru decor
  • bilute de ciocolata pentru decor
  • felii de portocala pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu nuca, ness si ciocolata alba Tort cu nuca, ness si ciocolata alba

Pentru aniversarea mamei am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă de ciocolată şi ness, îmbrăcat în frişcă şi

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Dulciuri diverse
Tort Padurea Neagra Tort Padurea Neagra

Este un tort foarte placut la gust... aroma de cirese este senzationala, iar despre alcool, pot zice ca nici nu se simte. Chiar a fost

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi
Tort de mere cu visine si jeleu