tort cu mousse de capsuni

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
tort  cu mousse de capsuni

Ingrediente

  • Blat:4 oua
  • 4 lingurite apa calda
  • 150g zahar
  • 120g faina
  • 50g fecola(faina de cartofi)
  • 50g cacao amara
  • 1 praf copt
  • mousse:
  • 300 g capsuni
  • 4 linguri zahar
  • 100 g ciocolata alba
  • 500 ml frisca vegetala
  • 15 g gelatina

Mod de preparare

Mod de preparare: Pt blat: Batem ouale cu apa calda timp de 1 minut,adaugam zaharul,apoi faina amestecata cu fecola,cacao si praful de copt.

punem in tava unsa si tapetata cu faina si lasam la cuptor la 180 de grade,pt cca 40 min.

pt mousse:

Punem la inmuiat gelatina pt minim 10 minute

Zdrobim capsunile cu blenderul,le amestecam cu zahar si le punem sa dea cateva clocote.Lasam sa se mai raceasca (nu de tot)si adaugam gelatina stoarsa bine si ciocolata bucati,amestecam pana se topeste.cand e rece complet punem frisca batuta bine si amestecam cu o spatula de sus in jos pana la incorporarea completa.

taiem blatul in 2,punem prima foaie in tava cu inel(daca nu aveti faceti un cerc din carton in jurul lui),insiropam,punem toata crema,a doua foaie pe care o insiropam si dam la frigider pana se intareste(aprox 4-5 ore ).cand e gata,desfacem inelul cu grija,imbracam tortul in frisca si ornam cu capsuni si ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise