Ingrediente
Blat:4 oua, 4 lingurite apa calda, 150g zahar, 120g faina, 50g fecola(faina de cartofi), 50g cacao amara, 1 praf copt, , mousse:, 300 g capsuni, 4 linguri zahar, 100 g ciocolata alba, 500 ml frisca vegetala, 15 g gelatina
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
5 voturi
Mod de preparare
punem in tava unsa si tapetata cu faina si lasam la cuptor la 180 de grade,pt cca 40 min.
pt mousse:
Punem la inmuiat gelatina pt minim 10 minute
Zdrobim capsunile cu blenderul,le amestecam cu zahar si le punem sa dea cateva clocote.Lasam sa se mai raceasca (nu de tot)si adaugam gelatina stoarsa bine si ciocolata bucati,amestecam pana se topeste.cand e rece complet punem frisca batuta bine si amestecam cu o spatula de sus in jos pana la incorporarea completa.
taiem blatul in 2,punem prima foaie in tava cu inel(daca nu aveti faceti un cerc din carton in jurul lui),insiropam,punem toata crema,a doua foaie pe care o insiropam si dam la frigider pana se intareste(aprox 4-5 ore ).cand e gata,desfacem inelul cu grija,imbracam tortul in frisca si ornam cu capsuni si ciocolata.
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010
Cred ca este o bunatate.Felicitari,frumos expus.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010
Felicitari! Arata foarte bine tortul!
lumi , 18 ianuarie 2010
Imi place! E foarte aromat!