Tort cu mousse de ciocolata

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Tort cu mousse de ciocolata

Ingrediente

  • 500g foaie frageda din coomert
  • zahar farin
  • Pt crema mousse:
  • 250g ciocolata cu lapte
  • 3 oua
  • 100g zahar
  • 200ml frisca lichida
  • Pt mousse decor:
  • 150ml frisca lichida
  • 200g ciocolata lapte
  • 100ml frisca batuta
  • fulgi de cocos

Mod de preparare

Din foaia frageda decupam 3 cercuri de dimensiune 22cm,

Intepam foaia cu furculita din loc in loc si pe-o parte si pe alta,pudram cu zahar si introducem in tava tapetata cu hartie de cuptor timp de 15-20 minute la 200°C pana se rumeneste bine,intoarcem pe cea de-a doua parte,pudram cu zahar pudra si introducem din nou in cuptor pana se rumeneste bine;

Procedam cu cele 2 foi in mod asemanator si le lasam la racit!

Intre timp pregatim crema:Mixam ouale cu zaharul pana devin o crema spumoasa,adaugam putin catae putin ciocolata topita ,mixam iar la sfarsit integram frisca batuta!

Crema obtinuta o punem in frigider la racit;

Pregatim mousseul pt decor:Frisca lichida o incalzim ,adaugam ciocolata cu lapte,amestecamsi introducem in frigider;Dupa 15-20 minute mixam crema cu mixerul pana devine spumoasa si densa;

Separat mixam frisca cu putin zahar pudra;

Iar acum nu ne ramane decat de montat tortul!

Foile crocante,crema delicioasa si mousseul spumos si frisca,iar in final cu fulgi de cocos;

Dupa montaj il tinem in frigider si pofta buna!

Dar mai ales la multi ani Elena pt cei 15 ani!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise