Ingrediente
500g foaie frageda din coomert, zahar farin, Pt crema mousse:, 250g ciocolata cu lapte, 3 oua, 100g zahar, 200ml frisca lichida, Pt mousse decor:, 150ml frisca lichida, 200g ciocolata lapte, 100ml frisca batuta, fulgi de cocos
Dificultate: Redusa | Timp: 2h
8 voturi
Mod de preparare
Intepam foaia cu furculita din loc in loc si pe-o parte si pe alta,pudram cu zahar si introducem in tava tapetata cu hartie de cuptor timp de 15-20 minute la 200°C pana se rumeneste bine,intoarcem pe cea de-a doua parte,pudram cu zahar pudra si introducem din nou in cuptor pana se rumeneste bine;
Procedam cu cele 2 foi in mod asemanator si le lasam la racit!
Intre timp pregatim crema:Mixam ouale cu zaharul pana devin o crema spumoasa,adaugam putin catae putin ciocolata topita ,mixam iar la sfarsit integram frisca batuta!
Crema obtinuta o punem in frigider la racit;
Pregatim mousseul pt decor:Frisca lichida o incalzim ,adaugam ciocolata cu lapte,amestecamsi introducem in frigider;Dupa 15-20 minute mixam crema cu mixerul pana devine spumoasa si densa;
Separat mixam frisca cu putin zahar pudra;
Iar acum nu ne ramane decat de montat tortul!
Foile crocante,crema delicioasa si mousseul spumos si frisca,iar in final cu fulgi de cocos;
Dupa montaj il tinem in frigider si pofta buna!
Dar mai ales la multi ani Elena pt cei 15 ani!
mia (Chef de cuisine) , 28 mai 2011
Rapid,arata bine si cred ca si gustos.......felicitari...
Lia Maria (Chef de cuisine) , 24 mai 2011
Simplu,rapid si bun !