autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu mousse de ciocolată albă și portocale

Autor: Mailat Radu (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 15 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mailat Radu (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 15 decembrie 2014

Ingrediente
Ingrediente pentru blat (26 cm), , 4 oua, 4 linguri cu apa, 4 linguri cu ulei, 120 grame de zahar, 120 grame de faina, 2 linguri cacao neagra, 1 lingurita praf de copt, un varf de sare, un varf de scortisoara., , Ingrediente pentru mousse-ul de ciocolata, , 200 grame ciocolata alba (neaparat cu unt de cacao!), 20 grame de unt, 300 ml frisca lichida, zeama si pulpa de la 2 portocale, 2 pliculete de zahar vanilat, 5 grame de gelatina.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se separă ouăle. Albușurile se bat spumă, se adaugă zahărul și se bat din nou. Dupa ce albusurile sunt din nou tari, se adauga, pe rand, cele 4 linguri de apa. Gălbenușurile se freaca spuma cu uleiul, apoi se inglobeaza in albusul batut. Faina, cacaua, praful de copt si scortisoara se amesteca impreuna, apoi se inglobeaza in albus si se omogenizează. Se toarnă in forma de tort tapetata cu hartie si se dă la copt în cuptorul încins, la foc potrivit, până se rumenește ușor deasupra (testul scobitorii trebuie trecut!) Se lasă să se răcească și se taie în trei.



Gelatina se pune la inmuiat cu 5 linguri de apa. Separat, se topeste pe baie de abur ciocolata. Se adauga untul si se omogenizeaza bine. Se bate frisca si se imparte in 2 parti. Prima se combina cu ciocolata topita si se omogenizeaza. Se adauga gelatina topita, zaharul vanilat, 2 linguri de zeama si toata pulpa de portocale si se amesteca bine. Se inglobeaza si restul de frisca. Crema se da la frigider pentru 10 minute.



In forma de tort, puneti primul blat, care se insiropeaza cu zeama de portocale in care ati picurat o lingurita de cognac sau whisky. Adaugati apoi o portie generoasa din mousse-ul de ciocolata cu portocale. Continuati aceeasi operatiune cu blatul doi si blatul trei, peste care insa adaugati doar un strat subtire de crema. Dati tortul la frigider pentru cel putin 3 ore. Il scoateti din forma si il imbracati tot in frisca, apoi il ornati felii de portocale si inimioare de zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolată albă și portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de morcovi

Tort de morcovi

Pentru cele 2 blaturi se amesteca intr-un bol faina, praful de copt, bicarbonatul, sarea, scortisoara

0 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Tort cu multa ciocolata

Tort cu multa ciocolata

Blat: Se bat albusurile cu zaharul. Se freaca galbenusurile cu un praf de sare si cu uleiul adaugat

42 voturi    24 comentarii
4h
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat (26 cm)
  • 4 oua
  • 4 linguri cu apa
  • 4 linguri cu ulei
  • 120 grame de zahar
  • 120 grame de faina
  • 2 linguri cacao neagra
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • un varf de scortisoara.
  • Ingrediente pentru mousse-ul de ciocolata
  • 200 grame ciocolata alba (neaparat cu unt de cacao!)
  • 20 grame de unt
  • 300 ml frisca lichida
  • zeama si pulpa de la 2 portocale
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 5 grame de gelatina.

Raporteaza reteta

Retete
de Mailat Radu
Tort cu ciocolată albă, banane și căpșuni

Tort cu ciocolată albă, banane și căpșuni

Se amestecă zahărul cu apa și se pun la fiert, până se obține un sirop, care se lasă

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Coconut Cake
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania