Tort cu mousse de ciocolată albă și portocale

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort cu mousse de ciocolată albă și portocale

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat (26 cm)
  • 4 oua
  • 4 linguri cu apa
  • 4 linguri cu ulei
  • 120 grame de zahar
  • 120 grame de faina
  • 2 linguri cacao neagra
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • un varf de scortisoara.
  • Ingrediente pentru mousse-ul de ciocolata
  • 200 grame ciocolata alba (neaparat cu unt de cacao!)
  • 20 grame de unt
  • 300 ml frisca lichida
  • zeama si pulpa de la 2 portocale
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 5 grame de gelatina.

Mod de preparare

Se separă ouăle. Albușurile se bat spumă, se adaugă zahărul și se bat din nou. Dupa ce albusurile sunt din nou tari, se adauga, pe rand, cele 4 linguri de apa. Gălbenușurile se freaca spuma cu uleiul, apoi se inglobeaza in albusul batut. Faina, cacaua, praful de copt si scortisoara se amesteca impreuna, apoi se inglobeaza in albus si se omogenizează. Se toarnă in forma de tort tapetata cu hartie si se dă la copt în cuptorul încins, la foc potrivit, până se rumenește ușor deasupra (testul scobitorii trebuie trecut!) Se lasă să se răcească și se taie în trei.

Gelatina se pune la inmuiat cu 5 linguri de apa. Separat, se topeste pe baie de abur ciocolata. Se adauga untul si se omogenizeaza bine. Se bate frisca si se imparte in 2 parti. Prima se combina cu ciocolata topita si se omogenizeaza. Se adauga gelatina topita, zaharul vanilat, 2 linguri de zeama si toata pulpa de portocale si se amesteca bine. Se inglobeaza si restul de frisca. Crema se da la frigider pentru 10 minute.

In forma de tort, puneti primul blat, care se insiropeaza cu zeama de portocale in care ati picurat o lingurita de cognac sau whisky. Adaugati apoi o portie generoasa din mousse-ul de ciocolata cu portocale. Continuati aceeasi operatiune cu blatul doi si blatul trei, peste care insa adaugati doar un strat subtire de crema. Dati tortul la frigider pentru cel putin 3 ore. Il scoateti din forma si il imbracati tot in frisca, apoi il ornati felii de portocale si inimioare de zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort copii

Tort copii

Tort copii
Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni
Gogosi cu ciocolata
Dulciuri diverse

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor