autor:

Truedelights

» » Torturi

Tort cu mousse de ciocolata alba si lămâie

Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 ianuarie 2011

Ingrediente
Blat:, 6 oua, 12 linguri zahar, 6 linguri ulei, 1 lingurita praf de copt,, coaja rasa da lămâie, esenta de vanilie, 10 linguri faina, Sirop:, 100 g zahar, 200 ml apa, zeama de lămâie, esenta de vanilie, Crema:, 500 ml frisca lichida (Hulala), 300 g ciocolata alba simpla, 2 lingurite gelatina, 4 linguri nuca de cocos, 2-3 linguri cu zeama de lămâie, Decor:, frisca, ciocolata alba, fulgi de migdale

Dificultate: Medie Timp: 5h

20 voturi

Mod de preparare

Se prepara blatul din ingredientele date
si se coace in tava rotunda
sau dreptunghiulara .
Se lasa sa se raceasca si se taie in 3.

Crema:
Se pune frisca intr-un vas pe foc si se
aduce la temperatura de fierbere.
Se da deoparte si se adauga ciocolata maruntita, amestecand continuu pana la topirea acesteia. Se adauga si gelatina topita in prealabil pe baie de aburi. Se lasa vasul la rece pentru cel putin 4 ore, dupa care se bate cu mixerul pana isi dubleaza volumul. La sfarsit se adauga zeama de lamaie si nuca de cocos. Se insiropeaza blatul cu sirop de lămâie, apoi se umple cu crema de ciocolata alba. Deasupra se decoreaza cu frisca, grilaj din ciocolata alba topita si se presara fulgii de migdale .
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata alba si lămâie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu fructe de padure si crema de ciocolata

Tort cu fructe de padure si crema de ciocolata

Pentru blat procedăm astfel: Mixăm ouăle împreună cu zaharul până ce obţinem o

2 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Tort cu mouse de ciocolata alba

Tort cu mouse de ciocolata alba

Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat.

15 voturi    7 comentarii
2h 10 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Militaru Mihaela , 22 noiembrie 2013

    ff bun :)

  • Fara foto

    Traian Bujie , 22 noiembrie 2013

    imi place!

  • Fara foto

    Mia Butugea , 07 iulie 2013

    Ok, in Romania gasesti frisca Hulala dar aici in America am cautat inebunita si nu gasesc decat frisca naturala see you care lucrezi mult mai greu, nu e aspectoasa si nici nu are tinuta cind faci crème.Daca are cineva informatii mai multe , l-as ruga sa-mi spuna si mie.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 februarie 2013

      Un tort delicios, draga Flori!

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2011

      forte bine arata felicitari

    • Truedelights

      Truedelights (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2011

      Multumesc mult tuturor! :) Kok miori, ciocolata alba nu face crema sa fie prea dulce,depinde ,cred ,si de ciocolata folosita.Eu am folosit Laura .Poti sa adaugi ,insa,mai multa zeama de lamaie si nu se mai simte atat de mult dulceata ;)

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2011

      ce bine arata...cred ca e tare bun! Bravo!

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2011

      Foarte reusit tortul arata minunat o singura intrbare ciocolata alba nu-l face prea dulce? Te rog sa-mi raspunzi caci vreau sa-l incerc.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2011

      Un deliciu.*****

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2011

      super !!!

    • mihaela idriceanu

      mihaela idriceanu (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2011

      Foarte interesanta crema,am notat-o! si tortul e decorat super!Votat*****

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2011

      Delicios si decorat cu foarte mult gust!***** Crema de lamaie este foarte fina.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2011

      Un tort...elegant si foarte gustos !!! Minunat trebuie sa fi fost. Am salvat reteta !* * * * *

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2011

      Un tort foarte gustos si foarte frumos decorat ! in ton cu sezonul in care ne aflam. Super ! *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

5h

20 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 12 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt,
  • coaja rasa da lămâie
  • esenta de vanilie
  • 10 linguri faina
  • Sirop:
  • 100 g zahar
  • 200 ml apa
  • zeama de lămâie
  • esenta de vanilie
  • Crema:
  • 500 ml frisca lichida (Hulala)
  • 300 g ciocolata alba simpla
  • 2 lingurite gelatina
  • 4 linguri nuca de cocos
  • 2-3 linguri cu zeama de lămâie
  • Decor:
  • frisca
  • ciocolata alba
  • fulgi de migdale

Raporteaza reteta

Retete
de Truedelights
Ratza pe varza

Ratza pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piersici

Piersici

Se amesteca bine zaharul cu uleiul , apoi se adauga restul ingredientelor si rezulta o coca moale

12 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Bombite cu visine

Bombite cu visine

Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca. Biscuitii se

15 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Un tort delicios, draga Flori!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort inimos