autor:

NainaKitchen

» » Torturi

Tort cu mousse de ciocolata si frisca

Autor: NainaKitchen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: NainaKitchen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 mai 2010

Ingrediente
Blatul, 4 oua, 1 cana zahar, 10 linguri apa, 160 gr nuca macinata, 140 gr faina, 20 gr cacao, 1 praf de copt, Mousse de ciocolata alba, 2 oua, 4 linguri zahar, 2 linguri amidon, 360 ml lapte, 100 gr ciocolata alba, 15 gr gelatina, 60 ml apa rece, 240 ml frisca, glazura:, 160 ml smantana, 100 gr zahar, 100 gr cacao, 160 ml apa rece, 10 gr gelatina

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

20 voturi

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga cate o lingura de apa, amestecand incontinuu pana obtinem o crema .Separat se amesteca faina, nuca macinata, cacao, praful de copt si se pun putin cate putin in amestecul de galbenusuri. Se adauga apoi albusurile batute spuma. Se amesteca si se toarna in forma de tort tapetata cu faina. Se da la cuptor.
Amidonul se amesteca cu zaharul intr-o craticioara, apoi se adauga ouale batute spuma si se omogenizeaza. Se adauga laptele, apoi se pune in bain-marie si se lasa pana se ingroasa. Dupa ce s-a ingrosat se da deoparte. Gelatina se pune in 60 ml apa rece. Ciocolata se topeste. Peste crema se adauga gelatina si ciocolata si se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca, si cand este rece se adauga frisca batuta.

Blatul se taie in 2, se pune prima parte in tava in care s-a copt, se insiropeaza, iar apoi se pune crema facuta mai sus. Se da la rece, si se prepara a doua crema.

Mousse de ciocolata cu cacao.
Se folosesc aceleasi ingrediente ca la prima crema, numai ca in loc de ciocolata alba se pune ciocolata neagra. Se pune peste prima crema, se pune si cealalta parte de blat si se insiropeaza.
Se da la rece cateva ore dupa care se scoate din tava de tort, si se toarna peste urmatoarea
glazura:
Se amesteca smantana cu zaharul si apa, se pune la fiert se adauga cacaoa si se amesteca bine/ Se lasa sa clocoteasca cateva minute si apoi se adauga gelatina dizolvata in putina apa rece. Cand incepe sa se raceasca se strecoara si se toarna peste tort.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata si frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mousse si glazura de cacao

Tort cu mousse si glazura de cacao

Blatul: Intr-un vas batem bine zaharul cu ouale la care adaugam faina amestecata cu cacaoa si praful

6 voturi    2 comentarii
5h 45 min
Torturi
Tort cu crema de vanilie si mure.

Tort cu crema de vanilie si mure.

Se face mai intai crema de vanilie cu 200 ml lapte si 200 ml frisca lichida Hulala, pe care o bagam

12 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Luminita Neagu , 10 noiembrie 2014

    foarte bun

  • Fara foto

    Rodica Comaniciu , 25 septembrie 2014

    "Cand incepe sa se raceasca se strecoara si se toarna peste tort." Asta nu am inteles, de ce trebuie sa se strecoare? Se fac cocoloase?

  • Fara foto

    Tanure Ables , 25 septembrie 2014

    Bun ...miar place....

    • Fara foto

      Eugenia Bogdan , 23 noiembrie 2013

      bun bun

    • Fara foto

      maria , 26 septembrie 2013

      ce inseamna mousse ??? arata delicios

    • Fara foto

      Nicoiu Alexandra , 11 iunie 2013

      tort see you mousse de ciocolata....de incercat.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Foarte frumos!

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      arata foarte bine

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Am mai postat un comentariu care s-a dus, n-a mai aparut. Felicitari, imi place cum arata tortul tau de ciocolata, glazura e foarte frumoasa, imi place si sectiunea, este un tort reusit.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Nota maxima pentru prezentare...arata grozav !

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Am salvat reteta..arata superrr......

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Pur si simplu delicios!

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      frumoasa prezentare si tortul la fel

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Tortul tău este foarte apetisant! Felicitări!

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

      ce bine arata

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

      arata foarte bine!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

      Un tortulet gustos si prezentat frumos...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

20 voturi

Ingrediente

  • Blatul
  • 4 oua
  • 1 cana zahar
  • 10 linguri apa
  • 160 gr nuca macinata
  • 140 gr faina
  • 20 gr cacao
  • 1 praf de copt
  • Mousse de ciocolata alba
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 360 ml lapte
  • 100 gr ciocolata alba
  • 15 gr gelatina
  • 60 ml apa rece
  • 240 ml frisca
  • glazura:
  • 160 ml smantana
  • 100 gr zahar
  • 100 gr cacao
  • 160 ml apa rece
  • 10 gr gelatina

Raporteaza reteta

Retete
de NainaKitchen
Chec delicios

Chec delicios

Galbenusurile se separa de albusuri. In galbenusuri se pune uleiul si se bate foarte bine, se adauga

10 voturi    8 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tiramisu

Tiramisu

Fisca se bate, se amesteca cu mascarpone si cu mierea. Se face cafeaua, se raceste si se pune in

3 voturi    8 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Clatite cu banane

Clatite cu banane

Se amesteca ouale cu zaharul, uleiul, apoi se adauga laptele, apa minerala, faina, aromele . Trebuie

2 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

maria

ce inseamna mousse ??? arata delicios

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort ganache de ciocolata