autor:

diana

» » Torturi

Tort cu mousse de ciocolata si iaurt de capsuni

Autor: diana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: diana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 decembrie 2009

Ingrediente
pt blat:, 3 oua,3linguri zahar,3 linguri faina, 1 lingura lapte sau apa, 80 ml ulei, 1/2 praf de copt, cacao, , pt creme:, 200g ciocolata de lapte, 200g ciocolata alba, 2 plicuri gelatina, un iaurt mare de capsuni, 1l frisca lichida

Dificultate: Medie Timp: 2h

32 voturi

Mod de preparare

pt blat: albusurile se mixeaza bine cu zaharul , se pun galbenusurile, apoi treptat laptele, uleiul, cacaua si faina amestecata cu praful de copt.

pt creme: un plic de gelatina se pune cu 2 linguri lapte la hidratat, se topeste si se amesteca cu iaurtul.
celalalt plic de gelatina se imparte in doua si se pune separat la hidratat.
ciocolata de lapte se topeste cu 100ml frisca si se amesteca cu o parte gelatina.
ciocolata alba se la topeste cu 100ml frisca si se amesteca cu cealata parte gelatina topita.
restul de frisca se mixeaza, se imparte la cele trei creme astfel incat sa rezulte cantitati egale de creme.
blatul se pune in tava cu inel detasabil, se pune mousseul de ciocolata cu lapte, se da la rece cateva minute pana se intareste putin, se pune peste ea mousseul de ciocolata alba si apoi cel de iaurt.
se da la rece pt cateva ore bune.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata si iaurt de capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu blat de biscuiti si crema de mascarpone si ciocolata

Tort cu blat de biscuiti si crema de mascarpone si ciocolata

Pentru blat Rupem biscuitii. Taiem rahatul.Tocam nucile grosier.Amestecam biscuitii cu rahatul ,nucile

2 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Torturi
Tiramisu diverse forme

Tiramisu diverse forme

Pentru a insiropa blatul taiat in doua pe orizontala se fierb: 1 l apa 3 lingurite nes 2 esente

7 voturi    5 comentarii
3h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Cristina (Chef de cuisine):

    e o reteta foarte buna....un tort delicios...foarte lejer...singura modificare pe care am facut-o au fost capsunile proaspete pe care le-am adaugat pentru decor....

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • AdeLyna

    AdeLyna (Chef de cuisine) , 15 mai 2015

    la cat de bine arata, nici ju e greu de facut ! imi place...

  • Fara foto

    Carmen Panait , 11 decembrie 2014

    L-am facut si eu.....e foarte bun

  • diana

    diana (Chef de cuisine) , 23 februarie 2014

    10g are pliculetul de gelatina.

    • Fara foto

      Scurtu Isaia Danut , 22 februarie 2014

      plicul de gelatina de cate grame??

    • Fara foto

      Predescu Carmen Claudia , 10 noiembrie 2013

      L-am facut si eu.....e foarte bun

    • Fara foto

      Adriana-Elena Tache , 10 noiembrie 2013

      blatul se coace?

    • Fara foto

      alle , 16 august 2013

      am incercat si eu aceasta reteta de tort acu 2 zile si a iesit delicios, mi-a trecut tot tortul intr-o singura zi.....vi-l recomandat cu drag

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      Foarte gustos, foarte frumos!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      O reteta foarte buna care merita retinuta.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

      arata foarte bine si cred ca e si gustos acest tort!

    • mihaela idriceanu

      mihaela idriceanu (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

      yummy,ce apetisant e!Si cu iaurt e tare racoritor!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Diana, e foarte frumos tortul , tare ma tenteaza, as vrea sa il incerc, am salvat reteta. Felicitari!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      Arata foarte bine. Cred ca e foarte buna

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

32 voturi

Ingrediente

  • pt blat:
  • 3 oua,3linguri zahar,3 linguri faina
  • 1 lingura lapte sau apa
  • 80 ml ulei
  • 1/2 praf de copt
  • cacao
  • pt creme:
  • 200g ciocolata de lapte
  • 200g ciocolata alba
  • 2 plicuri gelatina
  • un iaurt mare de capsuni
  • 1l frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de diana
Prajitura caramel

Prajitura caramel

Pentru prepararea blatului: Albusurile se bat spuma. Se fierbe zaharul cu apa pana se formeaza

20 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tort aniversar

Tort aniversar

Am copt 2 blaturi a cate 6 oua fiecare si jumatate din ingrediente Pt un blat: se separa albusurile

6 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Torturi
Melci cu budinca

Melci cu budinca

Se dizolva drojdia in lapte cu o lingura de zahar si 2 linguri de faina, se lasa sa stea10 minute. Oul

8 voturi    7 comentarii
3h
Prajituri

AdeLyna (Chef de cuisine)

la cat de bine arata, nici ju e greu de facut ! imi place...

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata